Avancronica meciurile de duminica din Ligue 1 (Etapa XXVII)

In acest weekend, se vor desfasura 9 din cele 10 partide contand pentru etapa a XXVII-a in Ligue 1, urmare a reprogramarii partidei dintre Bastia - Nantes. Meciul din Corsica a fost mutat pe data de 9 martie pentru ca suporterii echipei au fost tensionati in aceasta saptamana, datorita batailor dintre acestia si politia din Reims, respectiv Bastia. Daca la Reims, fanii lui Bastia au fost extaziati in urma victoriei de la Reims, incepand cu duminica trecuta suporterii clubului au iesit pe strada pentru a se rafui cu autoritatile, iar printre cereri s-ar fi strigat si autonomia insulei fata de Franta... Astfel ca Liga de Fotbal Profesionist din Hexagon a decis mutarea partidei in luna martie, dupa ce o programase initial in aceasta sambata de la ora 15:00.

Desi traverseaza o forma mai slaba, Michy Batshuayi ramane principala amenintare pentru St. Etienne.

15:00 Marseille - St. Etienne (in direct pe Digisport 2)
In aceasta etapa, aveam un duel de Europa League in aceasta partida, fiecare din echipe evoluand in 16-imile celei de-a doua competitii europene. Joi seara, St. Etienne a trecut cu scorul de 3-2 de elvetienii de la Basel. Golurile au fost marcate de Moustapha Sall, Kevin Monnet-Pacquet si Jean Bahebeck respectiv Walter Samuel si Marc Janko. Marseille a pierdut cu scorul de 0-1 pe Stade Velodrome in fata spaniolilor de la Athletic Bilbao, dupa reusita lui Aritz Aduriz. In tur, fenicienii s-au impus in deplasare cu 2-0 dupa golurile inscrise de Michy Batshuayi si Georges Kevin N`Koudou.

Statistici
- Este confruntarea cu numarul 102 in Ligue 1 dintre cele 2 echipe, numai partidele Marseille-Sochaux (112), Bordeaux-St.Etienne (108), St.Etienne-Sochaux (108), Bordeaux-Marseille (105) si Bordeaux-Sochaux (104) au avut mai multe dispute de-a lungul istoriei campionatului francez.
- St. Etienne a castigat decat una din ultimele 16 confruntari in campionat (6 egaluri si 9 infrangeri).
- Fenicienii nu au pierdut niciunul din ultimele 21 de jocuri acasa din campionat in fata celor de la St. Etienne, numai impotriva celor de la Bastia (23) avand o serie mai buna pe teren propriu.
- OM a pierdut doar o singura partida in ultimele 13 etape, 1-2 acasa in fata lui PSG.
- Echipa lui Michel nu a castigat niciuna din ultimele 10 partide jucate pe Stade Velodrome (7 egaluri si 3 infrangeri), doar Troyes avand o serie mai slaba.
- St. Etienne este neinvinsa in ultimele 3 etape in Ligue 1 (2 victorii si un egal), dupa ce a pierdut anterioarele 6 etape.
- Michy Batshuayi a fost implicat in ultimele 4 goluri impotriva lui St.Etienne (3 goluri si o pasa decisiva). Verzii sunt adversarii lui preferati alaturi de cei de la Toulouse (avand cate 3 goluri impotriva fiecarei echipe). Belgianul este singurul jucator care a fost implicat in mai mult de jumatate din golurile marcate de echipa sa in campionat (12 goluri si 7 pase decisive).
- Nolan Roux a inscris 4 goluri in 10 aparitii in acest sezon. Niciodata nu a inscris mai putin de 6 goluri intr-un sezon.
- Alexander Soderlund a participat la 3 goluri in ultimele 3 meciuri ale lui St. Etienne in campionat (1 gol si 2 pase decisive).

XI-le probabil al celor 2 echipe
OM XI (4-2-3-1): Mandanda - Manquillo, Rolando, N`Koulou, Isla - Diarra, Romao - N`Koudou, Cabella, Thauvin - Batshuayi
Antrenor: Michel
ASSE XI (4-3-3): Ruffier - Tabanou, Pogba, Sall, Theophile-Catherine - Pajot, Selnaes, Lemoine - Bahebeck, Soderlund, Tannane
Antrenor: Christophe Galtier

Arbitru: Clément Turpin 

Indisponibili
OM: Ocampos, Dja Djedje (accidentati)
ASSE: Beric, Polomat (accidentati)

Ce merita incercat
Gol inscris de St. Etienne (1,55). Oaspetii au marcat nu mai putin de 6 goluri in ultimele 3 partide, astfel ca in partida de pe Stade Velodrome ne putem astepta la un gol al verzilor, mai ales ca OM este mediocra pe teren propriu.

Andy Delort inscrie mult pentru o echipa de nivelul lui Caen si probabil ca din vara il vom vedea la o echipa mai rasarita din Ligue 1.

18:00 Caen - Rennes
Atat Caen cat si Rennes se afla la distanta destul de mica de locul 4 in Ligue 1, care duce in Europa League. Caen se afla la 4 puncte, in timp ce Rennes se regasesc la doar 2 puncte de acest loc. In tur, pe Roazhon Park, Rennes a remizat cu Caen, scor 1-1, dupa golurile lui Quintero si Ben Youssef.


Statistici 

- Caen a castigat doar 4 din ultimele 21 de jocuri in campionat francez in disputele cu Rennes (10 egaluri si 6 infrangeri).
- SMC a mentinut poarta intacta decat o singura data in ultimele 14 partide de campionat in fata lui Rennes.
- Echipa antrenata de Patrice Garande a pierdut ultimele 2 jocuri cu Rennes, dupa ce in anterioarele 8 nu pierduse niciodata (3 victorii si 5 egaluri).
- Gazdele au castigat doar 2 din ultimele 11 etape in campionat (2 egaluri si 7 infrangeri).
- Caen nu a castigat in ultimele 3 meciuri (la fel si Angers) si are cea mai slaba forma din campionat.
- Rennes a pierudt doar 2 din ultimele 10 partide in Ligue 1 (4 victorii si 4 egaluri).
- Trupa condusa de Rolland Courbis a pierdut doar una din ultimele 12 partide in deplasare din campionat (5 victorii si 6 egaluri).
- Julian Feret a fost implicat in 4 din ultimele 5 goluri ale lui Caen marcate in poarta lui Rennes in Ligue 1 (1 gol si 4 pase decisive).
- Andy Delort a inscris 3 din ultimele 4 goluri inscrise de Caen in campionat. El a inscris nu mai putin de 9 goluri in acest sezon. 

XI-le probabil al celor 2 echipe
Caen XI (4-3-3): Vercoutre - Imorou, Silva, Yahia, Appiah - Feret, Adeoti, N`Kololo - Bessat, Delort, Rodelin
Antrenor: Patrice Garande
Rennes XI (4-3-3): Costil - Baal, Armand, Mendes, Danze - Gourcouff, Andre, Fernandes - Ntep, Henrique, Dembele
Antrenor: Rolland Courbis

Arbitru: Tony Chapron 

Indisponibili
Caen: Delaplace, Diomande (accidentati)
Rennes: Mexer (accidentat), Sylla (suspendat), Cavare (nerecuperat)

Ce merita incercat
Ambele marcheaza (1,90). Cu jucatori in atac ca Delort si Rodelin respectiv Sio, Grosicki si Dembele ar trebui sa vedem goluri in ambele porti. In 2 din ultimele 3 partide ale lui Rennes in deplasare au inscris ambele echipe.

Sofiane Boufal este jucatorul de la care fanii lui Lille asteapta un gol in poarta lui Lyon.

22:00 Lille - Lyon
Daca Lille va incerca sa mareasca distanta de fata de echipele retrogradabile, Lyon este in coasta echipelor de pe podium si se gaseste la 2 puncte distanta de ultima treapta a podiumului. Lacazette pare sa fi reintrat in forma de anul trecut, in timp ce Lille nu exceleaza in atac, marcand doar 20 de goluri in 26 etape (penultimul loc in topul ofensiv, doar Troyes sta mai slab). In tur, partida s-a incheiat cu 0-0.

Statistici 
- Lille a pierdut doar una din ultimele 7 partide jucate in campionat contra lui Lyon (2 victorii si 4 egaluri).
- Pe teren propriu, dogii sunt neinvinsi in ultimele 7 jocuri in fata lui OL (4 victorii si 3 egaluri).
- Lille a pierdut o singura data in ultimele 7 partide acasa, 1-3 in fata lanternei Troyes.
- Lyon a castigat ultimele 3 etape, insa nu a mai legat 4 victorii din ianuarie 2015.
- OL a invins in 2 din ultimele 11 partide jucate in Ligue 1 (3 egaluri si 6 infrangeri).
- Lyon are un mare apetit ofensiv dupa ce a inscris de 10 ori in ultimele 3 etape.
- Lyon a lovit de 12 ori bara in meciurile din acest sezon, doar Monaco o depaseste cu 15 astfel de suturi.
- Rony Lopes a fost implicate in ultimele 2 goluri ale lui Lille impotriva lui Lyon (1 gol si o pasa decisiva).
- Alexandre Lacazette este unul dintre cei 3 jucatori (alaturi de Zlatan Ibrahimovic si Edinson Cavani) care a inscris cel putin 10 goluri in ultimele 3 sezoane de Ligue 1.

XI-le probabil al celor 2 echipe
LOSC XI (4-3-3): Enyeama - Sidibe, Soumaoro, Civelli, Corchia - Mavuba, Amadou, Balmont - Bautheac, Benzia, Boufal
Antrenor: Frederic Antonetti
OL XI (4-3-3): Lopes - Morel, Umtiti, Yanga-Mbiwa, Jallet - Ferri, Gonalons, Grenier - Valbuena, Lacazette, Ghezzal
Antrenor: Bruno Genesio

Arbitru: Benoît Bastien

Indisponibili
LOSC: Maignan (accidentat)
OL: Fekir, Kalulu, Rafael (accidentati)

Ce merita incercat
Lyon cu handicap 0 (2,00). Tinand cont de forma gruparii patronate de Jean-Michel Aulas, mergem pe mana celor de la OL, iar in caz de egalitate, miza va fi returnata. Lille si-a mai revenit, insa in intalnirea cu Lyon, tot ce isi poate propune echipa din nordul Frantei este maxim un punct.

Comentarii