Recomandari pentru 16 Decembrie 2015


Aceasta zi de miercuri este plina de meciuri de fotbal din Cupe, astfel ca ne vom orienta spre a 2-a liga engleza (Championship) si unul dintre cele mai interesante meciuri de baschet din ultima etapa de FIBA Eurocup.


Lipsa capitanului Michael Dawson va fi resimtita de tigri. 

Anglia Championship
Hull City - Reading FC 
Epilogul etapei a 21-a din Championship (a 2-a liga engleza de fotbal) programeaza pe KC Stadium partida dintre Hull City si Reading FC. Gazdele viseaza la promovare, contabilizand 11 victorii, 5 egaluri si 4 infrangeri si un golavaraj de 29 de goluri inscrise si 13 primite. Pe teren propriu, tigrii sunt aproape invincibili avand 7 victorii, 2 egaluri si o infrangere, golaveraj 17:5. Oaspetii se afla undeva la mijlocul clasamentului la 9 puncte de prima echipa care retrogradeaza si la 7 puncte de ultima echipa care prinde play-off-ul pentru accederea in Premier League, strangand 7 victorii, 6 egaluri si 7 infrangeri cu un golaveraj de 26 de goluri marcate si 23 primite, iar in deplasare The Royals au 3 victorii, 2 egaluri si 5 infrangeri cu golaveraj (13:16).
Absente
Hull City: Michael Dawson (genunchi), Alex Bruce (spate) 
Reading: Stephen Quinn (genunchi) , Aaron Tshibola (glezna)
XI-le probabil al celor 2 echipe
Hull (4-4-1-1): McGregor - Robertson, Maguire, Davies, Odubajo - Elmohamady, Huddlestone, Livermore, Clucas - Snodgrass - Hernandez
Antrenor: Steve Bruce 
Reading (4-2-3-1): Habsi - Taylor, McShane, Ferdinand, Gunter - Norwood, Williams - McCleary, Blackman, Vydra - Orlando Sa 
Antrenor: Martin Kuhl (interimar, dupa demiterea lui Steve Clarke pe 4 decembrie)

Arbitrii: Oliver Langford (la centru), Christopher Akers si Guy Stretton (la tuse), Andrew Madley (al 4-lea oficial)

Vremea: 11 grade Celsius (cer partial noros)  

Ce merita incercat
Gol Hull in a 2-a repriza (1,70). Tigrii joaca mai bine in a 2-a repriza, marcand 15 goluri in acest interval in cele 20 de etape de pana acum. Totodata, Reading este mai slaba in a 2-a repriza, primind nu mai putin de 16 goluri in acest interval, astfel ca ne putem astepta ca un gol sa pice cu siguranta in poarta oaspetilor.





Este de asteptat ca Kevin Pangos sa faca un meci mare in deplasarea de la Reggiana.  

FIBA Eurocup
Grissin Bon Reggio Emilia - Herbalife Gran Canaria Las Palmas
In ultima etapa a grupei B din FIBA Eurocup se vor intalni Reggiana si Gran Canaria, insa nu vor trage prea tare ambele fiind calificate mai departe. Italienii de la Reggiana au 6 victorii si 3 infrangeri si nu au cum sa cada mai jos de locul 3, putand urca pe locul 2 daca inving in aceasta partida si germanii de la Ludwigsburg pierd acasa cu francezii de la Le Mans. De partea cealalta, spaniolii sunt liderii grupei cu 7 victorii si 2 infrangeri (una dintre ele in prelungiri). In partida tur, insulari spanioli s-au impus cu scorul de 76 la 67, facand diferenta in ultimul sfert.
Dar iata statisticile italienilor in grupa: 78,3 puncte marcate /meci, 54,3% marcate la aruncarile de 2 puncte, 36,4 marcate la aruncarile de 3 puncte si 77,6 la aruncarile libere. Totodata, adversarii le marcheaza o medie de 80,5 puncte/meci.
Spaniolii nu arata mult mai bine: 84,6 puncte inscrise/meci, 48,6 % inscrise la aruncarile de 2 puncte, 36,6% inscrise la aruncarile de 3 puncte, 74,2 % la aruncarile libere, dar au una dintre cele mai bune defensive, permitand adversarilor sa inscrie 66,5 puncte/meci.
Italienii mizeaza pe fundasii italieni Pietro Aradori (14,7 puncte/meci) si  Amedeo Della Valle (12,9 puncte/meci), extrema italiana Achille Polonara (11,6 puncte/meci), fundasul lituanian Rimantas Kaukenas (11,2 puncte/meci) si pivotul lituanian Darjus Lavrinovic (10,9 puncte/meci).
Spaniolii se bazeaza pe fundasul american Kevin Pangos (14,7 puncte/meci), pivotul sloven Alen Omic (13,3 puncte/meci) si fundasul finlandez Sasu Salin (12 puncte/meci).
Una din marele absente pentru oaspeti este fundasul american Kyle Kuric (14,7 puncte/meci in primele 3 meciuri din grupa), care a fost diagnosticat cu cancer la creier la inceputul lunii noiembrie.

5-ul de start probabil al celor 2 echipe
Reggiana: Vladimir Veremeenko (pivot), Achille Polonara (extrema), Pietro Aradori (extrema), Rimantas Kaukas (fundas), Andrea De Nicolao (fundas)
Antrenor: Massimiliano Menetti
Gran Canaria: Alen Omic (pivot), Eulis Baez (extrema), Brad Newley (extrema), Sasu Salin (fundas), Kevin Pangos (fundas)
Antrenor: Aito Garcia Reneses

Arbitrii: Milivoje Jovcic (Slovenia), Aare Halliko (Estonia), Gentian Cici (Albania) 
Sala Giulio Bigi - 3500 locuri.

Ce merita incercat
Oaspetii marcheaza peste 75,5 puncte (1,85). Tinand cont de ofensivia si defensiva insularilor spanioli si de faptul ca apararea italienilor este destul de lacunara, mizam pe cel putin 76 puncte marcate de oaspetii acestei intalniri.

Bafta la Biletul Zilei de azi!

Comentarii

  1. Hull City - Reading 2-1 (0-1 pauza) gol Hull in a 2 -a repriza Castigator
    Reggiana - Gran Canaria 73-78, oaspetii au inscris dupa cum se poate observa peste 75,5 puncte Castigator

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu