Marele Premiu de F1 al Japoniei - isi revine Rosberg?

Duminica de la ora 9:00 se disputa Marele Premiu al Japoniei. Cursa marcheaza trecerea in varful clasamentului a lui Lewis Hamilton, care a castigat ultimele 2 curse (Italia si Singapore), in timp ce Nico Rosberg a abandonat la ultima intrecere. Ramane de observat cu va reactiona Rosberg acum din punct de vedere psihic, pentru ca el a fost majoritatea timpului pe primul loc in fata britanicului. Germanul isi pune in continuare increderea in echipa de mecanici si crede ca nu va mai avea probleme de fiabilitate pentru cele 5 curse ramase in calendar. Isi va spune presiunea amprenta asupra felului in care va pilota? Toate acestea le puteti observa doar urmarind cursa in Marele Premiu de F1 al Japoniei, in direct la Dolce Sport. 

Nico Rosberg a condus marea parte a sezonului campionatul, insa in ultima abandonului de pe circuitul Marina Bay a pierdut sefia clasamentului. Cum va reactiona germanul sub presiune? El va pleca din pole-position, insa pe prima linie i se alatura Lewis Hamilton. (sursa poza: facebook.com)


Stirea  acestui weekend este de departe plecarea lui Sebastian Vettel de la Red Bull Renault. El va pleca de la echipa austriaca dupa 6 sezoane, in care a obtinut 4 titluri mondiale. Zvonurile spun ca Ferrari este echipa pentru care va concura din sezonul 2015. Sosirea germanului in cadrul echipei calutului cabrat ii cam face vant lui Fernando Alonso, in ciuda faptului ca mai are 2 ani de contract. Cele 2 parti s-au inteles asupra despartirii, desi au existat runde de negocieri foarte dure in ceea ce priveste partea financiara. Cu toate acestea, niciun anunt nu va fi facut public pana cand Luca Di Montezemolo paraseste pozitia de presedinte in mod oficial, iar Sergio Marchionne ii va prelua sarcinile, adica dupa Marele Premiu de F1 al Rusiei. Vettel va fi inlocuit in cadrul echipei Red Bull de catre rusul Daniil Kvyat de la Toro Rosso.

Lewis Hamilton este determinat sa isi adauge numele pe lista celor mai talentati piloti care au castigat la Suzuka. Britanicul din Stevanage a reusit sa incheie o singura data pe podium, singura sa victorie pe taram japonez fiind purtata pe circuitul Fuji.

Jenson Button a catalogata The Esses de pe circuitul Suzuka ca fiind cea mai buna sectiune de viraje din lumea. Britanicul, campion cu Brawn GP in 2009, a castigat cursa de la Suzuka in 2011si lauda acesta intrecere. "Sa vin la Suzuka este ca si cum m-as intoarce la a 2-a casa a mea. Japonia este un loc atat de special si Victoria mea in 2011 sta printre cele mai importante momente ale carierei mele. Fanii fac o atmosfera absolut incredibila de-a lungul weekend-ului. Este unul dintre cele mai bune circuite: este o adevarata provocare sa "alergi" aici si nu lasa loc de greseli, ceea ce face sa te bucuri si mai mult cand nu faci erori.
Sectiunea de viraje pe care Jenson Button o invoca in discursul sau sunt:3,4,5 si 6.

Pe scurt:
Max Verstappen (17 ani) a condus pentru prima data in Formula 1. El a pilotat pentru prima data monopostul Toro Roso Renault al francezului Jean-Eric Vergne, al carui loc il va lua de la anul in timpul primei sesiuni de antrenamente al Marelui Premiu al Japoniei. Inainte de a debuta in F1, tanarul olandez a declarat:"Sa participi intr-o sesiune de antrenamete este deja un vis devenit realitate. Tatal meu a "alergat" la Suzuka de multe ori si mi-a spus ca nu este un circuit usor. Pentru mine va fi o experienta valoroasa".

Consilierul echipei Red Bull, Helmut Marko a laudat noua achizitie a celor de la Toro Rosso pentru sezonul 2015, Max Verstappen. "Seamana mult cu Ayrton Senna. In asemenea cazuri nu trebuie sa te uiti la varsta. El a discutat cu persoane specializate in dezvoltarea tinerilor si toti au tras concluzia ca mintea sa este mai mult a unuia de 22 de ani decat a unui adolescent de 16. In ceea ce priveste talentul sau la volan, el "alearga" inca de la varsta de 4 ani, asa ca asteptam ca el sa fie competitiv de la prima cursa. Nu jucam la loterie, stim ce facem si succesul pe care il va avea acest pusti ne va demonstra ca am avut dreptate. Este un talent exceptional care apare o data la multe decade. Asa cum spuneam, din punct de vedere psihic, este trecut de 20 ani si muncim intens cu el. Va participa in sesiunile de antrenamente de vineri in cateva ocazii in acest sezon. Nu acum multa vreme, a facut un test de 400 de kilometri in Italia, iar cand este posibil, se afla in simulator si munceste in continuare atat fizic cat si psihic cu experti de cel mai inalt nivel. In concluzie, este scolarizat cum se poate mai bine pentru debutul in F1".

Max Vestappen este al 2-lea in campionatul european de Formula 3 in spatele francezului Esteban Ocon.
Tot legat de olandez, liderul campionatului de Formula Renault 3.5, Carlos Sainz Jr. a considerat ca un soc faptul ca Max Verstappen a fost preferat inaintea sa pentru un loc in echipa Toro Rosso in 2015. "A fost un soc. Trebuie sa ma concentrez sa castig campionatul [de Formula Renault 3.5] si sa demonstrez tuturor celor care nu cred ca sunt destul de bun ca voi fi primul junior Red Bull care castiga un campionat in formulele premergatoare Marelui Circ. A venit ca o surpriza pentru mine. A fost neasteptat, mai ales cand conduci campionatul [de Formula Renault 3.5], insa aceste lucruri se intampla.


McLaren nu va anunta componenta echipei pentru sezonul 2015 in timpul weekend-ului din Japonia, in ciuda zvonurilor de acum 2 saptamani, care dadeau ca sigur comunicatul echipei din Woking. Inginerul de cursa al britanicilor, Eric Boullier a declarat:"Nu exista planuri sa facem vreun anunt privind cei 2 piloti pentru sezonul 2015". Honda care va fi motoristul McLaren incepand cu sezonul 2015 a confirmat ca echipa nu a ales inca cei 2 piloti, insa a informat conducerea echipei pe cine au in vizor, fara sa faca publice si numele sugerate.

Monisha Kalternborn spune ca Sauber ia in considerare o fuziune cu o alta echipa, insa sediul ar ramane in continuare in Elvetia. Urmare a comentariilor facute de Bernie Ecclestone conform carora ar putea exista echipe cu 3 masini in sezonul 2015, Kalternborn a confirmat ca echipa sa gaseste tot mai greu fonduri si este deschisa discutiilor privind fuziunea cu o alta echipa. In iarna trecuta ,au fost discutii intre Sauber si Caterham, insa negocieriile au stagnat si nu s-a mai concretizat nimic.

Caterham a inceput testele cu monopostul pentru sezonul 2015. Potrivit lui Manfredi Ravetto, noul monopost a fost deja in tunelul de vant al celor de la Toyota de la Koln si ca echipa este 100% implicata in Formula 1, in ciuda zvonurilor care dau ca incerta existenta echipei si in urmatorul sezon din Marele Circ. De asemenea, el a mai facut mentiuni si cu privire la componenta echipei, spunand ca Marcus Ericcson va fi in echipa si in 2015, in timp ce pozitia lui Kamui Kobayashi este mai putin concreta."Nu vrem sa il pierdem pe Marcus [Ericsson] pentru ca echipa a investit in el in perioada lui de juniorat si acuma dorim sa obtinem rezultate in urma investitiei, avand speranta ca el va putea aduce puncte in viitor.

Pastor Maldonado (Lotus F1 Renault) va fi penalizat cu 10 pozitii pentru faptul ca foloseste cel de-al 6-lea motor in acest sezon.

Sugestii pentru pariuri
Nico Hulkenberg sa termine inaintea lui Sergio Perez (1,83). Duelul dintre pilotii Force India Sahara Mercedes a fost castigat in ultimele 3 randuri de catre pilotul mexican, iar germanul doreste sa dovedeasca ca nu si-a pierdut forma inceputului de sezon.
Hamilton sa castige cursa (2,25). Ultimele 2 curse in care Nico Rosberg a plecat din pole position au fost castigate de alti piloti, astfel ca povestea se poate repeta si de aceasta data. Pentru ca intre Mercedes AMG Petronas si celelalte echipe exista in continare o diferenta pe fiecare tur, singurul care poate sa ii fure victoria germanului este coechipierul sau.
17 sau 18 piloti sa termine cursa (3,50). Cursa de la Suzuka este una care devoreaza pilotii, nelasand loc greselilor, insa mizam pe faptul ca cei mai multi vor fi prudenti, si nu vor fi multe abandonuri.

Comentarii

  1. Hamilton a castigat cursa - pariu castigator;
    Hulkenberg a incheaiat pe 6 in fata coechipierului Perez, locul 8 - pariu castigator;
    au incheiat cursa nu mai putin de 21 de piloti - pariu pierdut.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu