Legea pariurilor din 2015



Am selectat paragrafele din legea pariurilor din 2015 care afectează jucătorii:

(8) Persoanele fizice care obţin venituri din jocurile de noroc prevăzute la alineatul (7) au obligaţia de a depune declaraţia privind venitul realizat la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului. Organul fiscal competent are obligaţia de a stabili impozitul datorat, aferent venitului încasat din jocurile de noroc, pe baza declaraţiei privind venitul realizat din jocuri de noroc, prin emiterea deciziei de impunere.

(9) Cota de impunere pentru veniturile din jocuri de noroc prevăzute la alineatul (7) este de 1% pentru sumele de până la echivalentul a 14.999 euro, 16% pentru sumele cuprinse între 15.000-99.999 euro şi 25% pentru sumele care depăşesc echivalentul a 100.000 euro. Organizatorul de jocuri de noroc prevăzute la alineatul (7) are obligativitatea de a păstra o evidenţă nominală a persoanelor fizice care au obţinut venituri din jocuri de noroc mai mari de 15.000 euro şi a le declara organului fiscal competent, până la 25 mai inclusiv a anului următor, celui de realizare a venitului."

Cu alte cuvinte dacă faci o retragere la pariuri sportive, poker sau casino sub 15.000 de euro plătesti un impozit de 1% pentru toata suma.
Dacă ai făcut o retragere mai mare 15000 de euro, plăteşti un impozit pariuri sportive de 16%. Dacă depăsesti 100.000 de euro plăteşti impozit pariuri sportive de 25%.
Aceste impozite se referă doar la retragerile efectuate, nu la banii pe care ii ai in contul casei de pariuri la un moment dat sau la rulaj.

Comentarii

  1. Salutare.
    Ca vechi jucator al pariurilor, m-am informat la cateva agentii si pot sa spun urmatoarele:

    1) LADBROKES (plus probabil Betdaq, desi sper sa ma insel) se va retrage din Romania (nu ca ar fi avut vreun sediu social pe aici, ci pur si simplu iti interzice accesul:

    http://www.gpwa.org/forum/ladbrokes-removed-more-countries-220771.html

    2) BET-AT-HOME

    Bună seara,
    regretăm că nu am fost disponibili la solicitarea dvs. prin live chat.
    În ceea priveşte legislaţia pariurilor din România dorim să vă aducem la cunoştinţă următoarele:
    bet-at-home.com deţine licenţe valabile pentru pariurile sportive, jocurile de cazinou şi de poker. Aceste licenţe sunt acordate de Malta, stat membru al Uniunii Europene. Pe baza principiului în vigoare al liberei circulaţii a serviciilor şi a liberei înfiinţări de servicii, avem dreptul să prestăm servicii în cadrul Uniunii Europene.
    În scopul creşterii veniturilor ţării, Guvernul României a introdus o nouă reglementare cu privire la piaţa jocurilor de noroc. Această reglementare este deja în vigoare din august 2011 şi redefineşte regulile aplicabile în cazul pariurilor online. Însă, în favoarea statului, deoarece ofertanţilor de pariuri privaţi le este permisă obţinerea unei licenţe româneşti, şi astfel intrarea pe piaţă, numai cu îndeplinirea unor condiţii foarte dificile. Prin urmare, piaţa jocurilor de noroc este supusă unui aşa-numit cvasi-monopol al statului.
    Pentru acordarea unei licenţe online, statul român solicită deţinerea unei licenţe de cazinou şi a unui sediu central pe teritoriul ţării. Aceste dispoziţii nu sunt însă conforme cu legea aplicabilă a Uniunii Europene, motiv pentru care orice restricţionare a ofertanţilor de pariuri privaţi este ilegală.
    Cert este că, bet-at-home.com va continua prestarea de servicii în România, iar iubitorii de sport, şi inclusiv dvs., veţi putea beneficia în continuare de produselor noastre şi mult divertisment.
    Vă urăm cu această ocazie un An Nou cu multe împliniri şi bucurii.
    La mulţi ani!
    Cu stimă,
    A dumneavoastră, echipa bet-at-home.com

    3) PaddyPower :
    i-am intrebat, inca nu au un raspuns.

    4) Marathonbet:
    la fel

    5) Unibet:
    la fel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa intreb si eu unele agentii de pariuri online in legatura cu aceasta lege. Sunt sigur ca unele acse de pariuri vor lua licenta in Romania, la fel cum s-a intamplat in Italia sau Spania.

      Ștergere
    2. Mersi de info. Despre betfair stie cineva ceva, se retrag?

      Ștergere
    3. Steal, eu stiu ca betfair vrea licenta in Romania. O sa aflam mai multe in zilele urmatoare. O sa anunt si pe site orice informatie noua legata de aceasta lege.

      Ștergere
  2. Nu vad nimic clar. Se pare ca nu se intelege ce urmareste, Guvernul asta de nemernici. Ei verifica doar retragerile? ''Interesant"! Insa depunerile cine le evidentiaza? Tu-i beregati de jeguri. Pai eu in tot anul 2014 am retrageri de aproximativ 32.000 de euro. Iar Depunerile sunt de aproximativ 34.800 de euro. Pana si un ologofren poate intelege ca eu pe anul 2014 am iesit 2.700 si ceva euro in pierdere. Ce impozit sa-i dau hotului de stat roman? Poate tin si ei cu mine din pierderea de 2700 si ceva de euro!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca faci retrageri de sub 15000 de euro in mai multe transe, o sa platesti impozit de 1%. Nu se cumuleaza retragerile si nu se impoziteaza totalul. Se impoziteaza fiecare retragere in parte.
      Te inteleg ca esti pe minus, dar asta e situatia. Daca vrem sa pariem in continuare trebuie sa platim impozite.

      Ștergere
    2. Daca intr-un an ai facut sa zicem urmatoarele retrageri: in martie 2015 ai retras 1000 euro, in aprilie 2000 euro, in martie 3000 euro, in aprilie 5000 euro, in iunie 4000 euro, si in octombrie 14000 de euro, o sa platesti la toate impozit de 1%. Chiar daca tu ai facut retrageri intr-un an de peste 15000 de euro. Platesti impozit pe fiecare retragere.

      Ștergere
  3. sunteti sigur ca se uita doar la retrageri si nu la suma meciurilor castigatoare (care poate fi enorma fara sa ai profit)? nu e prea clar din formulare si e foarte periculos (in germania se ia parca pe fiecare pariu) daca opratorul e obligat sa dea lista cu toata activitatea. multumesc daca puteti reconfirma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu stiu ca doar la retrageri. Dar o sa aflam sigur in februarie cand se vor publica normele de aplicare a Legii pariurilor online. Mai multe informatii gasesti aici http://ro.pokernews.com/stiri/2015/01/peste-prajit-episodul-193-12570.htm

      Ștergere
  4. Vamos a ver(hai sa vedem)cum spun spaniolii..eu locuiesc in spania de 13 ani din 2007 pana in 2013 am pariat in betfair.com cand s a dat legea de licitatie din betfair.com s a facut betfair.es o mierda(un rahat)de casa fara back lay eu din 2013 mi am facut contul pe romania intrebarea mea este va fi in romania betfair.ro daca da ne am supt adio la exchange valiza si spre anglia cel putin cei care traiesc din asta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu sigur ca betfair vrea sa isi ia licenta pe Romania. Sper sa nu fie cum zici tu, adica sa se transforme intr-o casa de pariuri normala cu niste cote fixe sau mici. O sa vedem peste cateva saptamani...

      Ștergere
  5. deci,se refera la cei care joaca din 1 februarie si castiga ceva?dupa ce se publica normele de aplicare a legii..?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu asa inteleg. Legea intra in vigoare din februarie 2015 si din acea luna trebuie sa platesti impozit. Nu o sa platesti din urma.

      Ștergere
  6. Precis nu o sa mai mearga lumea sa mai joace nimic...

    RăspundețiȘtergere
  7. In cazul pariurilor si jocurilor de noroc, depozitul devine investitia iar retragerile devin incasari si nu neaparat profit. Dar se pare ca in Romania poti impozita o persoana fizica pe incasari si nu pe profit. Nu cred ca o persoana juridica poate fi impozitata pe altceva in afara de profit.(cred, nu sunt convins). La agentiile offline e mai greu de tinut evidenta, dar se poate face un efort tehnic pentru a puntea fi aplicata notiunea de impozit si nu cea de comision ajugand chiar pana la 25%.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sorin Constantinescu a declarat Bursa.ro : Jucatorul are fişă fiscală cu rubrică de venituri din jocuri de noroc. Întrebarea mea de om de 25 de ani în industrie este de unde va plăti jucătorul suma uriaşă care îi va veni de plată de la ANAF pe toate încasările, în condiţiile în care orice persoană ce joacă frecvent la cazinouri, la "păcănele", după un an de zile este pe pierdere sigură? De aceea, în niciun stat european nu se impozitează câştigul, pentru că nu există câştig, este o aberaţie. Un jucător care joacă un an de zile, de două ori pe săptămână, iese pe pierdere la sfârşitul anului, niciodată pe câştig.
      Nicăieri în Europa nu există impozit pe încasările din jocuri de noroc ale oamenilor, pentru că încă nu s-a născut omul care să câştige pe termen lung la jocuri de noroc. În afară, deşi fiscalitatea este mult mai intensă decât la noi, niciun stat european nu impozitează plata la jocurile de noroc. Pentru că nu se poate face acest lucru, şi-au dat seama că nu poţi impozita o pierdere.

      Ștergere
  8. Daca cineva nu mai joaca niciodata din 13 februarie nu mai plateste nimic?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai plateste nimic. Legea nu e retroactiva pentru jucatori.

      Ștergere
  9. Deci pana la urma se impoziteaza pentru fiecare pariu combinat sau simplu in parte sau doar per retragere ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca Legea pariurilor 2015 nu a trecut de senat saptamana trecuta pt ca senatorii au plecat mai repede acasa si nu a mai fost cvorum.
      Cand o sa apara legea si normele de aplicare o sa revin cu lamuriri.

      Ștergere
  10. Deci in acest moment este ilegal sa pariezi pe bet365, chiar daca ai cont deja existent in Romania?

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut,

    Florin cum pot discuta cu tine sa ma lamuresti si pe mine cu anumite lucruri?

    RăspundețiȘtergere
  12. Despre 188bet nu se stie nimic nu se intorc in Romania?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din ce stiu 188bet nu au depus actele pentru licenta si mai e doar 1 zi pana pe 10 septembrie. Nu cred ca o sa mai poti paria legal la 188bet in Romania.

      Ștergere
  13. Eu nu inteleg de ce statul roman nu obligă casele de pariuri online sa opreasca ele impozitul atunci cand retragi bani si sa ii vireze catre anaf. Eu unul sunt jucator de online...dar decat sa stau sa ma duc sa dau n declaratii pe la anaf mai bine joc offline... Ar trebui facuta o propunere catre astia de fac legile.

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca retrag suma de 200.000 eur in cont bancar gibraltar/malta si dupa o transfer in cont bancar romanesc si cumpar un apartament etc. tot trebuie sa platesc tva/taxe? Adica e ca si cum as avea 200.000 eur intr-un cont offshore si ii investesc in Romania, ANAF nu stie cum am facut acei bani. Astept un raspuns de la cine se pricepe. Mersi

    RăspundețiȘtergere
  15. am contactat unibetul si mi-au zis ca pot juca fara probleme. acum am vrut sa plasez un bet si mi-au luat banii dar pariul nu poate fi plasat. primesc explicatii pt ca nu poate fi plasat dar nu si pt retreagerea banilor din cont.eu nu mai stiu ce sa cred, asa ceva nu e normal. am un prieten care locuieste in belgia si mi-a zis ca la el in tara unibetul e ilegal, nu poti paria la ei pt ca risti amenzi fabuloase dar sunt alte case unde se poate paria. Ce e mai grav e ca in regulamentul ala de 2 bani pe care nu-l citeste nimeni, unibet, bet365 si orice alta casa se exonereaza de raspundere si te acuza pe tine "jucatorul este pe deplin responsabil de plasarea unui pariu daca se afla pe teritoriul unei tari care interzice plasarea pariului". pai cum e asta??? cine mai intelege? iar ei ma asigura ca au licenta si e totul in regula. mi-a ajuns, nu risc sanatatea mea mintala si a copiilor mei pt porcarii din astea de hobiuri

    RăspundețiȘtergere
  16. Stati linistiti ca nu numai la Unibet e asa. Singurele case unde nu vei avea probleme sunt Netbet si Winmasters, care din nefericire au o oferta foarte slaba si am inteles ca si acolo au fost ceva probleme cu plata banilor. Eu am jucat doar la bwin toata viata mea, insa o sa fac o pauza de 6-7 luni pana se rezolva treaba asta, care pute maxim. Cei de la unibet nu sunt legali, nu au autorizatie, interesati-va, e normal ca ei sa incurajeze jucatorii sa joace pt ca nu intentioneaza sa se retraga, dar cand tu n-ai platit impozite si taxe vreme de 2 ani, n-ai cum sa-ti iei autorizatia! si nu sunt singurii, nu stiu cum e la bet in momentul asta treaba, dar la unibet va spun din surse sigure ca asa este la fel si la alte doua case de care s-a mai discutat mai sus. In plus stiti bine ca doua case mari s-au retras de pe piata in aceeasi situatie pt ca n-au platit taxele, si au disparut in neant. Asa se va intampla si cu aste, doar ca astea au nume si nu vor disparea doar se retrag din Romania in maxim 2 ani. pana atunci ei nu raspund de ce se intampla cu jucatorii lor. Este abuziv ca bet365 sa puna la dispozitia autoritatilor la fel ca si unibet si bwin dosare cu date confidentiale ale jucatorilor. Eu unul imi rezerv dreptul de a-i actiona in instanta pt asta daca se va demonstra ca datele mele n-au ramas confidentiale. Si din cate am aflat pana acum n-au ramas!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Kikibee
      Unibet are autorizatie, dar e provizorie ce e drept. asta nu te impiedica sa joci acolo, desi nu te-as sfatui tinand cont ca dreptul provizoriu pe licenta poate fi retras oricand in momentul in care se incalca o chestie cat de mica. Ceea ce se intampla in aceste zile cu bet se va repeta si la alte case, mai putin la netbet, care beneficiaza de o campanie incredibila (asta ma face sa cred ca sunt ceva interese la mijloc). Teoretic casele de afara fac rabat de legea din Romania, e ca si in cazul download-ului de pe net in ceea ce priveste torentele. Si acolo exista o lege care condamna, dar nu e pusa in aplicare. Asa a fost si in domeniul pariurilor pana cineva s-a hotarat sa o puna in aplicare. Din pmdv toti ce care joaca in perioada asta vor fi expusi, nu la amenzi sau la alte chestii din astea ci la a pierde banii depusi, pentru ca azi stii ceva, maine lucrurile se schimba, ONJN modifica totul dupa bunul plac. Casele de afara se apara ca ele se ghideaza dupa legea europeana, insa in Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 se specifica clar faptul ca ONJN este singura autoritate competenta dupa care se ghideaza si care exercită atribuţiile de autorizare,mo nitorizare şi control al activităţii de jocuri de noroc pe teritoriul României. Aspect pe care cei de la bet l-au recunoscut spre ex cand si-au cerut licenta, acum plang ca au pierdut-o. Cazul e similar si pt unibet si bet-at-home, eu va spun de pe acum ca sa stiti: si astea doua vor pierde licenta pana in martie, intrebati sa vedeti de ce si cum si-au compromis dreptul. Zice cineva mai sus ca aceste case se exonereaza si acuza jucatorii, ok, dar tu ca jucator poti incerca in instanta temeinic sa te indrepti impotriva lor, spre ex a bet365 care a gresit enorm in perioada asta. Inca ceva...aveti grija jucatori ce sume jucati si cum le jucati. De acum veti plati impozit!odata ce aceste case si-au cerut licenta pe romania jucatorii vor plati bani greu pt bani multi. abia de-acolo incep problemele pt dvs daca nu le platiti.

      Ștergere
    2. Ah, era sa uit, nu uitati esentialul, licentele finale urmeaza a fi definitivate in luna decembrie, adica pana pe 31.12.2015 toate casele chiar vor opera pana atunci cu drept provizoriu!!! Asa ca atentie prieteni cum, ce si unde va jucati banii, sanatatea si psihicul

      Ștergere
  17. Deci cum a ramas se aplica la retrageri in cazul pariuriloronline?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se aplica doar la retrageri impozitul. Nu la rulaj, nu la pariurile castigate.

      Ștergere
  18. Buna seara
    Sunt novice in totalitate. Ma roaga cineva sa ma inscriu be betfair.com, si sa ii imprumut contul, deoarece persoana respectiva nu are rezidenta in Romania. Habar nu am ce presupune aceasta si nici la ce pot sa ma expun. Acuma, cautatnd ceva informatii, v-am gasit si citesc despre impozite, declaratii de venit, .....nu imi trecuse prin minte asa ceva..... Va rog, ma poaate lamuri cineva? Va multumesc foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e bine sa iti dai datele personale la nimeni si nici conturile la casele de pariuri online facute pe numele tau. E ca si cum le-ai da cheia de la casa.

      Ștergere
  19. Salutare. Florin daca joc la pokerstars si nu am facut pana in momentul de fata nici o retragere din contul de poker nu trebuie sa platesc teoretic nici un impozit nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie sa platesti niciun impozit nici teoretic, nici practic. Totusi am inteles ca transferurile intre jucatori la PokerStars se impoziteaza pentru ca sunt considerate retrageri. Dara daca nu ai facut nici transferuri, nu platesti nimic.

      Ștergere
  20. salut...a platit cineva vreun impozit pe retragerile de la jocuri de noroc pana in momentul de fata ????

    RăspundețiȘtergere
  21. salut.are cineva idee dupa ce se primeste situatia retragerilor de pe pokerstars din anul anterior unde anume trebuie depusa???(se descarca vreun formular de undeva...)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu