Luis Suarez debuteaza in El Clasico

Sambata de la ora 19:00 are loc prima intalnire din aceasta campanie intre Real Madrid si FC Barcelona (in direct pe Digisport 1). Ambele echipe au un inceput de sezon bun, diferenta dintre cele 2 echipe fiind de 4 puncte in favoarea Barcelonei. Atat Real Madrid, cat si Barcelona au evoluat la mijlocul saptamanii in Champions League. Marti, Barcelona a castigat 3-1 pe teren propriu impotiva olandezilor de la Ajax Amsterdam, in timp ce Los Blancos au castigat in deplasarea de pe Anfield 3-0, scor stabilit inca din prima repriza. Desi in ultimele 2 partide pe teren propriu, Real Madrid a marcat cate 5 goluri, este clar ca de aceasta data nu va fi acelasi scenariu. Galacticii trebuie sa spele rusinea din sezonul trecut cand au pierdut ambele intalniri din campionat (3-4 pe Bernabeu si 2-1 pe Camp Nou). 

Luis Suarez isi va face debutul pentru FC Barcelona chiar in El Clasico pe Santiago Bernabeu. (sursa poza: sports.ndtv.com)



James Rodriguez aflat la primul El Clasico din cariera a expus presei asteptarile sale de la cel mai sonor meci al planetei. "Va fi un meci dificil. Sutn calm si in acelasi timp nerabdator sa inceapa meciul. Voi cauta cu determinare sa ajut echipa sa obtina cele 3 puncte. Suntem intr-o forma buna, la fel ca restul echipei". Mijlocasul columbian a relatat presei si primele pareri despre viata in capitala Spaniei:"Madrid este un oras frumos, fermecator. Are de toate. Ii face pe straini sa se simta bine primiti si sunt foarte fericit aici. Atunci cand nu sunt la antrenamente, imi place sa imi petrec timpul liber alaturi de familie". Totodata, tanarul playmaker a dezvaluit presei cine a fost idolul copilariei sale. "[Carlos] Valderrama este eroul meu. El reprezinta un adevarat model atat pentru mine cat si pentru restul copiilor din Columbia".

Pentru oaspeti isi va face debutul in La Liga uruguayanul Luis Suarez. Acesta vine dupa suspendarea de 4 luni, urmare a muscaturii lasate pe umarul italianul Giorgio Chiellini, in timpul Cupei Mondiale din Brazilia. In conferinta oficiala ce prefateaza partida, antrenorul echipei blaugrana, Luis Enrique a garantat jurnalistilor ca fostul jucator al celor de la Liverpool va juca in partida de pe Santiago Bernabeu, dar a adaugat ca nu stie cate minute va bifa varful. Intrebat daca uruguayanul va fi titular, Enrique a incercat sa fie misterios spunand ca nu poate sa raspunda la aceasta intrebare: "Este o intrebare de 100 de milioane".

Statistici, statistici, statistici...

Real Madrid a castigat decat 2 din ultimele 12 intalniri impotriva echipei blaugrana.
Los Blancos au castigat ultimele 5 partide, iar media reusitelor in aceste jocuri este de 5 goluri/meci.
Daca Barcelona reuseste sa pastreze poarta intacta, va ajunge la 9 partide fara gol, record in istoria echipei.
Catalanii sunt neinvinsi in ultimele 13 partide in Primera Division, ultima infrangere fiind pe terenul Granadei in sezonul trecut (1-0).
Leo Messi (7) si Neymar (8) au marcat impreuna cat a reusit Cristiano Ronaldo (15) de unul singur pana in acest moment al sezon.

Ambele echipe au marcat in ultimele 16 intalniri directe. Cota pentru GG este 1.45. Ultima partida cand nu au inscris ambele partide a fost semifinala Champions League din 2010/2011, cand trupa blaugrana a reusit sa invinga pe Bernabeu cu scorul de 2-0.
Real Madrid are cel mai mare numar de goluri din primele 5 campionate ale Europei (30), in timp ce Barcelona este singura echipa din top 5 campionate "Batranului continent" care nu a primit gol.
Lionel Messi a inscris 250 de goluri pana in acest moment in Primera Division. El se afla un singur gol distanta de golgheterul all-time al campionatului spaniol - Telmo Zarra (Athletic Bilbao).
Cristiano Ronaldo a reusit sa marcheze in 15 din ultimele 16 partide de campionat (in total 24 de goluri).

Primul 11 al celor 2 echipe
Real Madrid (4-4-2): Casillas - Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal - Isco, Kroos, Modric, Rodriguez - Benzema, Ronaldo
Barcelona (4-3-3): Bravo - Alba, Mathieu, Mascherano, Alves - Iniesta, Busquets, Rakitic - Neymar, Messi, Suarez

Indisponibili 
Real Madrid: Fabio Coentrao, Jese, Gareth Bale, iar Sergio Ramos este incert.
Barcelona: Thomas Vermaelen, Adriano, in timp ce Rafinha si Douglas sunt incerti.

Sugestii pentru pariuri
Gol Barcelona in a 2-a repriza (1,70). Barcelona nu a stralucit in reprizele secunde din deplasare in actualul sezon, insa acum va fi mai motivata ca niciodata si probabil va reusi in demersul sau de a inscrie in repriza a 2-a.
3-4 goluri in meci (2,15). Cu Messi, Neymar, Suarez, Ronaldo, Benzema si Rodriguez in teren, golurile nu au cum sa lipseasca, acest pariu are sanse destul de mari de reusita.


Comentarii

  1. Scor final 3-1.
    Singurul gol al Barcelonei a fost marcat in debutul partidei, astfel ca pariul gol al oaspetilor in a 2-a repriza este pierdut.
    S-au marcat 4 goluri in partida, iar total goluri 3-4 goluri a fost castigator.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu