Serie A in 2015 incepe cu meciul Lazio - Sampdoria

Luni de la 21:45 (in direct pe Digisport 1 si Dolcesport 1), pe Stadio Olimpico se desfasoara primul meci al lui 2015 in Serie A intre Lazio Roma si Sampdoria. Gazdele sunt pe locul 3, in timp ce oaspetii sunt pe locul 5, singura diferenta fiind cea a golaverajului, ambele echipe avand cate 27 de puncte dupa 16 etape si aflandu-se la 12 puncte distanta de liderul Juventus. Daca luam in considerare partidele din sezonul trecut, cand Lazio a invins acasa cu 2-0 si a remizat in deplasare 1-1, si aceasta partida nu ar trebui sa fie una cu multe goluri. Mai mult de atat, ultimele 6 partide directe in Serie A s-au incheiat sub 2,5 goluri.
Prima partida in 2015 in campionatul italian se disputa intre Lazio si Sampdoria, ambele tintind locurile pentru cupele europene. (sursa poza: agenbet99.com)


Atacantul german Miroslav Klose a comunicat ziarului Die Welt intr-un interviu ca nu este multumit de minutele pe care le joaca pentru gruparea laziala. "Mi-am reinnoit contractul pentru ca vreau sa joc si cred ca imi pot ajuta echipa, dar pentru a-mi intra in forma, trebuie sa joc macar 2 sau 3 jocuri consecutive. Daca evoluez sub 45 de minute, atunci nu voi intra niciodata in forma. Pana in acest moment mi-am pastrat calmul, insa nu imi va conveni daca nu voi juca mai mult".Intrebat daca va pleca in aceasta perioada de mercato, germanul a negat, spunand ca a vorbit cu anternorul Stefano Pioli si ca a luat la cunostinta de doleantele sale.

Miroslav Klose isi gaseste din ce in ce mai greu locul in primul 11, iar in actuala campania a marcat decat 3 goluri. (sursa poza: fifawallpapers.com)

Pentru ca fereastra de transferuri a fost deschisa, bineinteles ca nu lipsesc oferte pentru jucatorii ambelor echipe. Se pare ca zvonurile il privesc pe atacantul Manolo Gabbiadini (Sampdoria, 13 prezente, 7 goluri), pentru care Napoli pregateste o oferta de nerefuzat (13 milioane de euro). De asemenea, pentru trupa din Genoa, se pare ca exista interes pentru atacantul Stefano Okaka (16 prezente, 3 goluri) din partea lui AC Milan. Transferul partenopeilor pentru atacantul Doriei, Manolo Gabbiadini este ca si facut dupa ce in timpul zilei de duminica, jucatorul va efectua controlul medical si va semna contractul cu gruparea patronata de Aurelio de Laurentiis.

Nici in curtea celor de la Lazio nu este liniste. Se pare ca pe adresa clubului a ajuns o oferta in ceea ce priveste un eventual schimb de jucatori din partea lui Liverpool. Cormoranii si l-ar dori pe mijlocasul Ogenyi Onazi si l-ar oferi la schimb pe atacantul Fabio Borini. Lucrul pe care il au cei 2 in comun este ca au evoluat sporadic pentru formatiile lor in acest sezon, fiecare avand cate 8 aparitii. Directorul sportiv al acvilelor, Igli Tare a confirmat presei ca biancocelestii refuza schimbul de jucatori in actualele conditii, insa lase totusi o portita, sugerand ca l-ar ceda pe nigerian in Anglia, in schimbul lui Borini si a inca 10 milioane de euro.
Lazio ar fi convenit cu fundasul central al lui AZ Alkmaar, Wesley Hoedt (12 prezente si 1 gol in actualul sezon din Eredivisie) o eventuala trecere a sa in capitala Italiei, insa acordul cu tanarul de 20 de ani urmeaza sa fie semnat in zilele urmatoare. Contractul sau cu gruparea olandeza expira in iunie si acestia nu s-au decis daca sa il vanda in aceasta iarna sau sa il lase liber de contract in vara.


