MotoGP Australia - primul loc pentru Marquez?

In Australia pe circuitul de la Phillip Island se va desfasura cea de-a 16-a etapa din actualul sezon de MotoGP. Acesta cursa vine la interval de o saptamana dupa cea din Japonia, in urma careia Marc Marquez (Repsol Honda) a reusit sa devina matematic pentru a 2-a ora campion mondial la clasa MotoGP. Pentru ca titlul a iesit din discutie, acum ramane de vazut cine va reusi sa se claseze pe locul 2 in clasamentul general al pilotilor. Situatia este urmatoarea: Valentino Rossi (Movistar Yamaha) si Dani Pedrosa (Repsol Honda) au amandoi cate 230 de puncte, fiind la 3 puncte distanta de Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha). Concluzia este ca batalia intre cei 3 va fi acerba, insa favoritul pare sa fie ibericul de la Yamaha, avand in vedere ca a reusit sa castige ultimele 2 curse (Aragon si Japonia).


Marc Marquez a obtinut cel de-al 12-lea pole position in acest sezon, egaland performanta lui Casey Stoner din sezonul 2011. Spaniolul mai are 2 grand prix-uri pentru a dobori si acest record.(sursa poza:adelaidenow.com.au) 




Asa arata circuitul Phillip Island din Australia, unde se vor intrece piltoii celor 3 clase. (sursa poza:2wheeltuesday.com)

Pe scurt:

Desi sunt rivali in competitie, pilotii Movistar Yamaha, Jorge Lorenzo (in stanga) si Valentino Rossi (in dreapta), l-au "inecat" in sampanie pe Marc Marquez (Repsol Honda) devenit campion mondial a 2-a ora la MotoGP. (sursa poza:motogp.com)

Entuziast dupa cucerirea titlului in acest sezon, Marc Marquez a facut o comparatie intre cele 2 sezoane in care fost campion la MotoGP:"Faptul ca am castigat sezonul trecut campionatul a fost extraordinar si poate ca in acest sezon, castigarea lui a parut usoara, insa a fost mai dificila decat anul trecut, pentru ca atunci nu aveam presiune si daca facem greseli, era in regula, fiind debutant. In acest an, am fost sub presiune si am reusit sa ma descurc. Am facut o prima parte de sezon perfecta, iar avantajul care l-am avut in a 2-a jumatate a sezonului m-a facut sa imi asum mai multe riscuri la Misano si Aragon. Insa, aceasta este o lectie pentru anul viitor si sper sa fi invatat ceva din ea".

Suzuki a facut cateva tururi demonstrative in timpul weekendului MotoGP din Japonia. Kevin Schwantz (campion la clasa 500cc in 1993 cu echipa din Hamamatsu) a "incalecat" pe modelul GSX-RR, care va debuta sezonul viitor, in timp ce Franco Uncini (campion la clasa 500cc in 1982 cu aceeasi echipa japoneza) s-a suit pe modelul GSV-R, ultimul care a aparut la clasa suprema in 2011. Pilotii echipei Suzuki in sezonul 2015 vor fi Aleix Espargaro si Maverick Vinales.

Casey Stoner (campion cu Repsol Honda in sezonul 2011) va testa prototipul echipei de uzina Honda pentru sezonul 2015. Testul se va desfasura timp de 2 zile dupa Marele Premiu al Malaeziei din weekend-ul urmator, iar australianul va "incalta" intr-o zi pneuri Bridgestone, iar in cea de-a doua pneuri Michelin. Producatorul francez de cauciucuri va prelua din sezonul 2016 monopolul in ceea ce priveste pneurile in MotoGP.

Sugestii pariuri
Marc Marquez sa castige cursa (1,65). Din cele 11 pole position-uri obtinute in acest sezon, in 9 curse, spaniolul de la Repsol Honda a reusit si victoria. Singurele exceptii au fost la Brno (castigator Dani Pedrosa) si Aragon (castigator Jorge Lorenzo). Totusi, campionul din acest sezon are orgolii de aparat, pentru ca in ultimele 3 curse nu a reusit sa castige, iar se pare ca de aceasta data nu va avea niciun contracandidat.

Pol Espargaro (Yamaha Tech 3) sa se claseze inaintea lui Bradley Smith (Yamaha Tech 3) la o cota de 2,10. Duelul dintre cei 2 piloti ai echipei patronate de Herve Poncharal este castigat momentan de spaniol, acesta avand 116 puncte, fata de cele 92 obtinute de britanic. Desi Smith pleaca de pe locul 4 pe grila de start, iar Espargaro de pe pozitia a 9-a, vom miza pe constanta spaniolului.

Comentarii

  1. Marc Marquez a pus motocicleta jos cand mai erau 10 tururi pana la final si se afla in pozitia de lider la 4 secunde diferenta fata de locul secund ocupat de Rossi.
    Espargaro a cazut si el cand ramasesera 4 tururi pana la finalul cursei, spaniolul aflandu-se pe locu 4 in fata lui Bradley Smith. Acesta din urma a reusit primul podium din cariera la MotoGP.
    Ambele pariuri pierdute.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu