Lille - PSG in uvertura sezonului 2015/2016 in Ligue 1

Noul sezon de Ligue 1 debuteaza vineri de la ora 21:30 (in direct pe Digisport 3) cu partida pe care campioana PSG o va disputa pe Stade Pierre Mauroy impotriva celor de la Lille. In sezonul 2014/2015, echipa din capitala a trecut cu 6-1 pe Parc des Princes dupa ce in tur a fost 1-1. Cele 2 echipe s-au intalnit si in semifinalele Cupei Ligii, unde PSG a iesit victorioasa in deplasare cu 1-0, dupa golul reusit de Maxwell
In aceasta vara, Lille a desfasurat 6 amicale (2-1 cu Boulogne, 1-4 cu Lokeren, 1-0 cu Oostende, 1-0 cu  Troyes, 0-0 cu Besiktas si 1-1 cu Braga), in timp ce PSG a evoluat in turneul amical International Champions Cup care a avut loc in SUA. Acolo, PSG le-a invins pe Benfica (3-2), Fiorentina (4-2), Manchester United (2-0) si la penalty-uri de Chelsea dupa 1-1 la finalul celor 90 de minute. Primul amical al verii a avut loc in companoia celor de la Wiener SK, francezii impunandu-se cu 3-0. PSG a castigat deja un trofeu in acest sezon - Supercupa Frantei, dupa 2-0 (2-0 la pauza) contra celor de la Lyon, golurile fiind inscrise de Serge Aurier si Edinson Cavani.

Dupa un sezon mai putin fast in tricoul lui Manchester United, Angel Di Maria a reusit sa bifeze transferul la PSG si le-a promis fanilor din capitala Frantei ca va face tot posibilul pentru ca echipa sa prinda macar semifinalele Champions League. (sursa poza:101greatgoals.com)


XI-le probabil al celor 2 echipe
Lille XI (4-3-3): Enyeama - Sidibe, Amadou, Civelli, Corchia - Obbadi, Mavuba, Balmont - Bautheac, Guillaume, Boufal
Antrenor: Herve Renard
PSG XI (4-3-3): Trapp - Maxwell, David Luiz, Thiago Silva, Aurier - Matuidi, Rabiot, Verratti - Pastore, Cavani, Lucas Moura
Antrenor: Laurent Blanc

Indisponibili
Lille: Frank Beria, Adama Soumaoro (accidentati), Stoppila Sunzu (nepregatit 100% fizic), Marko Basa (incert)
PSG: Zlatan Ibrahimovic (accidentat), Javier Pastore, Ezequiel Lavezzi (nepregatiti 100% fizic)

Arbitrii: Fredy Fautrel (central), Cyril Gringore, Eric Danizan (la marigini), Thomas Leonard (rezerva) 

Transferuri

Lille
Veniri: Ibrahim Amadou (de la Nancy pentru 1,4 milioane), Eric Bautheac (de la Nice pentru 1,6 milioane), Renato Civelli (de la Bursaspor, liber de transfer), Baptiste Guillaume (de la Lens pentru 2,80 milioane), Sehrou Guirassy (de la Laval pentru 350.000), John Jairo Ruiz (reintors dupa imprumutul la Ostende), Julian Jeanvier (reintors dupa imprumutul la Mouscron), Mounir Obbadi (de la AS Monaco, liber de transfer), Sylvio Rodelin (reintors dupa imprumutul la Mouscron), Stoppila Sunzu (imprumut de la Shanghai Shenhua), Maki Tall (reintors dupa imprumutul la Steaua Rosie Belgrad), Gadji Tallo (de la AS Roma pentru 700.000)
Plecari: Jonathan Delaplace (la Caen pentru 420.000), Abdoulaye Diaby (la FC Brugges pentru 1,4 milioane), Idrissa Gueye (la Aston Villa pentru 6,30 milioane), Simon Kjaer (la Fenerbahce pentru 5,36 milioane), Kevin Koubemba (imprumut la Brest), Marcos Lopes (reintors la Manchester City dupa imprumut), Divock Origi (reintors la Liverpool dupa imprumut), Thibault Peyre (la Mouscron, liber de transfer), Nolan Roux (la Saint-Etienne pentru 1,4 milioane), David Rozehnal (la Ostende, liber de transfer), Maki Tall (la Sion pentru o suma nefacuta publica), Adama Traore (la AS Monaco pentru 9,80 milioane)

PSG
Veniri: Alphonse Areola (reintors dupa imprumutul la Bastia), Serge Aurier (de la Toulouse pentru 7 milioane), Sessi D`Almeida (de la Bordeaux, liber de transfer), Angel Di Maria (de la Manchester United pentru 63 milioane), Romain Habran (reintors dupa imprumutul la Sochaux), Jordan Ikoko (reintors dupa imprumutul la Le Havre), Hervin Ongenda (reintors dupa imprumutul la Bastia), Youssouf Sabaly (reintors dupa imprumutul la Evian), Benjamin Stambouli (de la Tottenham Hotspur pentru 6,02 milioane), Kevin Trapp (de la Eintracht Frankfurt pentru 6,65 milioane)
Plecari: Alphonse Areola (imprumut la Villareal), Yohan Cabaye (la Crystal Palace pentru 9,73 milioane), Zoumana Camara (s-a retras), Mory Diaw (liber de contract), Romain Habran (imprumut la Laval), Jordan Ikoko (imprumut la Lens), Romuald Lacazette (la TSV 1860 Munchen, liber de transfer)

Statistici
Lille a pierdut decat o singura data in etapa de debut a sezonului in ultimele 12 editii (6 victorii si 5 egaluri). S-a intamplat in 2009, impotriva celor de la Lorient (1-2).
PSG a castigat o singura data in ultimele 9 editii ale Ligue 1 in etapa de debut (3-1 cu Saint Etienne in 2010).
Lille a castigat o singura data in ultimele 10 dispute din campionat cu PSG (5 egaluri si 4 infrangeri).
Lille este fara victorie in ultimele 5 intalniri impotriva detinatoarei titlului (3 remize si 2 infrangeri).
PSG a castigat ultimele 9 etape ale campionatului, cea mai lunga serie in prima liga franceza.
PSG a pierdut in 5 din ultimele 44 meciuri jucate in deplasare in campionat (26 de victorii si 13 egaluri).
PSG a inscris cel putin 2 goluri in fiecare din ultimele 11 etape ale ultimei editii de Ligue 1. 
Sofiane Boufal a fost implicat in 4 din ultimele 5 goluri ale "cainilor" in campionat (1 gol si 3 pase decisive).
Doar Max-Alain Gradel (cu 13 goluri) a inscris mai multe goluri in Ligue 1 in 2015 decat Zlatan Ibrahimovic si Edinson Cavani (fiecare cu cate 11 reusite).
Javier Pastore a oferit 9 pase de gol in Ligue 1 in 2015, mai multe decat oricare alt jucator.

De incercat
Ambele marcheaza (2,00). In ultimele 4 intalniri directe din campionat in care Lille a fost gazda, au inscris ambele echipe. De asemenea, tinand cont de cum incepe de obicei campionatul echipa din capitala si de faptul ca gazdele vor trage tare pentru joaca impotriva campioanei, este de asteptat sa vedem goluri in ambele porti. 

Comentarii

Trimiteți un comentariu