Cum sa ai un site de top, varianta Webstock2015




Cum să ai un site de top?
Ieri am fost pentru prima oara la una dintre cele mai mari conferințe de la noi despre site-uri și promovare online. La Webstock2015 am învățat câteva lucruri foarte importante pentru mine referitor la așezarea în pagină a articolelor sau promovarea pe site-urile de socializare.

Ce au spus specialiștii la Webstock2015:
1. Prima poză din articol să fie mare și pe centru. Acum lumea intră pe site-uri, pe facebook sau twitter și prima oară se uită la poză. Un link pe fb sau twitter fără imagine nu are același impact ca unul cu o imagine superbă, mare, de calitate.
2. Literele folosite de voi pe site(fontul) să fie mari pentru că mulți cititori intră de pe mobil. 25% din utilizatorii facebook intră EXCLUSIV de pe mobil. Dacă toate cuvintele de pe blogul vostru au fontul mic, pe mobil se vor vedea și mai mici.
3. In top 3 promovare online se află: like facebook, share google, share facebook. Twitter se află pe locul 6 în acest clasament, iar pinterest pe locul 9.

4. Ar fi bine să faceți schimb de link cu site-uri foarte puternice, dar din aceeași nișă. Dacă scrieți despre pisici nu faceți schimb de link cu un site despre macarale. Si nu faceți schimb de link puternic în prima lună cu 30 de siteuri, ca mai apoi să nu mai faceți deloc această mișcare în online pentru că bate la ochi și google crede că ați cumpărat linkuri.
5. Facebook consideră orice pagină nouă deschisă ca a unei companii. Chiar dacă tu ești la început și siteul e personal, ar fi bine să ai buget pentru promovare pe facebook.
6. Incercați să scrieți despre un subiect anume, să vă alegeți o anumită nișă. Iar nișa să fie cât mai mică. Dacă o să scrieți despre mobile, filme, cărți sau muzică nu aveți nicio șansă. Sunt deja rechini acolo și nu o să reușiți mare lucru.


7. Blogul să vă reprezinte oriunde. Lumea să se lovească de numele blogului oriunde, chiar și pe tricouri, pe carcasa telefonului, pe niște căni, etc. Scrieți articole care să înceapă cu expresia: cum să
8. Ar fi bine să aveți google analytics instalat pe site. Numerele care apar acolo sunt ca în filmul Matrix. Orice om e un număr. Vă doresc să aveți mii de vizitatori unici pe zi.
9. Evitați reclamele flash de pe site-uri, dar și reclamele pop-up.
10. Nu faceți reclamă la produse dubioase. Stiți de ce coca-cola nu are reclamă pe Taraf tv? Pentru că această firmă mare nu vrea să se asocieze cu manele.


In final o să va las cu niște vorbe spuse de Cabral care, deși îl durea măseaua, a avut un discurs de calitate. Cabral a spus ca poți schimba orice. In timpul conferinței a ieșit de pe scenă pe o ușă și a intrat pe hol cu microfonul în mână. Apoi a intrat iar în sală pe altă ușă, în tot acest timp vorbind la microfon. A și râs de aia care deja mâncau la greu pe hol.
A zis ca poți să faci emisiuni bune sau să scrii articole de top fără să incluzi în text curve, interlopi și scandal.
Si că poți să ajuți pe cineva cu un gest mic, iar pentru acel om gestul tău să îi schimbe universul.

Comentarii

  1. Interesante informatii. Multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au fost si alte informatii despre cum sa pui un link intr-o poza, despre html, etc dar astea erau informatii de baza. Sper sa te ajute in viitorul apropiat.

      Ștergere
  2. sper sa am ocazia in viitorul apropiat sa particip la un astfel de conferinta. vorba aia: ''omul cat traieste invata''

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu