Guvernul Greciei a suspendat fotbalul profesionist




Guvernul Greciei a suspendat fotbalul profesionist pe o perioadă nelimitată din cauza ultimelor violențe de la meciul Olympiakos - Panathinaikos.
Chair și oficiali ai celor două cluburi ar fi împărțit pumni între ei la o întâlnire oficială.
Această suspendare afectează toate cele 3 divizii de fotbal din Grecia.
Campionatul Greciei a mai fost suspendat de 2 ori în acest sezon în Septembrie și Noiembrie. Prima suspendare a venit după moartea unui suporter într-o bătaie de stradă între ultrasii echipelor de Diviza a 3-a Ethnikos Piraeus și Irodotos.

Dacă la meciurile de la noi se mai aruncă cu o pungă cu ceai sau sunt incidente izolate, la greci poliția e atacată cu lanțuri și bare de fier.
Suporterii greci intră pe gazon ca la ei în sufragerie. Violența este cuvântul de ordine acolo.
Luptele dintre suporterii greci au loc de 30 de ani în tribune și pe străzi, iar autoritățile nu au luat măsuri necesare stopării acestor incăierări.

Grecia a fost leaganul culturii occidentale. Ea este locul de naștere al democrației ca formă de guvernare, al filosofiei occidentale, al Jocurilor Olimpice, al literaturii occidentale și al istoriografiei, științelor politice, al marilor principii științifice și matematice, și al dramaturgiei occidentale,incluzând genurile tragediei și comediei.
Acum este o țara plină de datorii, iar imaginea ei este tăvălită de suporterii înarmați până în dinți la fiecare meci de fotbal.

Comentarii