Premier League - Stiati ca?Știați că, de când s-a înființat Premier League în 22 februarie 1992 și se joacă în noul format, Manchester United a câștigat 13 titluri de campioană? Arsenal are 3 titluri, Chelsea 2 titluri de campioană, Manchester City 2 titluri și Blackburn are 1 titlu.
Cele mai multe goluri le-a marcat Alan Shearer cu 260 de reușite, pe locul 2 se află Andrew Cole cu 188 de goluri, iar pe locul 3 se află Rooney cu 175.
Cele mai multe pase de gol le-a dat Ryan Giggs cu 131 de reușite, pe 2 se află Steven Gerrard cu 99 de asemenea pase, iar pe locul 3 se află Lampard cu 95.
Richard Dunne a înscris cele mai multe auto-goluri dintre toți jucătorii din Premier League. A reușit contra-performantă de a marca în propria poartă 10 goluri.

În topul jucătorilor cu cele mai multe apariții în cel mai tare campionat din lume se află Ryan Giggs cu 632, pe locul 2 se află Frank Lampard cu 578 și pe locul 3 este situat David James cu 572.
La cartonașe primite sunt 3 jucători care au rupt picioarele adversarilor la vremea lor. Toți 3 au câte 8 cartonașe roșii adunate, iar numele lor sunt: Patrick Viera, Richard Dunne și Duncan Ferguson.
La cartonașe galbene niciun jucător nu a depășit 100. Sunt 3 jucători care au primit de-a lungul carierei 99 de cartonașe galbene: Paul Scholes, Kevin Davies și Lee Bowyer.
Știați că cel mai mare stadion este Old Trafford cu 75,731 de locuri, pe locul 2 se află Emirates cu 60,362 de locuri, iar pe locul 3 este St. James Park cu 52,405 locuri.

Golul marcat de la cea mai mare distanta a fost realizat de portarul Tim Howard(Everton) de la 93 de metri.


Pe locul 2 se află Maynor Figueroa care a marcat din lovitură liberă din propriul teren, iar pe locul 3 se află Rooney care a marcat de la o distanță de 45 de metri.
Știați că cel mai rapid gol a fost marcat de fundașul Ledley King în 9,7 secunde în partida Tottenham - Bradford City în anul 2000?

Știați că jucătorul cel mai scump vândut din Premier League este Bale pentru care Real Madrid a plătit 86 de milioane de lire sterline? Iar jucătorul care a venit în Premier League și pentru care s-a plătit cel mai mult este Di Maria, pentru care Manchester United a pus banii jos - 59,7 milioane de lire sterline.

Asenal este echipa care a fost neînvinsă în 49 de meciuri la rând.
Cel mai mare scor s-a înregistrat în partida dintre Manchester United și Ipswich. Scorul final a fost 9-0 pentru Manchester United.
Chelsea este echipa care a marcat cele mai multe goluri într-un sezon: 103. Echipa care a marcat cel mai puțin într-un sezon este Derby cu doar 20 de reușite.
Știați că Arsenal deține recordul pentru numărul de victorii consecutive? Are 14 victorii la rând.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce inseamna GG la pariuri?

Ce inseamna PsF1?

Ce reprezinta pariul pauza/final?