Lupta Hamilton si Rosberg roata la roata si in Singapore?

A 14-a etapa a campionatului mondial de Formula 1 se desfasoara pe circuitul stradal de la Marina Bay, in Singapore. Desi prima si a 3-a sesiune de antrenamente a fost dominate de Fernando Alonso (Ferrari), Mercedes AMG a monopolizat prima linie a grilei de start, dupa ce in calificari Lewis Hamilton si Nico Rosberg au luat fata celor de la Red Bull. Daniel Ricciardo va pleca de pe a 3-a pozitie si va fi pe aceeasi linie cu Sebastian Vettel. Desi pareau sa aiba ceva sanse la victorie, pilotii Ferrari au incheiat pe 5 (Fernando Alonso) si 7 (Kimi Raikkonen) intercalandu-se cu pilotii Williams Martini Mercedes, Felipe Massa (locul 6) si Valtteri Bottas (locul 8). Cursa este in direct duminica pe Dolcesport 1 de la ora 15:00.

Lewis Hamilton a obtinut primul loc in calificari pentru doar 0,007 secunde, in fata coechipierului sau Nico Rosberg, care a reactionat frustrant cand a aflat prin radio de la boxe ca a fost deposit de britanic. (sursa foto: facebook.com)
 

Pe scurt:
Toto Wolff a declarat ca Lewis Hamilton a respectat instructiunile primite de la inginerul sau de cursa, dupa cea de-a 2-a oprire de la boxe.  In primul tur dupa revenirea pe pista dupa a 2-lea stop pentru schimbarea pneurilor, inginerul de cursa al pilotului britanic l-a sfatuit sa astepte finalul cursei pentru a-l ataca pe Nico Rosberg, care se afla in acel moment in pozitia de lider al cursei. In schimb, Hamilton l-a ajuns din urma pe german, l-a atacat, provocandu-l pe acesta sa greseasca si castigand prima pozitie, pe care a pastrat-o pana la finish. Directorul de motorsport al celor de la Mercedes Benz a mentionat ca ulterior acelui sfat, celor doi piloti li s-a comunicat ca pot sa se intreaca fara a provoca daune monoposturilor, comunicare care nu a mai fost facuta public.
De asemenea, Nico Rosberg a catalogat ca prostii zvonurile conform carora ar fi gresit intentionat in fata lui Hamilton pentru a-i ceda pozitia de lider in Marele Premiu de F1 al Italiei si neaga ca ar fi reactionat de o asemenea maniera pentru a se revansa fata de pilotul din Stevenage. Rosberg a provocat un incident cu coechipierul sau in timpul Marelui Premiu de F1 al Belgiei, britanicul abandonand in acea cursa.

Sauber Ferrari este pe pasul de a-si gasi un nou investitor in persoana antreprenorului Lawrence Stroll, care a devenit miliardar dupa ce afacerile sale din industria modei au avut mare succes. Legat de echipa elvetiana, pilotul de teste rus Serghei Sirotkin va conduce pentru prima data intr-un mare premiu de F1 pe circuitul de la Sochi, insa doar in timpul primei sesiuni de antrenamente.

Luca Di Montezemolo paraseste Scuderia Ferrari dupa 23 de ani. El era presedintele Ferrari  si va fi inlocuit in aceasta functie de Sergio Marchionne, actualul director executiv al celor de la Fiat. Noul presedinte al celor de la Ferrari a declarat urmatoarele: "Pentru Ferrari, victoriile sunt esentiale si nu am niciun dubiu ca suntem capabili de aceste rezultate. Vom face tot ce este necesar, mai ales in ceea ce priveste resursele, pentru a ne atinge obiectivele".

Kimi Raikkonen a declarat intr-un inteviu acordat postului de televiziune CNN ca se gandeste la finalul carierei de pilot in Formula 1. "Nu mai sunt un tip tanar si evident ca imi doresc sa fac ceva mai mult in viata decat F1. Nu am planuri, imi voi incheia cariera la Ferrari, si apoi vom vedea ce va fi in viitor".

Patronul celor de la Force India Sahara Mercedes, Vijay Mallyah a declarat ca echipa sa are ca obiectiv locul 5 in clasamentul constructorilor, pozitie ocupata momentan de McLaren Mercedes, insa doar pentru un punct diferenta."Vom concura cu inversunare impotriva celor de la  McLaren si lupta se va da pana in ultimul tur! Este rivalitate care la sfarsitul zilei iti face placere. Ron Dennis (presedintele McLaren Mercedes) si cu mine suntem prieteni buni, dar ne place sa ne intrecem unul cu celalalt.
Sergio Perez (Force India Sahara Mercedes) este foarte aproape de a ramane pentru inca un sezon la echipa indiana, discutiile in acest sens fiind foarte avansate.

Claire Williams considera ca o Williams Martini Mercedes este o echipa cu 2 piloti care au potentialul unui viitor campion de Formula 1. Atat Valtteri Bottas cat si Felipe Massa au fost retinuti pentru sezonul 2015 de echipa patronata de Sir Frank Williams. Totodata, Claire Williams a declarat ca mentinerea acelorasi 2 piloti si pentru sezonul 2015 ca facilita atragerea de noi sponsori.

Toto Wolff a declarat ca Pascal Wehrlein este noul pilot de rezerva al celor de la Mercedes Benz AMG Petronas. Pilotul in varsta de 19 ani participa in Campionatul German de Turisme, unde se afla pe pozitia a 7-a la general, insa a reusit sa castige ultima cursa (la Lausitz), devenind cel mai tanar castigator in DTM.

Campionul en-titre Sebastian Vettel (Red Bull Renault) spune ca nu are de gand sa paraseasca echipa, in ciuda frustrarii de a nu fi castigat nicio cursa in sezonul 2014. Tot el mentioneaza ca este imposibil de prezis ce se va intampla cu el in viitor si ca nu se gandeste la pleacarea de la Red Bull pentru moment. In ultimele saptamani au fost lansate multe zvonuri care dau ca sigura o mutare a sa la Ferrari, el fiind la randu-i inlocuit de Fernando Alonso la echipa austriaca.

In decembrie 2013, Federatia Internationala de Automobilism a comunicat ca punctele pentru ultima cursa a sezonului 2014 (Marele Premiu de F1 al Emiratelor Arabe Unite)  vor fi dublate fata de restul curselor. In urma unei intalnirii intre membri FIA din aceasta saptamana, patronul F1, Bernie Ecclestone a concluzionat ca aproape sigur din sezonul viitor punctele pentru ultima cursa nu vor mai fi dublate. Totodata el a subliniat ca a cerut chiar ca ultimele 3-4 curse sa benificieze de acest tip de punctaj, motivand ca sunt sanse mari ca titlul sa fie deja adjudecat cu cel putin 3 mari premii inainte de finalul sezonului, insa s-a lovit de refuzul echipelor. In consecinta, Marele Premiu de F1 al Emiratelor Arabe Unite disputat in weekendul 21-23 noiembrie poate ramane singurul Marele Premiu din Marele Circ, in care se vor acorda 50 de puncte pentru victorie. De asemenea, seful F1 a mai scos in evidenta ca sunt sanse ridicate ca inca din sezonul 2015 echipele sa "alerge" cu 3 monoposturi. "Prefer sa vad Ferrari sau orice alta echipa de top  cu 3 masini, decat sa vad echipe care se chinuie (cu trimitere clara la Marussia, Caterham si Sauber in acest sezon).


FIA a confirmat calendarul pentru sezonul 2015. El cuprinde 20 de curse, iar noutatea se numeste Marele Premiu al Mexicului.

15 Martie - Marele Premiu al Australiei
29 Martie - Marele Premiu al Malaeziei
5 Aprilie - Marele Premiu al statului Bahrain
19 Aprilie - Marele Premiu al Chinei
10 Mai - Marele Premiu al Spaniei
24 Mai - Marele Premiu al statului Monaco
7 Iunie  - Marele Premiu al Canadei
21 Iunie - Marele Premiu al Austriei
5 Iulie - Marele Premiu al Marei Britanii
19 Iulie - Marele Premiu al Germaniei
26 Iulie - Marele Premiu al Ungariei
23 August - Marele Premiu al Belgiei
6 Septembrie - Marele Premiu al Italiei
20 Septembrie  - Marele Premiu al statului Singapore
27 Septembrie - Marele Premiu al Japoniei
11 Octombrie - Marele Premiu al Rusiei
25 Octombrie - Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii
1 Noiembrie - Marele Premiu al Mexicului
15 Noiembrie - Marele Premiu al Braziliei
29 Noiembrie  - Marele Premiu al Emiratelor Arabe Unite

Fernando Alonso a aratat ca Ferrari inca mai poate spera la o victorie in acest sezon, dupa ce a castigat prima si a 3-a sesiune de antrenamente, insa calificarile i-au adus decat un loc 5. Spaniolul spera la un podium in acest Mare Premiu de F1. (sursa poza:facebook.com)
 
Sugestii pentru pariuri
Valtteri Bottas (Williams Martini Mercedes) sa termine in primii 6 (1,85). Finlandezul pleaca de pe pozitia a 8-a si isi doreste sa contabilizeze cat mai multe puncte, dupa ce a declarat ca obiectivul pentru acest sezon este locul 3 in clasamentul general la piloti.
Kevin Magnussen (locul 9) sa incheie inaintea lui Jenson Button (locul 11) la o cota de 1,75. Ambii piloti McLaren cauta sa stranga puncte, pentru a mentine pozitia a 5-a in clasamentul echipelor, iar danezul va fi mai determinat decat britanicul, avand in vedere ca in ultimele 4 curse, campionul din 2009 a casigat duelul cu coechipierul sau debutant.
Adrian Sutil sa nu se clasifice (2,20). Sauber Ferrari are probleme mari de fiabilitate in acest sezon, nereusind sa stranga niciun punct. Germanul va pleca de pe pozitia a 17-a intr-un Mare Premiu de F1 care a fost presarat cu incidente de cele mai multe ori, astfel ca un accident sau problemele mecanice nu sunt tocmai imprevizibile. 
Sebastian Vettel (locul 4) sa termine in fata lui Daniel Ricciardo (locul 3) la o cota de 2,55. Campionul en-titre este castigatorul ultimelor 3 curse disputate pe circuitul din Singapore, iar acest lucru nu poate reprezenta decat un avantaj, in timp ce Ricciardo nu exceleaza pe acest circuit.

Comentarii

  1. Valtteri Bottas a pierdut din puterea masinii si a coborat de pe pozitia a 6-a pana pe a 11-a in mai putin de 2 tururi, pariul fiind pierdut.
    Magnussen a terminat inaintea lui Button, britanicul abandonand, pariu castigator.
    Vettel a terminat pe pozitia secunda, iar Ricciardo a incheiat pe ultima treapta a podiumului, pariu castigator.
    Adrian Sutil a abandonat cu 20 de tururi inainte de final, dupa ce a fost implicat in mai multe clinch-uri cu Grosjean si Raikkonen, pariu castigator.

    Per total, 3 din 4 au fost castigatoare.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu