Legea pariurilor online a trecut de Senat




De curând, Senatul a adoptat cu 85 voturi pentru, 41 voturi împotriva şi nicio abţinere un proiect de lege care va reglementa şi taxa jocurile de noroc online.
Deja la casele de pariuri de la colț de stradă se aplică această lege pentru că impozitul pe câștig a devenit 1%.
Casele terestre sunt licențiate în România și de aceea se aplică această lege chiar acum.

Pentru cele online încă nu au apărut normele de aplicare a legii pariurilor online. În acest moment nu există nicio casă de pariuri online licențiată în România.
Atunci când vor apărea aceste norme, o să va țin la curent cu noile informații.
Bwin, PartyPoker, Titan Bet, Ladbrokes, Bet365 și mai nou Bet-at-home și grupul 888 au făcut rapid un pas în spate și au încetat definitiv sau parțial orice activitate în România în așteptarea unei legislații care să le permită să între în legalitate.

Casele de pariuri online pot obține licență pe 10 ani în România.
Taxarea se va face cu un procent de 16% aplicat profitului brut, dar și prin taxe fixe anuale cuprinse între 6.000 EUR și 120.000 EUR.

O casă de pariuri mică va plăti puțin(6.000 euro), însă una mare ca Bet365 sau Betfair va plăti mai mult.

În România lucrurile se mișcă greu. Duceți-vă să plătiți niste taxe la Primarie și o să înțelegeți ce vreau să spun. La noi este o birocrație care îl face și pe cel mai calm român să înnebunească.
La alții lucrurile se mișcă foarte repede.
Prima țara din Uniunea Europeană care a reglementat jocurile de noroc online este Malta în 2004, urmată de Marea Britanie în 2005, țări care au licențiat și autorizat peste 1000 de organizatori de jocuri de noroc online și care au încasat sute de milioane de euro.

Comentarii