Avancronica etapei XXXV-a in La Liga

Inaintea etapei cu numarul 35 din actualul sezon al Primerei Division, pe prima pozitie a clasamentului general se afla FC Barcelona, care are un avans de 2 puncte fata de rivalii de la Real Madrid. In spatele celor 2 mari rivale se afla campioana en-titre, Atletico Madrid, la 9 puncte distanta de primul loc, singurul obiectiv viabil pentru acest sfarsit de sezon fiind asigurarea locului 3, care conduce direct in grupele Champions League. Pe locul 4 si 5 se regasesc Valencia si Sevilla, echipe care au strans acelasi numar de puncte (69), dar care sunt distantate de golaveraj [+35 pentru lilieci si +25 pentru andaluzi]. Dupa duelul pentru titlu, batalia pentru locul 4 pare cea mai interesanta confruntare in acest moment in campionatul spaniol, deoarece echipa care va incheia pe aceasta pozitie va evolua in play-off-ul Champions League, in timp ce echipa clasata pe locul 5 va evolua in grupele Europa League.
In subsolul clasamentului, Cordoba este aproape retrograda si din punct de vedere matematic, sansele de salvare fiind minuscule. In schimb, Granada cu 25 de puncte si Deportivo La Coruna cu 29 de puncte sunt in urmarirea echipelor din fata: Eibar si Almeria (ambele cu cate 31 de puncte), insa in lupta pentru evitarea retrogradarii mai intra si Levante (35 de puncte), Getafe (36 de puncte) si Elche (37 puncte). 

David Barral este golgheterul celor de la Levante, acesta marcand 10 goluri in acest sezon. Cu toate acestea, Levante nu are asigurat locul si pentru campania viitoare in La Liga, astfel ca ea mai trebuie sa stranga puncte si in ultimele 4 etape. (sursa: asia.eurosport.com)


Vineri 1 mai
21:45 Real Sociedad - Levante
XI-le probabil al celor 2 echipe
Sociedad XI (4-2-3-1): Rulli - Bella, Ansotegi, Inigo Martinez, Carlos Martinez, - Pardo, Granero - Vela, Zurutuza, Prieto - Agirretxe 
Levante XI (3-5-2): Marino - Ramis, Vyntra, Juanfran - Tono, Morales, Simao, Camarasa, Lopez - Barral, Casadesus
Indisponibili
Sociedad: Mikel Gonzalez (suspendat)
Levante: Pape Diop (accidentat)
De incercat: ambele marcheaza si peste 2.5 goluri (2,40). Levante va cauta sa marcheze in vederea obtinerii punctelor pentru evitarea retrogradarii, in timp ce bascii vor da totul in fata fanilor, astfel ca ne putem astepta la un meci spectaculos in care se vor inscrie cel putin 3 goluri in ambele porti.

Lionel Messi este al 2-lea in clasamentul golgheterilor in Spania cu 38 de goluri, la unul in spatele lui Cristiano Ronaldo (39) si reprezinta cea mai mare amentintare pentru poarta celor de la Cordoba. (sursa: sepakbola.com)

Sambata 2 mai
17:00 Cordoba - Barcelona (in direct pe Digisport 2)
XI-le probabil al celor 2 echipe
Cordoba XI (4-3-3): Carlos - Edimar, Deivid, Crespo, Gunino - Freire, Krhin, Cartabia - Fidel, Andone, Bebe
Barcelona XI (4-3-3): Bravo - Alba, Mascherano, Pique, Montoya - Iniesta, Roberto, Xavi - Pedro, Suarez, Messi
Indisponibili
Cordoba: Iago Bouzon (accidentat)
Barcelona: niciunul
De incercat: peste 3,5 goluri (1,90). Cordoba este ultima echipa in La Liga in ceea ce priveste performantele pe teren propriu cu 9 puncte din 17 dispute. De partea cealalta, Barcelona este cea mai in forma echipa in deplasare strangand 39 de puncte in 17 partide, astfel ca ne putem astepta la un meci in care catalanii sa faca golaveraj.

Francezul Antoine Griezmann (Atletico Madrid) este cel mai prolific marcator care nu provine de la Barcelona sau Real Madrid, cu 22 de reusite. Inscrie el si impotriva celor de la Bilbao? (sursa: gralingrad.blogspot.com) 

19:00 Atletico Madrid - Athletic Bilbao (in premiera pe Digisport 2 de la ora 23:00)
XI-le probabil al celor 2 echipe
Atleti XI (4-4-2): Oblak - Gamez, Godin, Gimenez, Juanfran - Koke, Tiago, Gabi, Turan - Griezmann, Mandzukic
Bilbao XI (4-2-3-1): Iraizoz - Balneziaga, Etxeita, Laporte, Marcos - Rico, Jose - Williams, Benat, Susaeta - Aduriz
Indisponibili
Atleti: niciunul
Bilbao: Iker Muniain, Ibai Gomez (accidentati)
De incercat: 1 pauza (1,90).  Atleti este cea mai buna echipa in prima repriza a meciurilor de pe Vicente Calderon, cu 15 victorii si 2 remize in cele 17 partide. De asemeanea, echipa lui Diego Simeone a inscris nu mai putin de 25 de goluri in primele 45 de minute ale partidelor de pe teren propriu. Bilbao joaca destul de inchis cand evolueaza in deplasare, insa madrilenii vor face probabil diferenta inca din primul mitan.

De la accidentarea lui Karim Benzema, locul in centrul atacului galacticilor a fost ocupat de Javier "Chicharito" Hernandez, care a reusit sa faca diferenta in dubla din sferturile Champions League cu Atletico Madrid. (sursa: ibtimes.com)

21:00 Sevilla - Real Madrid (in direct pe Digisport 2)
XI-le probabil al celor 2 echipe
Sevilla XI (4-2-3-1): Rico - Tremoulinas, Kolodziejczak, Carrico, Coke - Krychowiak, Banega - Vitolo, Iborra, Vidal - Bacca
Real XI (4-3-3): Casillas - Marcelo. Ramos, Varane, Carvajal - Rodriguez, Kroos, Illarramendi - Cristiano Ronaldo, Chicharito, Bale
Indisponibili
Sevilla: Sebastian Cristoforo, Mariano Barbosa, Nico Pareja (accidentati), Vitolo (incert)
Real: Alvaro Medran, Karim Benzema, Luka Modric (accidentati), Gareth Bale (incert)
De incercat: ambele marcheaza in prima repriza (3,75). Aceasta partida pune fata in fata 2 dintre cele mai ofensive echipe ale Primerei Division, care marcheaza mai des in prima repriza. Chiar daca la oaspeti lipseste Benzema, iar Vitolo este incert la gazde, este posibil ca ambele echipe sa inscrie in prima repriza.

Luciano Vietto este cel mai periculos jucator pentru adversarii lui Villareal, el reusind nu mai putin de 12 goluri in acest sezon. Tanarul argentinian (21 ani) este pe lista multor cluburi importante dupa sezonul excelent in echipa "submarinului galben".(sursa: huffingtonpost.co.uk)

23:00 Deportivo La Coruna - Villareal 
XI-le probabil al celor 2 echipe
Depor XI (4-4-2): Fabricio - Luisinho, Sidnei, Lopo, Juanfran - Cavaleiro, Bergantinos, Borges, Lucas - Riera, Toche
Villareal XI (4-4-2): Carlos - Jokic, Bailly, Ruiz, Mario - Costa, Pina, Trigueros, Santos - Moreno, Campbell
Indisponibili
Depor: Cezary Wilk (accidentat)
Villareal: Bruno Soriano, Adrian Marin, Mateo Musacchio, Giovani dos Santos, Denis Cheryshev, Sergio Asenjo (accidentati), Luciano Vietto, Chechu Dorado, Ikechukwu Uche (incerti)
De incercat: Peste 1,5 goluri in repriza secunda (2,10). In reprizele secunde ale partidelor lui Depor de pe teren propriu s-au marcat nu mai putin de 28 de goluri, iar in reprizele secunde ale meciurilor lui Villareal in deplasare s-au inscris 20 de goluri.

Alberto Bueno (Rayo Vallecano) este unul dintre cei mai buni jucatori ofensivi ai acestui sezon, reusind sa marcheze nu mai putin de 16 goluri, cand mai sunt 4 etape de disputat. (sursa: digisport.ro)

Duminica 3 mai 
13:00 Espanyol Barcelona - Rayo Vallecano (in direct pe Digisport 3)
XI-le probabil al celor 2 echipe
Espanyol XI (4-4-2): Casilla - Duarte, Moreno, Gonzalez, Arbilla - Alvarez, Lopez, Canas, Vazquez - Caiceido, Garcia 
Rayo XI (4-2-3-1): Tono - Insua, Ba, Castro, Tito - Baena, Trashorras - Embarba, Bueno, Kakuta - Manucho
Indisponibili
Espanyol: Felipe Mattioni (accidentat)
Rayo: Leo Baptistao, Christian Alvarez, Antonio Amaya (accidentati), Jorge Morcillo (suspendat), Abdoulaye Ba, Raul Baena (incerti)
De incercat: 2 sau 3 goluri (2,05). Rayo este echipa cu cele mai multe goluri primite in deplasare (40), iar Espanyol va incerca sa stearga din amintirile fanilor ultima partida de pe teren propriu (infrangerea 0-2 cu Barcelona).

Youssef El Arabi (Granada) este jucatorul in care isi pun sperantele oaspetii pentru obtinerea punctelor, mai ales ca la gazde lipsesc Karim Yoda si Alvaro Vazquez (fiecare cu cate 7 goluri).(sursa: futboldesdefrancia.com)

18:00 Getafe - Granada 
XI-le probabil al celor 2 echipe
Getafe XI (4-2-3-1): Guaita - Escudero, Velazquez, Alexis, Vigaray - Lacen, Rodriguez - Castro, Sarabia, Leon - Baba
Granada XI (4-2-3-1): Roberto - Insua, Mainz, Babin, Nyom - Perez, Rico - Piti, Marquez, Ibanez - Success
Indisponibili
Getafe: Angel Lafita, Juan Valera, Karim Yoda, Alvaro Vazquez (accidentati), Diego Castro, Pablo Sarabia (incerti)
Granada: Adrian Colunga, Eddy Israfilov, Jeison Murillo (accidentati), Juan Carlos (incert)
De incercat: X2 (1,80). La gazde lipsesc toti jucatorii ofensivi importanti (Yoda, Vazquez, Castro), iar acest lucru nu poate fi decat un atu al oaspetilor, care vor incerca sa stranga puncte din aceasta deplasare, de aceea mergem pe un mana lor, in ciuda sanselor scazute oferite de bookmakeri.

Dani Parejo va incerca sa inscrie si in poarta lui Eibar pentru a reface diferenta fata de Sevilla (locul 5). Jucatorul originar din Madrid a marcat 11 goluri in aceasta stagiune. (sursa: .thenational.ae )

20:00 Valencia - Eibar (in direct pe Digisport 3)
XI-le probabil al celor 2 echipe
Valencia XI (4-3-3): Alves - Gaya, Otamendi, Mustafi, Barragan - Gomes, Fuego, Parejo - Piatti, Alcacer, Feghouli 
Eibar XI (4-2-3-1): Irureta - Vila, Anibarro, Lillo, Boveda - Garcia, Fernandez - Saul, Arruabarrena, Moral  - Piovaccari 
Indisponibili
Valencia: Shkodran Mustafi (incert)
Eibar: Jaime Jimenez (accidentat), Raul Navas (incert)
De incercat: Peste 1.5 goluri in repriza secunda (1,83). Liliecii sunt foarte buni pe teren propriu, iar Eibar a primit destule goluri in reprizele secunde ale partidelor din deplasare. Echipa condusa de Nuno Espirito Santo a marcat 38 de goluri pe Mestalla, astfel ca sunt asteptate in numar mare in acesta disputa.

Brazilianul Jonathas de Jesus (Elche) este imprumutat de la Pescara, insa a reusit sa faca diferenta in acest sezon pentru echipa din Alicante, marcand de 11 ori in 31 de prezente. (sursa: espn.uol.com.br)

22:00 Malaga - Elche 
XI-le probabil al celor 2 echipe
Malaga XI (4-2-3-1): Kameni - Boka, Sanchez, Weligton, Rosales - Recio, Darder -Castillejo, Amrabat, Samuel - Juanmi
Elche XI (4-2-3-1): Tyton - Cisma, Lomban, Roco, Suarez - Mosquera, Pasalic - Rodriguez, Fajr, Aaron - Jonathas
Indisponibili
Malaga: Ignacio Camacho (incert)
Elche: Jose Angel, Sergio Pelegrin (accidentati)
De incercat: sub 2.5 goluri (1,80). Desi Malaga se afla la 6 puncte de locul 6 ocupat de Villareal, sansele sa o prinda pentru obtinere in extremis a locului de Europa League sunt reduse. De partea cealalta, Elche si-a indeplinit obiectivul in acest sezon: ramanerea in La Liga, astfel ca aceasta partida are mai mult un rol amical, niciuna dintre echipe nemaiavand niciun scop in aceasta stagiune.

Argentinanul Joaquin Larrivey si spaniolul Nolito au facut o pereche redutabila in atacul bascilor de la Celta Vigo in acest sezon, fiecare dintre ei marcand cate 11 goluri. (sursa: goal.com)

Luni 4 mai 
21:45 Almeria - Celta Vigo 
XI-le celor 2 echipe
Almeria XI (4-2-3-1): Ruben - Dubarbier, Santos, Trujillo, Navarro - Verza, Partey - Espinosa, Bifouma, Wellington - Hemed
Celta XI (4-2-3-1): Alvarez - Jonny, Fontas, Cabral, Mallo - Fernandez, Krohn-Dehli - Nolito, Orellana, Mina - Larrivey 
Indisponibili
Almeria: Fran Velez, Fernando Soriano, Michel Macedo (accidentati)
Celta: Borja Oubina, Carles Planas, Nemanja Radoja (accidentati)
De incercat: 2 sau 3 goluri (1,95). Almeria are nevoie neaparata de puncte pentru a scapa din zona periculoasa a retrogradarii, insa Celta Vigo este echipa incomoda, care are o medie de doar 1,9 goluri/meci in partidele din deplasare, astfel ca gazdele vor avea de tras in aceasta disputa.

Comentarii

  1. Real Sociedad - Levante 3-0 ambele marcheaza si peste 2.5 goluri (2,40) :Pierdut
    Cordoba - Barcelona 0-8 peste 3,5 goluri (1,90) Castigator
    Atletico Madrid - Athletic Bilbao 0-0 1 pauza (1,90) Pierdut
    Sevilla - Real Madrid 2-3 (1-2 pauza) ambele marcheaza in prima repriza (3,75) Castigator
    Deportivo La Coruna - Villareal 1-1 (0-0 pauza) peste 1,5 goluri in repriza secunda (2,10) Castigator
    Espanyol Barcelona - Rayo Vallecano 1-1 2 sau 3 goluri (2,05) Castigator
    Getafe - Granada 1-2 X2 (1,80) Castigator
    Valencia - Eibar Peste 3-1 (1-0 pauza) 1.5 goluri in repriza secunda (1,83) Castigator
    Malaga - Elche 1-2 sub 2.5 goluri (1,80) Pierdut
    Almeria - Celta Vigo 2-2 2 sau 3 goluri (1,95) Pierdut

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu