Carti despre fotbal
1. Inverting the Pyramid de Jonathan Wilson
Inverting the Pyramid este o carte despre așezarea în teren a jucătorilor de fotbal. O istorie interesantă despre începuturile fotbalului și tactica formației Angliei 1-2-7 din 1872 până în zilele noastre, la formația 4-3-3 folosită de Jose Mourinho la Chelsea.
O să găsiți totul despre catenaccio(cine l-a inventat și cine a reușit cu acest sistem) sau despre stilul de joc al Barcelonei din perioada Champions League.

2.I am Zlatan de Zlatan Ibrahimovic
În această carte Ibra nu este fals. El spune: Poți să scoți un copil dintr-un cartier rău famat(ghetou), dar nu poți să scoți ghetoul din sufletul lui.
Mentalitatea de stradă este prezentă în fiecare pagină din această carte.
Atunci când mama lui l-a văzut la televizor la primul lui transfer a fost șocată: Zlatan ai pățit ceva? Ai fost răpit? Mama lui nu învățase incă suedeză.
Despre Jose Mourinho, antrenorul din perioada de la Inter, Ibra a declarat: Este omul pentru care ești dispus să mori. Este liderul acestei armate.
Nu are cuvinte prea bune despre Guradiola, antrenorul Barcelonei, despre care a spus că e laș. Că nu știe cum să se descurce cu jucătorii cu personalitate.

3.I think therfore I play de Andrea Pirlo
Pirlo atinge diferite aspecte ale fotbalului:rasismul, suporterii, lovituri libere, vedetele și necesitatea anti-dopingului.
O să găsiți în această carte tot felul de superstiții care mai de care mai ciudate ale fotbaliștilor profesioniști.
Pirlo: Nu simt niciun fel de presiune când joc fotbal. În ziua de 9 Iulie 2006 m-am jucat pe Playstation, am dormit, iar apoi am intrat pe teren și am câștigat Cupa Modială.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce inseamna GG la pariuri?

Ce inseamna PsF1?

Ce reprezinta pariul pauza/final?