Lazio - Genoa, epilogul etapei a XXII-a in Serie A

Ultimul meci al etapei a XXII-a pune fata in fata pe Stadio Olimpico pe Lazio si Genoa. Privind intalnirile directe, observam ca va fi un meci dificil pentru biancocelesti pentru ca ultimele 7 intalniri directe au fost castigate de grifoni, ba mai mult, in ultimele 3, Lazio nu a marcat niciun gol.
Lazio nu a facut niciun rezultat de egalitate in cele 10 partide jucate pe teren propriu (7 victorii si 3 infrangeri). De partea cealalta, Genoa are un record echilibrat in deplasare (4 victorii, 3 egaluri, 3 infrageri).
80% din meciurle lui Lazio pe Stadio Olimpico au inregistrat cel putin 3 goluri marcate, in timp ce oaspetii au acelasi procentaj la jocurile din deplasare. Asa ca putem astepta un meci deschis, cota pentru peste 2,5 goluri fiind 1,85.

Mijlocasul Marco Parolo a inscris 5 goluri in acest sezon de Serie A si este una din piesele de baza ale biancocelestilor. (sursa poza: italianfootballdaily.com)


Este cea de a 90-a intalnire intre cele 2 echipe in Serie A. Genoa a castigat 34 dintre aceste dueluri, in timp ce Lazio s-a impus in 31 de randuri.
Grifonii au inscris cele mai multe goluri in Serie A tocmai impotriva lui Lazio (217).
Lazio este o echipa ofensiva, pentru ca in ultimele 5 etape din campionatul italian a trimis cele mai multe suturi spre poarta (67).
In acest sezon, Genoa a castigat cele mai multe puncte dupa ce a fost condusa (7).
Trupa Rossoblu a inscris cele mai multe goluri in deplasare (17).
Genoa este una dintre cele 5 echipe din acest sezon de Serie A care a strans mai multe puncte din deplasare decat pe teren propriu (15 fata de 14 obtinute pe Luigi Ferraris).
Miroslav Klose a inscris o data si a oferit 2 pase de gol in ultimele 2 partide ale biancocelestilor, insa nu a reusit niciun gol impotriva grifonilor in 5 partide.
Juraj Kucka a inscris 2 goluri impotriva lui Lazio pe Stadio Olimpico in campionat.
De observat ca Genoa este printre cele mai agresive echipe strangand 55 de cartonase galbene si 5 rosii. Si Lazio a strans 55 de cartonase galbene, insa are decat 3 "rosii". Peste 5 cartonase galbene (handicap asiatic) in meci are cota 1,825.

Rezultatul din tur: 1-0 pentru grifoni, golul fiind marcat in minutul 87 de Mauricio Pinilla.
XI-le probabil al celor 2 echipe
Lazio XI (4-3-3): Marchetti - Basta, Mauricio, De Vrij, Radu - Parolo, Biglia, Cataldi - Mauri, Klose, Candreva
Genoa XI (4-4-2): Perin - Roncaglia, De Maio, Izzo, Edenilson - Rincon, Bertolacci, Kucka, Falque -Perotti, Niang
Indisponibili
Lazio: Djordjevic, Ciani, Gentiletti, Lulic, Pereirinha (accidentati), Radu (incert)
Genoa: Marchese, Tino Costa, Antonini (accidentati), Burdisso (suspendat)
Arbitru: Andrea Gervasoni

Noutati
Situatia in capitala Italiei este tensionata dupa ce Lazio a incercat sa faca un schimb in ultima zi de transferuri cu Sampdoria intre Ederson (de la vulturi) si Bergessio (de la pescari). Directorul sportiv al lazialilor Igli Tare a comunicat presei ca afacerea a picat dupa ce brazilianul Ederson nu a raspuns la telefon in acea zi. Agentul jucatorului a luat si el pozitie si a spus ca nu este posibil ca jucatorul reprezentat de el sa fie vandut ca o parcela de teren. In urmatoarele zile, brazilianul a iesit in fata reporterilor si a motivat de ce nu a vrut sa paraseasca clubul, mentionand ca "intotdeauna a visat sa joce pentru Lazio".
Desi Lazio urma sa il aduca din vara pe tanarul Ravel Morrison (dupa ce acesta urma sa isi incheie contractul cu West Ham United), internationalul englez de tineret va ajunge la Roma mai repede pentru ca ciocanarii i-au reziliat contractul cu 5 luni mai devreme. Morrison semnase deja un contract cu Lazio care intra in vigoare de la 1 iulie 2015, insa avand in vedere situatia actuala el se poate prezenta din aceasta saptamana la antrenamentele echipei.

Lazio a inceput deja sa confectioneze tricouri imprimate cu numele lui Ravel Morrison. (sursa poza: twitter.com)

Genoa l-a transferat pe atancatul Marco Borriello de la AS Roma. Jucatorul in varsta de 32 de ani a mai jucat pentru grifoni in alte 2 randuri in sezoanele 2007/2008 si 2012/2013, reusind sa marcheze 31 de goluri in 65 de prezente pentru club. El nu a evoluat niciun minut in acest sezon de Serie A, fiind in 11 randuri pe banca de rezerve.
De asemenea, Genoa l-a mai imprumutat pe fundasul marocan Zakarya Bergdich de la Real Valladolid (Segunda Division) cu optiune de cumparare. In actuala campanie, fundasul a evoluat in 17 partide, reusind sa marcheze 5 goluri. De pe 1 iulie, la club va veni si internationalul togolez Serge Gakpe, care a intrat in ultimele luni de contract cu FC Nantes (Ligue 1). Intelegerea intre african si Genoa se intinde pana in iunie 2018. Atacantul a evoluat in 20 de partide pentru "canari" si a reusit un singur gol in acest campionat.  

Ce merita incercat: Genoa cu handicap +1 (1,88). Pariul este castigator daca oaspetii fac egal sau castiga. Daca pierd la fix 1 gol, miza va fi returnata. 

Comentarii

  1. Eu am mers taman invers, pe victorie Lazio :) Urmeaza sa apara si articolul meu, dar mai pe maine asa. :)

    Oricum, multa bafta. Eu l-am pus doar in teorie, neincluzand si pe biletul de maine. Nu prea ma atrage, e cu du-te vino.. daca te gandesti ca Lazio a dat chix in ultimele intalniri directe cu Genoa. De 7 ori! :o

    RăspundețiȘtergere
  2. Genoa a fost o nuca tare mai tot timpul pentru Lazio, asa ca nu cred ca aceasta intalnire va face nota discordanta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari! Ai fost mult mai inspirat decat mine. Chiar am crezut ca Lazio va invinge, in ciuda tuturor cifrelor care indicau contrariul...

    RăspundețiȘtergere
  4. Lazio a avut o sclipire decat in primele 10 - 15 minute. Eliminarea lui Marchetti a adus haosul pentru vulturi, care puteau spera la maxim un egal, insa aveau in fata pe Genoa care joaca mai bine in deplasare decat pe teren propriu.

    Genoa cu handicap +1 (1,88) a fost castigator intrucat scorul final a fost 0-1.
    Arbitrul Andrea Gervasoni a acordat 9 galbene si 1 rosu si iar acest fapt a confirmat jocul "la rupere" al celor 2 echipe.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu