Arsenal - Newcastle, isi continua tunarii sirul de victorii impotriva cotofenelor?

Sambata de la ora 19:30 (pe Dolce Sport 1) pe Emirates Stadium se joaca partida dintre Arsenal si Newcastle. In sezonul trecut, tunarii lui Wenger au obtinut toate cele 6 puncte cu cotofenele lui Pardew dupa 1-0 pe St. James Park si 3-0 pe Emirates. De aceasta data, cele 2 echipe sunt vecine in clasament si au acelasi numar de puncte: 23 dupa 15 etape.  Alt lucru suprinzator este ca Newcastle a obtinut mai multe puncte in ultimele 5 etape de campionat (10 puncte fata de cele 6 ale lui Arsenal). In ultimele 5 partide pe teren propriu, trupa lui Wenger a reusit sa invinga decat atunci cand nu a primit gol (1-0 cu Southampton si 3-0 cu Burnley).
Chilianul Alexis Sanchez a inscris golul victoriei in partida cu Southampton. Mai face el diferenta si in partida contra cotofenelor? (sursa poza: gettyimages.com)
Ambele echipe au multi jucatori indisponibili pentru aceasta partida, insa chiar si in aceste conditii vom avea parte de un meci interesant, in care gazdele trebuie neaparat sa invinga pentru ca fanii au inceput sa ia pozitie fata de managerul Arsene Wenger
Alan Pardew a castigat titlul pentru managerul lunii noiembrie in Premier League. Cotofenele au inregistrat 3 victorii (1-0 cu Liverpool, 2-0 la WBA si 1-0 cu QPR) si o infrangere (1-3 la West Ham). (sursa poza:skysports.com)


Managerul cotofenelor ii critica pe fanii tunarilor si ii ia apararea managerului lui Arsenal. "Acesta e un om care si-a facut treaba excelent. Daca nu ar fi fost atat de cumpatat cu banii pentru transferuri, clubul nu si-ar fi permis sa joace in Champions League pentru ca are datorii uriase, urmare a construirii noului stadion. In ultima vreme, Arsene [Wenger] a avut o perioada mai dificila in ceea ce priveste rezultatele, insa fiecare manager trece prin asemenea crize. Sunt sigur ca va trece peste acesta perioada".
Pardew crede ca Papiss Demba Cisse ar putea sa fie jucatorul cheie al echipei sale in confruntarea cu Arsenal de pe Emirates. Senegalezul a venit de pe banca in ultima partida si a reusit sa marcheze de 2 ori in partida cu Chelsea, producand astfel prima infrangere pentru echipa lui Jose Mourinho."Papiss este unul dintre acei jucatori fara preti. In acest moment este in forma maxima si trebuie sa ii acordam oportunitati pentru a marca cat mai multe goluri. Sunt increzator ca isi va face datoria si in aceasta partida. Fiecare echipa are nevoie de un golgheter care poate sa iti inscrie un gol si sa intoarca partida in favoara ta".


XI-le probabil al celor 2 echipe
Arsenal (4-1-4-1): Szczesny - Gibbs, Mertesacker, Debuchy, Bellerin - Flamini - Welbeck , Oxlade - Chamberlain, Cazorla, Sanchez - Giroud
Newcastle (4-2-3-1): Alnwick - Haidara, Dummett, Coloccini, Janmaat - Colback, Tiote - Ameobi, Perez, Cabella - Cisse

Indisponibili
Arsenal: Mesut Ozil, David Ospina, Abou Diaby, Mikel Arteta, Theo Walcott, Nacho Monreal, Aaron Ramsey, Laurent Koscielny (accidentati), Calum Chambers (suspendat), Mathieu Flamini, Tomas Rosicky (incerti)
Newcastle: Davide Santon, Siem de Jong, Gabriel Obertan, Jonas Gutierrez, Ryan Taylor, Tim Krul, Rolando Aarons, Robert Elliot (accidentati), Steven Taylor, Moussa Sissoko (eliminati), Fabricio Coloccini (incert)

Olivier Giroud a inscris 4 goluri in 4 aparitii impotriva cotofenelor. Trei din aceste goluri au venit din loviturile de cap ale francezului.
Newcastle a castigat decat una din ultimele 14 intalniri disputate in compania lui Arsenal (1 victorie, 5 egaluri, 8 infrangeri).
Arsenal a strans 23 de puncte in acest sezon in primele 15 etape, al 2-lea cel mai slab punctaj sub conducerea lui Arsene Wenger (in sezonul 2012/2013 - 21 de puncte).
Impotriva lui Stoke a fost a 7-a oara in acest sezon, cand Arsenal a primit gol din primul sut pe poarta. Intr-unul din aceste meciuri (cel impotriva lui Manchester United) tunarii au primit gol chiar inainte sa permita primul sut pe poarta (autogolul lui Gibbs).
Arsenal nu a inscris in prima repriza in niciuna din ultimele 6 partide in campionat. Cel mai rapid gol al tunarilor din ultimele 10 a fost inscris in minutul 60.
Newcastle este singura echipa care nu a inscris in primele 30 de minute ale jocurilor din campionat.
Papiss Demba Cisse a inscris 7 goluri din cele 10 suturi pe poarta pe care le-a expediat in acest sezon in Premier League. Senegalezul a inscris mai multe goluri din postura de rezerva decat orice alt jucator din campionatul englez in acest sezon.
Luand in considerare si sezonul trecut, Newcastle este echipa care a avut cei mai multi jucator eliminati in Premier League (9).

Sugestii pentru pariuri
Total goluri 3-5 (2.00). In 5 din ultimele 6 partide directe jucate pe terenul lui Arsenal s-au marcat cel putin 3 goluri. De asemenea, luam in considerare si faptul ca ambele echipe au numeroase indisponibilitati, si ca nu va fi un scor fluviu, mizam pe un pariu in care se vor marca minim 3 goluri si maxim 5 goluri.
Peste 7,5 cornere Arsenal (2,00). Tunarii sunt in topul echipelor cu cele mai multe conere in campionat, avand o medie de 7,87 cornere pe meci. Jucatorii londonezi vor ataca pentru a sterge impresia proasta facuta in ultima perioada in campionat si este de asteptat sa obtina multe faze fixe printre care si cornere.

Comentarii

  1. Ambele ponturi au fost castigatoare. Total goluri 3-5 a iesit pentru ca Arsenal a invins cu scorul de 4-1, in timp ce Arsenal peste 7,5 cornere a fost castigator inca de la pauza, cand tunarii stransesera deja 8 cornere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate intr-o zi o sa vad aici un comentariu de la un cititor in care sa zica: multumesc pentru pont. Desi avem 10.000 de vizitatori pe site pe luna, foarte rar comenteaza lumea pe aici. :D

      Ștergere

Trimiteți un comentariu