Steaua CSM Eximbank - Banvitspor in FIBA Eurocup

Miercuri de la ora 19:45, in grupa D a Eurocup s-a disputat partida dintre Steaua CSM Eximbank si turcii de la Banvitsport Bandirma. FIBA Eurocup este a 2-a competitie intercluburi si este compusa din 6 grupe, fiecare cuprinzand cate 6 echipe, din care 4 se califica in faza urmatoare. Clasamentul grupei inaintea partidei era urmatorul: Steaua se afla pe locul 4 cu o victorie (76-71 cu turcii de la Trabzonspor) si o infrangere (68-94 in deplasarea din Rusia de la Unics Kazan), in timp ce Banvitspor avea 2 infrangeri (70-83 in deplasarea din Muntenegru cu Buducnost Podgorica si acasa cu rusii de la Unics Kazan 79-85).

 Echipele au inceput sa se incalzesca cu 45 de minute inainte de startul partidei.

Partida contand pentru etapa a  3-a s-a disputat in Sala Polivalenta, care spre surprinderea mea nu a fost plina, ci a fost ocupata 3 sferturi. In tribune se regaseau familii cu copii, tinere cupluri, iar in timpul primului sfert a aparut si vreo 80 de baieti din Peluza Sud a Galeriei Stelei, care au facut spectacol. Dupa primul sfert, turcii aveau 5 puncte avans, iar la finalul celui de-al doilea sfert diferenta era de 14 puncte in favoarea turcilor. 
In a 2-a repriza, turcii au tratat meciul mai superficial, observand ca romanii nu pot sa intoarca soarta partidei. Sfertul al 3-lea este singurul pe care l-a castigat Steaua (15-14), iar in ultimul sfert, turcii s-au impus cu 23-22. Rezultatul final a fost Steaua - Banvitspor 64-78. In urma acestui rezultat, Banvitspor a urcat pe pozitia a 4-a in grupa, iar Steaua a cazut pe ultimul loc in grupa, desi ambele echipe au cate o victorie si 2 infrangeri. Aceleasi rezultate dupa 3 etape le are si Buducnost Podgrica, diferenta dintre cele 3 echipe fiind la cosaveraj.

Galeria Stelei a incurajat echipa pe toata durata partidei.

Courtney Fortson (in alb la centrul terenului) a evoluat cateva meciuri in sezonul 2010/2011 pentru Steaua.  
Turcii s-au bucurat de victorie la finalul meciului, rezultat pe care l-au obtinut fara emotii.


Cei mai buni jucatori ai Stelei au fost: Titus Nicoara (17 puncte si 13 recuperari), americanul Bill Amis (13 puncte si 7 recuperari) si sarbul Marko Marinovic (12 puncte si 5 pase decisive). Ultima pasa decisiva a sarbului l-a facut pe acesta cel mai bun pasator din istoria competitiei. De la oaspeti s-a remarcat francezul Adrien Moerman (16 puncte si 9 recuperari) cat si americanii AJ Slaughter (14 puncte si 5 pase decisive) si De`Shawn Stephens (12 puncte si 6 recuperari).
Vedeta partidei a fost AJ Slaughter, care a evoluat in cariera sa in Italia la Pallacanestro Biella, in Belgia la Mons-Hainaut, in Franta la Cholet si Chalon-sur-Saone, in Grecia la Panathinaikos Atena, pentru ca in vara aceasta sa faca mutarea in Turcia la Banvitspor. Apogeul carierei americanului a venit chiar in aceasta vara cand Panathinaikos a cucerit Cupa Greciei.  


Ca sa intelegeti ce poate AJ Slaughter, gasiti mai jos un videoclip din ultimul sezon al sau (cel de la Panathinaikos Atena).

Cotele partidei
Victoria turcilor era cota cu 1.25, iar victoria acestora cu un handicap de 13,5 puncte (adica cel putin 14 puncte cum s-a si intamplat) avea o cota de 3.10. Avantajul turcilor la pauza de cel putin 10 puncte avea o cota de 3.35, rezulatat ce a iesit destul de lejer, oaspetii avand un avantaj de 14 puncte dupa 2 sferturi. Total puncte sub 145.5 puncte avea cota 4.00. 

Comentarii