Dortmund - Wolfsburg, reusesc gazdele a 3-a victoria consecutiva pe teren propriu?

Miercuri de la ora 21:00 (in direct pe Eurosport 2) pe Signal Iduna Park se desfasoara cel mai interesant meci al etapei a 16-a, intre galben negrii de la Borussia Dortmund si lupii de la VfL Wolfsburg. Daca in ultimele sezoane, gazdele erau intotdeauna deasupra oaspetilor in clasament inaintea meciului direct, de aceasta data diferenta dintre cele 2 echipe este foarte mare. Wolfsburg se afla pe locul secund cu 30 de puncte, in timp ce pe Dortmund se regaseste abia pe pozitia a 16-a cu 14 puncte stranse. In acest moment, gazdele se afla pe pozitie care joaca baraj cu locul 3 din Bundesliga 2.
Veteranul Ivica Olic (35 ani) este golgheterul echipei cu 5 reusite in 13 prezente pentru lupi in acest sezon. (sursa poza: thebundesligauk.wordpress.com)

In sezonul trecut cele 2 echipe si-au impartit punctele, fiecare castigand pe teren propriu. In tur, lupii s-au impus cu scorul de 2-1 acasa prin golurile lui Ricardo Rodriguez si Ivica Olic dupa ce la pauza oaspetii conduceau cu 1-0 prin golul lui Marco Reus din prelungirile primei reprize. In retur, povestea a fost aceeasi, oaspetii au condus la pauza, iar la final au castigat gazdele. Wolfsurg a marcat in prima repriza prin Ivica Olic, in timp ce Dortmund a inscris in a 2-a repriza prin Robert Lewandowski si Marco Reus. Cele 2 echipe s-au mai intalnit in sezonul trecut si in Cupa Germaniei in faza semifinalelor cand Dortmund a marcat pentru 2-0 prin Henrikh Mkhitaryan si Robert Lewandowski.
Gazdele au invins greu in ultimele 2 jocuri pe teren propriu: 1-0 cu Borussia Moechengladbach si Hoffenheim, iar in ultimele 4 partide pe Signal Iduna Park s-au marcat de fiecare data cate un singur gol. Media gazdelor in meciurile jucate acasa este de 2 goluri/meci in timp ce oaspetii au o medie de 3,14 goluri/meci atunci cand joaca in deplasare.  In partidele  din acest sezon, in care au evoluat cele 2 echipe s-au acordat decat 2 penalty-uri si nu ne asteptam ca arbitrul sa acorde lovitura de pedeapsa nici in acest meci.
Ambele echipe sunt foarte ofensive, ele regasindu-se pe locurile 3 respectiv 4 in ceea ce priveste suturile. Media suturilor lui Dortmund este de 17,2 suturi/meci in timp ce Wolfsburg trage spre poarta in medie de 16,43 ori/meci. De asemenea ne asteptam si la multe faze fixe, fiecare din echipe avand o medie de 6 cornere executate in etapele jucate pana in acest moment.
In aceasta saptamana cele 2 echipe si-au aflat adversarii in competitiile europene. Borussia Dortmund va juca in 8-imile Champions League cu Juventus Torino, in timp ce VfL Wolfsburg va evolua in compania celor de la Sporting Lisabona in 16-imile Europa League.

XI-le celor 2 echipe
Borussia Dortmund: Langerak - Schmelzer, Hummels, Subotic, Piszczek - Kehl - Aubameyang, Bender, Gundogan, Blaszczykowski - Immobile
WfL Wolfsburg: Benaglio - Rodriguez, Knoche, Naldo  Jung - Gustavo, Guillavogui - Perisic, de Bruyne, Vieirinha - Olic
Indisponibili
Borussia Dortmund: Sokratis Papastathopoulos, Dong Won Ji, Marco Reus, Henrikh Mkhitaryan (accidentati)
WfL Wolfsburg: Patrick Ochs, Felipe Lopes (accidentati)

Arbitrul partidei va fi Tobias Welz si va fi ajutat la margini de Rafael Foltyn si Martin Thomsen.
In 14 din ultimele 17 partide ale lupilor in deplasare s-a inregistrat semnul peste 2,5 goluri, insa in ultimele 4 partide jucate pe Signal Iduna Park a iesit de fiecare data sub 2,5 goluri.
Borussia Dortmund a marcat minim cate 2 goluri in 8 din ultimele 9 partide jucate in compania celor de la WfL Wolfsburg.
Oaspetii au marcat cel putin 2 goluri in fiecare din ultimele 4 deplasari.
Trupa lui Dieter Hecking a pierdut o singura data in ultimele 10 partide in Bundesliga.


Sugestii pentru pariuri
Gol Wolfsburg in a 2-a repriza (1,80). Atacul lupilor este mai in forma in a 2-a repriza (16 goluri), in timp ce BVB este mai slaba in a 2-a partea a jocului (15 goluri). Baietii lui Klopp au primit nu mai putin de 10 goluri din totalul de 22 primite in ultima jumatate de ora a jocurilor din acest sezon.
Peste 10,5 cornere in meci (2,15). Asa cum aratam ambele echipe sunt in tipul echipelor cu cele mai multe lovituri de colt. Astfel ca si in partida directa ne asteptam la multe faze fixe.

Comentarii

  1. Fundasul lupilor, Naldo a inscris in minutul 85, astfel ca primul pariu este castigator, in schim a 2-a sugestie este gresita, in partida s-au acordat decat 9 cornere.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu