Avancronica etapei a XXXVII-a din Primera Division

Penultima etapa a acestui sezon ofera mai multe meciuri intresante, in urma carora putem sa aflam campioana aceastei stagiuni. Inaintea acestei etape, Barcelona are un avans de 4 puncte in fata celor de la Real Madrid, insa catalanii au un obstacol greu de trecut: Atletico Madrid, care si ea are nevoie de puncte pentru a-si mentine pozitia a 3-a din clasament, care duce direct in grupele Champions League. De partea cealalta, los Blancos au de trecut in deplasare de cealalta echipa din Barcelona, Espanyol, o echipa care nu mai are niciun obiectiv in acest final de sezon. Valencia are 2 motive sa lupte in partida cu Celta Vigo: speranta de a o intrece pe Atletico in cele 2 etape ramase, in ciuda distantei de 4 puncte si mentinerea ecartului fata de locul 5 ocupata de Sevilla. Andaluzii de la Sevilla chiar daca nu vor termina in primele 4 locuri ale campionatului, au asigurata participarea in Europa League. Ba mai mult, daca va castiga finala Europa League impotriva lui Dniepr Dnipropetrovsk, ei vor participa in Champions League. 

Lionel Messi s-a dovedit inca o data omul decisiv pentru echipa blaugrana si in acest sezon. (sursa poza: theguardian.com)



La retrogradare, situatia este destul de complicata, singura echipa care va evolua cu siguranta in Segunda Division in sezonul urmator este Cordoba, care a obtinut decat 20 de puncte. Inaintea acestei etape, Granada si Eibar sunt pe pozitii retrogradabile (fiecare contabilizand cate 31 de puncte). In aceasta ecuatie, mai intra Deportivo La Coruna (31 de puncte) si Almeria (32 de puncte). 

Atletico Madrid - Barcelona
XI-le probabil al celor 2 echipe
Atletico XI (4-4-2): Oblak - Siqueira, Gimenez, Godin, Juanfran - Koke, Suarez, Gabi, Turan - Griezmann, Torres
Barcelona XI (4-3-3): Bravo - Alba, Mathieu, Pique, Alves - Iniesta, Busquets, Rakitic - Neymar, Suarez, Messi
Indisponibili
Atletico: Tiago (accidentat)
Barcelona: Suarez (incert)
De incercat: Barcelona sa invinga in repriza secunda (2,05). Catalanii au marcat nu mai putin de 27 de goluri in jocurile din deplasare, aceasta stastica facand sa para ca elevii lui Luis Enrique se vor impune pe Vicente Calderon, in ciuda faptui ca Atletico este o echipa de top pe teren propriu.

Espanyol - Real Madrid 
XI-le probabil al celor 2 echipe
Espanyol XI (4-3-3): Casilla - Duarte, Moreno, Gonzalez, Arbilla -Abraham, Canas, Sanchez - Garcia, Caicedo, Stuani
Real XI (4-3-3): Casillas - Marcelo, Varane, Pepe, Carvajal - James, Kroos, Isco - Jese, Benzema, Bale
Indisponibili
Espanyol: Alvaro Gonzalez (incert)
Real: Alvaro Medran, Luka Modric, Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo (accidentati), Toni Kroos (incert)
De incercat: 2 pauza/2 final (2,10). Trupa lui Carlo Ancelotti va incerca sa rezolve problema celor 3 puncte inca de la pauza, in speranta ca Barcelona se va impiedica in disputa de pe Vicente Calderon. Desi lipseste Cristiano de la oaspeti, diferenta dintre lotul lui Real Madrid si cel al lui Espanyol este evidenta.

Cristiano Ronaldo este dezamagit dupa acest sezon la Real Madrid, in care echipa condusa de Carlo Ancelotti are sanse infime sa mai castige Primera Division. (sursa: ibtimes.com)

Valencia - Celta Vigo 
XI-le probabil al celor 2 echipe
Valencia XI (4-3-3): Alves - Gaya, Otamendi, Mustafi, Barragan - Gomes, Fuego, Parejo - Piatti, Alcacer, Feghouli
Celta XI (4-2-3-1): Alvarez - Jonny, Fontas, Cabral, Mallo - Lopez, Krohn-Dehli - Nolito, Hernandez, Orellana - Larrivey
Indisponibili
Valencia: Rodrigo (suspendat)
Celta: Borja Oubina, Carles Planas, Nemanja Radoja (accidentati), Augusto Fernandez, Santi Mina (suspendati)
De incercat: 1 pauza (2,10). Valencia are un record destul de bun in partidele de pe Mestalla in prima repriza (10 victorii - 7 egaluri si 1 infrangere), in timp ce primele 45 de minute ale meciurilor lui Celta Vigo in deplasare sunt destul de complicate, tinand cont de statistica acestui sezon (2 victorii - 7 egaluri si 9 infrangeri). 

Sevilla - Almeria
XI-le probabil al celor 2 echipe
Sevilla XI (4-2-3-1): Rico - Tremoulinas, Kolodziejczak, Carrico, Figueiras - Krychowiak, Banega - Reyes, Iborra, Vidal - Bacca
Almeria XI (4-2-3-1): Ruben - Casado, Santos, Trujillo, Navarro - Verza, Partey - Dubarbier, Espinosa, Wellington - Bifouma
Indisponibili
Sevilla: Sebastian Cristoforo, Nico Pareja (accidentati)
Almeria: Fran Velez (accidentat)
De incercat: sub 3,5 goluri (1,80). Sevilla va fugi dupa locul 4 ocupat de Valencia, de care o desparte 3 puncte, insa si oaspetii lupta pentru evitarea retrogradarii, avand decat un punct diferenta fata de echipele de pe locurile 18 si 19. Vom asista proababil la un meci destul de inchis desi bookamakerii se astepta la un meci spectaculos. Sevilla vine si dupa excursia de la Fiorentina (unde au invins cu 2-0) din semifinalele Europa League, iar oboseala poate fi un factor in acesta partida.

Villareal - Malaga 
XI-le probabil al celor 2 echipe
Villareal XI (4-4-2): Carlos - Costa, Ruiz, Bailly, Mario - Campbell, Bruno, Trigueros, Santos - Moreno, Vietto
Malaga XI (4-2-3-1): Kameni - Boka, Angeleri, Weligton, Rosales - Tissone, Darder - Amrabat, Duda, Samuel - Guerra
Indisponibili
Villareal: Adrian Marin, Mateo Musacchio, Denis Cheryshev, Sergio Asenjo, Ikechukwu Uche (accidentati), Tomas Pina (incert)
Malaga: niciunul
De incercat: 2 sau 3 goluri (2,00). Atat Villareal cat si Malaga nu mai au niciun obiectiv in acest final de sezon, Villareal ocupand cu siguranta pozitia a 6-a in campionat. Oaspetii se regasesc in acest moment pe locul 7 si poate cobori pana la finalul sezonului. Deoarece ambele echipe sunt cu "sacii in caruta", ne asteptam la un numar mediu de goluri.

Elche - Athletic Bilbao 
XI-le probabil al celor 2 echipe
Elche XI (4-2-3-1): Tyton - Cisma, Pelegrin, Roco, Samu - Mosquera, Pasalic - Rodriguez, Fajr, Aaron - Joanathas
Bilbao XI (4-2-3-1): Herrerin - Balenziaga, Jose, Laporte, Marcos - Benat, Iturraspe - Susaeta, Williams, Rico - Aduriz
Indisponibili
Elche: Jose Angel, Lomban (accidentati)
Bilbao: Iker Muniain, Ibai Gomez, Andoni Iraola, Xabier Etxeita (accidentati)
De incercat: sub 2,5 goluri (1,67). Elche a atins borna celor 40 de puncte care automat o salveaza de retrogradare, in timp ce Bilbao este in prima parte a clasamentului si nu mai asteapta nimic in acest final de sezon, decat sa faca o figura frumoasa in finala Cupei Regelui impotriva Barcelonei. Niciuna din cele 2 echipe nu pare sa fie montata cu adevarat pe ofensiva, astfel ca ne asteptam la un numar redus de goluri.

Cordoba - Rayo Vallecano
XI-le probabil al celor 2 echipe
Cordoba XI (4-2-3-1): Carlos - Edimar, Deivid, Pantic, Gunino - Luso, Krhin - Fidel, Abel, Freire - Andone
Rayo XI (4-2-3-1): Cobeno - Insua, Amaya, Castro, Tito - Baena, Trashorras - Embarba, Bueno, Kakuta - Miku
Indisponibili
Cordoba: Iago Bouzon, Jose Angel Crespo (accidentati), Inigo Lopez, Fede Cartabia (suspendati)
Rayo: Manucho (suspendat), Abdoulaye Ba (incert)
De incercat: ambele marcheaza si peste 2,5 goluri (2,00). Atat Cordoba pe teren propriu (31 de goluri primite) cat si Rayo in deplasare (41 de goluri primite) au defensive foarte slabe, de aceea este de asteptat  ca golurile sa vina in ambele porti. 

Deportivo La Coruna - Levante 
XI-le probabil al celor 2 echipe 
Depor XI (4-4-1-1): Fabricio - Pablo, Sidnei, Lopo, Laure - Luisinho, Bergantinos, Borges, Juanfran - Lucas - Riera
Levante XI (3-5-2): Marino - Ramis, Vyntra, Juanfran - Tono, Morales, Mari, Simao, Lopez - Casadesus, Uche
Indisponibili
Depor: Cezary Wilk (accidentat), Pablo Insua (incert)
Levante: Pape Diop (accidentat), David Barral (suspendat), Kalu Uche (incert)
De incercat: Depor si peste 2,5 goluri (2,75). Gazdele au acelasi numar de puncte cu echipele de pe pozitiile 18 si 19, diferenta facandu-se momentan la golaveraj. De aceea, Depor porneste motivata in aceasta partida, insa daca ne uitam la defensivele celor 2 echipe ne asteptam la un numar mare de goluri.

Getafe - Eibar
XI-le probabil al celor 2 echipe
Getafe XI (4-2-3-1): Guaita - Escudero, Velazquez, Alexis, Vigaray - Lacen, Rodriguez - Hinestroza, Castro, Leon - Baba
Eibar XI (4-2-3-1): Irureta - Villa, Anibarro, Lillo, Boveda - Boateng, Fernandez - Saul, Arruabarrena, Moral - Piovaccari
Indisponibili
Getafe: Angel Lafita, Juan Valera, Karim Yoda, Alvaro Vazquez (accidentati), Pablo Sarabia, Roberto Lago (suspendati), Vigaray (incert)
Eibar: Jaime, Raul Navas, Abraham (accidentati), Dani Garcia (suspendat), Borja Fernandez (incert)
De incercat: X pauza (2,05). In acest meci se vor infrunta echipele care au pierdut tot in ultimele 5 etape de campionat. Eibar se afla pe loc retrogradabil, in timp ce Getafe are un avans de 5 puncte, insa daca pierde si nici celelalte rezultate nu o ajuta, se poate spune ca intra si ea in lupta pentru evitarea retrogradarii, de aceea mizam pe un echilibru intre cele 2 echipe, macar in prima repriza.
Mexicanul Carlos Vela are sanse mari sa marcheze in acesta etapa, avand in fata cea mai slaba defensiva pe terenurile adverse (sursa poza: au.eurosport.com)

Real Sociedad - Granada 
XI-le probabil al celor 2 echipe
Sociedad XI (4-2-3-1): Zubikarai - Bella, Gonzalez, Inigo Martinez, Carlos Martinez - Elustondo, Bergara - Castro, Canales, Prieto - Vela
Granada XI (4-2-3-1): Roberto - Carlos, Mainz, Babin, Nyom - Perez, Marquez - Rochina, Piti, Lass - El-Arabi
Indisponibili
Sociedad: David Zurutuza (accidentat), Geronimo Rulli, Esteban Granero, Ruben Pardo (suspendati)
Granada: Eddy, Jeison Murillo (accidentati), Adrian Colunga, Riki (incerti)
De incercat: peste 1,5 goluri marcate de Real Sociedad (2,10). Gazdele sunt o greu de invins pe teren propriu in timp ce Granada este cea mai slaba echipa in deplasare (pierzand de 12 ori in 18 jocuri si primind 47 de goluri). Cu toate acestea, oaspetii sunt singura echipa dintre cele care se lupta pentru evitarea retrogradarii care a reusit 2 victorii in ultimele 5 etape.

Comentarii

  1. Singurul lucru care ma enerveaza legat de campionatul spaniol este faptul ca va iesi Ronaldo golgheter...cu penalty-urile lui cu tot

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ronaldo este un jucator mare. Dar din pacate anul asta nu va castiga nimic. Barcelona a castigat campionatul in Spania si are sanse reale la Cupa Spaniei. In plus Barcelona e si in Finala Champions League.

      Ștergere
  2. Atletico Madrid - Barcelona 0-1 (0-0 pauza) Castigator
    Espanyol - Real Madrid 2 pauza/2 final (2,10) 1-4 (0-0 pauza) Pierdut
    Valencia - Celta Vigo 1 pauza (2,10) 1-1 (0-1 pauza) Pierdut
    Sevilla - Almeria sub 3,5 goluri (1,80) 2-1 Castigator
    Villareal - Malaga 2 sau 3 goluri (2,00) 2-1 Castigator
    Elche - Athletic Bilbao sub 2,5 goluri (1,67) 2-3 Pierdut
    Cordoba - Rayo Vallecano ambele marcheaza si peste 2,5 goluri (2,00) 1-2 Castigator
    Deportivo La Coruna - Levante Depor si peste 2,5 goluri (2,75) 2-0 Pierdut
    Getafe - Eibar X pauza (2,05) 1-1 (1-1 pauza) Castigator
    Real Sociedad - Granada peste 1,5 goluri marcate de Real Sociedad (2,10) 0-3 Pierdut

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu