10 lucruri bune la Romania - Ungaria



După meciul România - Ungaria, terminat 1-1, am simțit o stare ciudată de tristețe și neputință. Era meciul în care trebuia să câștigăm cu orice preț, dar rezultatul i-a favorizat pe unguri.
Am făcut egal cu o echipă mică, o echipă care a primit gol în ultimele minute ale primei reprize și avea plumb în picioare. Însă ca prin farmec, roata sau mai bine zis ruleta lui Pițurcă s-a întors împotriva noastră și jucătorii Naționalei României au avut picioare de lemn sau de hârtie creponată. Am jucat defensiv încă din primele minute ale reprizei a doua.

Au trecut ore bune de la meciul România - Ungaria și acum la rece am găsit 10 lucruri bune care s-au întâmplat atunci:
1. Lucian Sânmărtean s-a întors în primul 11 al României. Este unul dintre cei mai buni jucători români. Dar orgoliul lui Pițurcă și ochiul încă neformat al lui Lucescu jr. au făcut ca neconvocarea acestui mare jucător să devină un obicei greu de înțeles în lumea fotbalului de la noi.
2. Imnul României a fost cântat de suporterii noștri de cel puțin 2 ori în timpul meciului.
3. Galeria echipei Steaua a fost lângă cea a Rapidului și au scandat împreună non stop.
4. Tot stadionul a cântat "Treceți batalioane române Carpații"!
5. Lucian Iulian Sânmărtean a fost aplaudat la scenă deschisă atunci când a fost schimbat.

6. Chiar dacă nu am obținut victoria mult dorită și ungurii se bucurau la final de parcă ar fi făcut egal cu Germania, trebuie să le amintim aceste date statistice: Ungaria nu a mai invins România de la 13 mai 1981.
7. BGS a renunțat la contractul cu FRF. Asta după ce oamenii angajați la BGS au folosit bețe telescopice împotriva românilor vinovați sau nevinovați veniți le meci.
8. Dacă învingeam Ungaria, Ponta ar fi fost în stare să spună că el a dat pasa de gol.
9. E posibil să scăpam mai repede de Pițurcă. Vreau să îl văd călăre pe o cămilă tatuată cu 666 în drumul spre arabi.
10. Avem 4 puncte după 2 meciuri grele, iar alte echipe din grupa noastră stau mult mai rău ca noi: Grecia are doar 1 punct, Ungaria la fel, iar Finlanda deși are 4 puncte, 3 le-a câștigat pentru că i-a bătut pe amatorii din Insulele Feroe.

Comentarii