Carti despre fotbal




1. Inverting the Pyramid de Jonathan Wilson
Inverting the Pyramid este o carte despre așezarea în teren a jucătorilor de fotbal. O istorie interesantă despre începuturile fotbalului și tactica formației Angliei 1-2-7 din 1872 până în zilele noastre, la formația 4-3-3 folosită de Jose Mourinho la Chelsea.
O să găsiți totul despre catenaccio(cine l-a inventat și cine a reușit cu acest sistem) sau despre stilul de joc al Barcelonei din perioada Champions League.

2.I am Zlatan de Zlatan Ibrahimovic
În această carte Ibra nu este fals. El spune: Poți să scoți un copil dintr-un cartier rău famat(ghetou), dar nu poți să scoți ghetoul din sufletul lui.
Mentalitatea de stradă este prezentă în fiecare pagină din această carte.
Atunci când mama lui l-a văzut la televizor la primul lui transfer a fost șocată: Zlatan ai pățit ceva? Ai fost răpit? Mama lui nu învățase incă suedeză.
Despre Jose Mourinho, antrenorul din perioada de la Inter, Ibra a declarat: Este omul pentru care ești dispus să mori. Este liderul acestei armate.
Nu are cuvinte prea bune despre Guradiola, antrenorul Barcelonei, despre care a spus că e laș. Că nu știe cum să se descurce cu jucătorii cu personalitate.

3.I think therfore I play de Andrea Pirlo
Pirlo atinge diferite aspecte ale fotbalului:rasismul, suporterii, lovituri libere, vedetele și necesitatea anti-dopingului.
O să găsiți în această carte tot felul de superstiții care mai de care mai ciudate ale fotbaliștilor profesioniști.
Pirlo: Nu simt niciun fel de presiune când joc fotbal. În ziua de 9 Iulie 2006 m-am jucat pe Playstation, am dormit, iar apoi am intrat pe teren și am câștigat Cupa Modială.





Comentarii