Ramane imbatabil Marquez si dupa Brno?

In acest weekend pe circuitul Masaryk din Brno se desfasoara cea de-a 11-a cursa din sezonul 2014 de motociclism viteza. Pana in acest moment, Marc Marquez (Repsol Honda) a castigat toate cele 10 curse ale sezonului si pare ca doar dupa ce va castiga matematic sezonul o va lasa mai moale. Duminica de la ora 15:00 incepe Marele Premiu al Cehiei de motociclism, cursa ce poate fi urmarita pe Digisport 1. 
Marc Marquez pare de neoprit in acest sezon.  (sursa: cyclenews.com)
In ziua de vineri, prima sesiune de antrenamente a fost condusa de piltoii de la Repsol Honda, intre ei intercalandu-se Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha). In cea de-a doua sesiune de antrenamente si-a facut aparitia ploaia si cu ea si surprizele. Cel mai rapid a fost Andrea Iannone (Ducati Pramac) urmat de Hector Barbera (Avintia Racing) si de Marc Marquez (Repsol Honda). 
Sambata in cadrul celei de-a 3-a sesiuni de antrenamente pilotii Repsol Honda au facut legea fiind urmati de Bradley Smith (Yamaha Tech 3). Concluzia pana la acest moment era ca Movistar Yamaha nu are nicio sansa sa ii opreasca pe cei de la Repsol Honda, insa a venit a 4-a sesiune de antrenamente cand Valentino Rossi a reusit sa obtina atat cel mai bun timp, cat si sa cada de pe motocicleta, ranindu-se usor la un deget de la mana stanga.
Pole positionul in calificari a fost obtinut de cine altul decat Marc Marquez (Repsol Honda), in timp ce coechipierul sau, Dani Pedrosa a incheiat decat pe locul 5. Jorge Lorenzo si Valentino Rossi (Movistar Yamaha) au terminat pe locurile 6 respectiv 7, asa ce vor incerca sa reduca iara pierderile fata de rivalii de la Honda. Pe prima linie la start alaturi de Marc Marquez se vor regasi Andrea Dovizioso (Ducati) si Andrea Iannone (Ducati Pramac). De pe pozitia a 4-a va porni britanicul Bradley Smith (Yamaha Tech 3) care pare sa ii priasca circuitul cehesc. La finalul calificarilor italianul Andrea Iannone (Ducati Pramac) a declarat: "Sunt foarte fericit pentru locul 3. Este a 2-a ora in acest sezon (dupa Mugello), cand reusesc sa fiu in fata. Astazi Marc (Marquez) m-a ajutat mult. Cred ca ii voi face cinste cu o cina!" Italianul a profitat de faptul ca s-a gasit in spatele spaniolului, care acesta vana prima pozitie si l-a urmat la mica distanta, copiindu-i trasa.

Liderul clasamentului general Marc Marquez se asteapta la o replica serioasa de la cei 2 piloti Yamaha de uzina pe circuitul de la Brno. "Am testat aici acum o luna si ritmul a fost putin mai lent decat de obicei in acel moment, insa sper ca informatiile care le-am strans atunci ne vor fi de folos acum. Toata lumea stie ca in mod tradional Yamaha este foarte puternica pe acest circuit, asa ca trebuie sa tragem tare atat vineri cat si sambata". Desi pare imbatabil, campionul en-titre se asteapta sa fie invins in acest sezon. "Nu imi este teama ca voi pierde curse pentru ca stiu ca se va intampla acest lucru. Simt presiunea fiindca pare ca daca nu voi castiga fiecare cursa, va fi un dezastru. Si nu va fi".

Valentino Rossi a prefatat weekendul din Cehia. "Brno a fost unul dintre circuitele unde am alergat bine in trecut. Am reusit niste curse cruciale si tot aici am castigat prima cursa din cariera. Insa, in ultimele curse in Cehia nu am castigat, iar anul trecut nu am obtinut un rezultat prea bun. Asa ca trebuie sa alerg ca in weekend-ul din SUA, voi incerca sa imi imbunatatesc stilul de pilotaj, sa gasesc o trasa mai buna, sa muncim bine si la boxe, iar in final sa reusim un alt rezultat bun".

Pe scurt:
Marc Marquez a egalat performanta lui Mick Doohan (din sezonul 1997) obtinand 10 victorii consecutive la clasa mare in campionatul mondial de motociclism viteza. De asemenea liderul clasamentului general este primul pilot care reuseste sa castige primele 10 curse intr-un sezon de la Giacomo Agostini in sezoanele 1969 si 1970. Doar 3 piloti au reusit sa obtina 10 victorii intr-un sezon: Mick Doohan (Repsol Honda in 1997, Valentino Rossi (in 2001, 2002 cu Honda si in 2005 cu Yamaha) si Giacomo Agostini (10 victorii in 1968, 10 victorii in 1969, 11 victorii in 1972, toate cu MV Agusta).

Valetino Rossi (Movistar Yamaha) il va egala pe brazilianul Alex Barros la capitolul cele mai multe starturi la clasa mare in campionatul mondial de motociclism viteza. Brazilianul, care a alergat cea mai mare partea a carierei pentru Honda si a strans 7 victorii  si 245 de starturi la clasa mare, va fi egalat de Il dottore dupa cursa de la Brno.

Sanmarinezul Alex de Angelis il va inlocui pe americanul Colin Edwards in cadrul echipei Forward Yamaha pentru restul sezonului. Desi americanul planuia sa se retraga la finalul sezonului, se pare ca echipa sa nu a mai avut atata rabdare si i-a aratat usa. Cu toate aceastea, veteranul spera sa mai alerge ca wildcard la Silverstone si Valencia.
Se pare ca pentru Colin Edwards cursa de pe circuitul de la Indianapolis a fost ultima in MotoGP.
(crash.net)

Circuit of Wales va organiza un Mare Premiu de Motociclism Viteza. Proprietarii circuitului ce urmeaza a fi construit au ajuns la o intelegere cu Dorna Sports (firma care conduce destinele MotoGP) pentru urmatorii 5 ani, incepand cu 2015. Deoarece Circuit of Wales este inca la inceput si urmeaza sa fie construit, Dorna Sports ia in considerare alternanta circuitelor prin organizarea Marelui Premiu al Marei Britanii in 2015 la Silverstone si abia din 2016 pe circuitul galez. Managerul circuitului Silverstone Richard Phillips a declarat ca pretul cerut de Dorna Sports pentru organizarea unui mare premiu de motociclism pe circuitul pe care il administreaza este foarte mare si crede ca din urmatorul sezon sa nu mai apara in calendarul MotoGP. Sarcina pentru gasirea unei solutii pare sa fie momentan in mainile Dorna Sports.

Ce merita incercat:
Dani Pedrosa - cel mai bun din restul - fara Marc Marquez (2,37). Honda pare sa fi recuperat dezavantajul pe care il are pe acest circuit fata de Yamaha, iar Pedrosa trebuie sa isi apere pozitia secunda in clasamentul general, diferenta fata de Valentino Rossi fiind de doar 4 puncte.
Karel Abraham (Cardion AB Motoracing Honda)  locul 17 sa termine inaintea lui Hiroshi Aoyama (Drive M7 Aspar Honda) - locul 16 la o cota de  2,10. Japonezul are 34 de puncte in clasamentul general fata de cele 23 ale cehului, insa profitand de sustinerea fanilor proprii, pilotul Cardion poate obtine un rezultat bun.

Comentarii

  1. Pedrosa a fost cel mai bun din restul - castigator, ba chiar mai bun si decat Marquez, insa Abraham a terminat in spatele lui Aoyama.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu