Webstock 2015
Anul ăsta o să ajung pentru prima oară la Webstock. Este cel mai important eveniment de social media din România și se va pune în mișcare pe 2 Octombrie 2015. Acolo vin toți bloggerii de top sau mai mici, toate firmele mari de la noi, specialiștii în promovare facebook, twitter sau alte rețele de socializare.
Anul trecut am urmărit live secțiunea Blogging & Social Media din care am învățat câteva lucruri importante:

1. În România sunt peste 80.000 de bloguri dintre care doar 8000 sunt active. Un blog este considerat activ atunci când s-a scris cel puțin 1 articol în ultima lună.
2. Blogul trebuie să transmită emoții sau informații. Eu și Vlad Dobroteanu suntem buni pe articole cu informații din sport și pariuri și asta o să vă oferim în continuare pe www.pariusigur.com.
3. Ar fi indicat ca la sfârșitul unui articol să aveți doar un buton de share Facebook. Nu 4 butoane: facebook, twitter, google+ și Instagram. E important ca butonul să fie de share facebook, nu de like. Like-ul pe facebook nu mai valorează nimic în 2014 si 2015.

4. Dacă promovați articole pe facebook puneți poze de 600 px la articole. Altfel, un articol fără poză pe facebook e un fel de frecție la picior de lemn. Nu are vizibilitate si nu prea vă ajută la promovare.
5. Ar fi bine să scrieți frumos, cu diacritice, să despărțiți articolul în paragrafe. Nu îmi place să văd un zid de cuvinte în anumite articole pe unele bloguri.
6. Literele de pe blog(font) să fie mari. Multă lume intră pe bloguri de pe telefoanele mobile. Dacă literele sunt mici pe site, pe mobil se vor vedea și mai mici.
Să zicem că sunt unii(niște nebuni în opinia mea) care stau toată noaptea la coadă pentru un Iphone 6. Vor intra pe mobil să mai citească ceva ca să treacă timpul mai repede. Daca literele sunt mici, citiorii vor parasi blogul vostru in secunda 2.

7. Dacă îți comentează cineva un articol nu aștepta prea mult ca să îi răspunzi. Nu îi dai replica după 24 de ore sau peste 2 zile.

O să mă întâlnesc cu rechinii cu experiență în domeniu și sunt sigur că să învăț multe la Webstock 2015. O să vin de acolo cu idei noi, cu niște relații de prietenie pe termen lung cu specialiști în social media și reprezentații firmelor mari.

Comentarii