XI-le probabil ale celor 2 echipe
Lazio XI (4-3-2-1): Marchetti - Basta, De Vrij, Cana, Radu - Parolo, Ledesma, Lulic - Felipe Anderson, Mauri - Klose
Sampdoria XI (4-3-3): Romero - De Silvestri, Gastaldello, Romagnoli, Regini - Rizzo, Palombo, Obiang - Soriano, Okaka, Eder

Indisponibili
Lazio: niciunul
Sampdoria: Gabbidini (suspendat)

Statistici
Lazio a invins-o pe Sampdoria de 52 de ori in Serie A pana in acest moment. Trupa condusa de Sinisa Mihajlovic este victima preferata a lazialilor in campionatul italian.
Biancocelestii au castigat 4 din ultimele 5 intalniri contra Sampdoriei, in cealalta partida remizand. Echipa din Roma a primit un singur gol in aceste dispute.
In ultimele 8 partide directe, desfasurate pe Stadio Olimpico, Lazio este neinvinsa (7 victorii si 1 egal).
In ultimele 8 partide dintre cele 2 echipe s-au acordat 6 cartonase rosii, cate trei de fiecare parte, semn ca nervii sunt intinsi la maxim in acesta confruntare.
Sampdoria este in zodia egalurilor, reusind sa faca acest lucru in 4 din ultimele 6 etape de campionat.
Doria este echipa cu cele mai multe egaluri in campionat (9).
In aceasta campanie, Lazio este singura echipa din Serie A, pentru care nu a inscris niciun fundas.
Biancocelesti au primit cele mai multe goluri dupa pauza. (14 din cele 19 primite).
Felipe Anderson a inscris 3 goluri in ultimele 3 partide pentru Lazio, dupa ce in anterioarele 24 meciuri de campionat nu a reusit sa marcheze.
Roberto Soriano a inscris primul sau gol in Serie A contra lui Lazio in noiembrie 2013.

Sugestii pentru pariuri
Ambele echipe sa marcheze (1,90). In ciuda faptului ca au 2 dintre cele mai in forma defensive, probabil ca vor inscrie ambele echipe fiindca vor cauta amandoua victoria, in speranta indeplinirii obiectivului: un loc care sa conduca in cupele europene. Chiar si fara Gabbiadini (ca si transferat la Napoli), Sampdoria are destui atacanti: Okaka, Eder sau Bergessio.
Peste 1 gol asiatic in prima repriza (2,05).  In 5 din cele 7 partide ale lui Lazio desfasurate pe teren propriu, s-a marcat in prima repriza, astfel ca ne putem astepta la multe goluri in primele 45 de minute. Si la 4 din cele 8 jocuri ale Doriei in deplasare s-a marcat in prima repriza, astfel ca este posibila inscrierea a 2 goluri in primele 45 ale partidei dintre cele 2 echipe.

Comentarii

  1. Mi-a spus un amic ca la inceputul anului vor fi numai surprize. Si serios ca asa este. Chelsea pierde, Real pierde, Barcelona pierde. Si n-am avut inspiratia sa merg pe nici unul din aceste meciuri :)

    Lazio acasa marcheaza. Iar de la echipele mai bunicele mai primeste si goluri. Sampdoria marcheaza in deplasare. Dun punctul meu de vedere, Peste 2,5 goluri la o cota de 2,10 este un pariu destul de bun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu o sa pariez ca ambele echipe marcheaza. Asa simt la meciul asta.

      Ștergere
  2. Lazio a invins cu 3-0 (2-0 pauza). Astfel ca peste 1 gol asiatic in prima repriza a fost castigator, in timp ce ambele marcheaza nu a fost nici macar aproape de reusita, deoarece Doria a jucat cel mai slab meci al sau in deplasare din acest sezon, trimitand decat 2 suturi pe poarta.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu