Lens - PSG, prologul etapei a X-a in Ligue 1

Vineri de la ora 21:30 pe Stade de France, se joaca prologul etapei cu numarul 10 din Ligue 1, intre Lens si PSG. Partida se joaca in localitatea Saint-Denis (care se afla in proximitatea Parisului) pentru ca stadionul Bollaert-Delelis este in stadiu de modernizare, deoarece va fi fi una dintre arenele Campionatului European din 2016. Nou-promovata din nordul Frantei ocupa locul 18 dupa 9 etape, contabilizand decat 8 puncte, insa nici campionii nu sunt in forma maxima, strangand decat 15 puncte, si se afla la 7 lungimi distanta de Olympique de Marseille. Ultimul sezon cand s-au intalnit cele 2 echipe in prima liga franceza a fost 2010/2011, echipa din capitala reusind sa obtina 4 puncte (2-0 in tur, in deplasare si 0-0 acasa in retur).

Lucas Moura a inscris 3 goluri in acest sezon de Ligue 1. Brazilianul spera sa isi depaseasca performanta din campania trecuta, cand a reusit sa inscrie de 5 ori. (sursa poza:dailymail.co.uk)


Mijlocasului Adrien Rabiot ii expira contractul cu gruparea din capitala Frantei la finalul acestui sezon. In timpul perioadei de mercato din aceasta vara, s-a tot zvonit despre o plecare a lui la AS Roma, insa intelegerea a picat. "Cu Roma, totul era stabilit. A fost alegerea mea. M-am decis ca voi purta tricoul giallorossilor si nu inteleg de ce intelegerea nu s-a mai perfectat", a spus el intr-un interviu acordat postului TV  Canal+. "Pana la expirarea contractului sunt la dispozitia antrenorului Laurent Blanc si el va decide daca voi mai juca la prima echipa. Vorbim foarte des referitor la acest lucru si mi-a comunicat ca isi doreste ca situatia (transferul in Italia) sa se rezolve". Mama jucatorului a reactionat si ea spunand ca fiul sau nu joaca destule minute si ca nu este platit conform performantelor.
Analistul Canal+, Daniel Bravo ia apararea clubului si spune:"Mama jucatorului este foarte exigenta in doleante si isi doreste ca fiul sau sa aiba acelasi salariu ca cel al lui [Marco] Verratti, care este titular. Ar trebui sa aiba rabdare si sa isi regandeasca pozitia intr-un club, unde este unul dintre putinii francezii care evolueaza. Ar fi bine ca el sa profite mai mult de minutele jucate decat sa isi doreasca salariul lui [Marco] Verratti. Clubul i-a oferit un contract de 200.000€ anual, insa nu vrea sa il semneze. De unde are el siguranta ca va juca mai mult la AS Roma decat la PSG?" 

Fundasul central brazilian Alex (in prezent la AC Milan) a povestit presei in aceasta saptamana, motivul pentru care a parasit clubul din Paris. "Eu voiam sa joc, dar in momentul in care PSG l-a transferat pe David Luiz, am inteles ca nu mai este loc pentru mine. Atunci am realizat ca cea mai buna solutie pentru mine, a fost AC Milan" recunoaste fostul fundasul PSG din ultimele 2 sezoane si jumatate. Totodata, acesta a recunoscut superioritatea lui David Luiz la toate capitolele cu o singura exceptie: lovitura de cap.

Antoine Kombouare, actualul antrenor al celor de la Lens, a evoluat in trecut la echipa din capitala Frantei, ba mai mult chiar a si pregatit-o intre sezoanele 2009-2011, castigand Cupa Frantei in stagiunea 2009-2010. Din postura de jucator a celor de la PSG, el a castigat campionatul in sezonul 1993-1994, Cupa Frantei in sezoanele 1992-1993 si 1994-1995 si Cupa Ligii Frantei in sezonul 1994-1995. Obiectivul antrenorului gruparii din nordul Frantei este de a obtine macar un punct, insa va fi foarte dificil de realizat acest scop.

Statistici
Lens nu a castigat decat in 2 randuri atunci cand a intalnit detinatoarea titlului.
Echipa pregatita de Kombouare nu a castigat nicio partida in ultimele 5 etape de campionat (2 egaluri si 3 infrangeri).
PSG nu a pierdut niciuna din ultimele 10 intalniri cu Lens (6 victorii si 4 egaluri).
Ultimele 8 goluri marcate de echipa din capitala Frantei in Ligue 1 s-au marcat in a 2-a repriza.
Gruparea condusa de Laurent Blanc a pierdut decat de 3 ori in ultimele 59 de partide de campionat (39 victorii, 16 egaluri).
Campionii au pierdut o singura partida in ultimele 16 deplasari in campionat (8 victorii si 7 egaluri).
Atacantul Jean-Cristophe Bahebeck a fost implicat in ultimele 3 reusite ale lui PSG (1 gol si 2 pase decisive). Totusi trebuie amintit ca acesta a prins prima echipa pentru ca suedezul Zlatan Ibrahimovic s-a accidentat.

Primul XI al celor 2 echipe
Lens (4-3-3): Riou - Baal, Landre, Gbamin, Cavare - Valdivia, Moigne, Jadeyaoui - Nomenjanahary, Coulibaly, Touzghar;
PSG (4-3-3): Sirigu - Maxwell, Silva, Camara, van der Wiel - Matuidi, Motta, Verratti - Pastore, Cavani, Moura.

Indisponibili:
Lens: Cyprien si Kantari (suspendati);
PSG: Lavezzi, Luiz, Marquinhos, Ibrahimovic, Digne (accidentati), in timp ce Motta este incert.

Sugestii pariuri
Niciun gol inainte de minutul 28:00 (cota 1,83 la william hill). Lens va cauta sa nu primeasca o caruta de goluri, si va incepe meciul cat mai organizata, si va incerca sa surprinda pe contraatacuri. PSG se va incalzi mai greu mai ales ca are destul absente de baza (Lavezzi, Ibrahimovic, Luiz), asa ca probabil nu se vor inscrie in primele 28 de minute.
Peste 1,5 goluri in a 2-a repriza (cota 2,10). Dupa o prima repriza in care se va resimti proababil lipsa lui Zlatan Ibrahimovic, in a 2-a parte a jocului, campioana va face diferenta.

Comentarii

  1. Meciul a fost mai spectaculos decat era de asteptat, primul gol venind in minutul 10, iar la pauza scorul era 1-2. In cea de-a 2-a repriza, s-a mai inscris un singur gol. Ambele pariuri au fost pierdute.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La meciul asta, arbitrul a facut spectacol. A acordat aiurea cartonase rosii in stanga si in dreapta.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu