Bataie generala in Serbia - Albania


Meciul dintre Serbia și Albania era cu grad mare de risc. 8 dintre jucătorii naționalei Albaniei sunt din Kosovo.
Kosovo a făcut parte din teritoriul Iugoslaviei, dar și-a declarat independența în 2008. Totul a început cu războiul din 28 Februarie 1998, atunci când Serbia s-a aflat în război cu o grupare militară de albanezi denumită Armata de Eliberare din Kosovo. Albanezii din Kosovo au fost sprijiniți atunci de armata albaneză dar și de NATO.

În meciul Serbia - Albania, suporterii albanezi nu au fost lăsați să facă deplasarea pentru a se evita incidentele grave dintre gruparile ultras din cele 2 țari.
Dar în minutele de final ale primei reprize, o dronă cu un steag albanez a zburat minute în șir deasupra jucătorilor. Fotbalistul sârb Mitrovic a prins steagul și l-a dat jos în uralele sârbilor din tribune.


2 jucători albanezi au venit in viteză și au smuls steagul din mâinile jucătorului sârb. Atunci a inceput nebunia. Au intrat pe teren rezervele celor 2 echipe și a început o bătaie generală. În afară de asta, câțiva suporteri sârbi au intrat pe teren și au atacat fotbaliștii albanezi. Unul dintre ei l-a lovit cu un scaun in cap pe atacantul albanez Balaj.


Jucătorii albanezi nu au stat cu mâinile în sân. L-au pus jos pe ultrasul sârb și l-au bătut. Între timp mai mulți suporteri ai echipei gazdă au încercat să între pe teren, dar au fost opriți la timp de Jandarmerie.


A ieșit bătaie generală în meciul Serbia - Albania. Jucătorii albanezi au reușit să fugă de pe teren, iar forțele de ordine au făcut față cu greu suporterilor sârbi nervoși.
Arbitrul a vrut să reia meciul, dar jucătorii albanezi au refuzat să mai intre pe teren.
UEFA va decide rejucarea meciului zilele astea ori una dintre echipe va pierde cu 3-0.

Polițiștii din Belgrad l-au arestat pe Orfila Rama, fratele prim-ministrului Albaniei Edi Rama, pentru că ar fi organizat și dirijat operațiunea de a duce o drona pe stadion la meciul dintre Serbia și Albania din preliminariile EURO.

Comentarii

  1. UEFA a decis in cazul meciului Serbia - Albania :Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA a decis ca meciul să nu se mai rejoace, iar Albania să piardă cu 3-0 la masa verde. De asemenea, Federaţia Albaneză de Fotbal a primit o amendă de 100.000 de euro, potrivit site-ului uefa.com.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu