Bordeaux - Nice, uvertura etapei a XXVII-a in Ligue 1

Etapa a XXVII-a din campionatul francez de fotbal se deschide cu partida dintre Bordeaux (locul 9) si Nice (locul 3). Daca gazdele spera sa prinda un loc de Europa League, Nice isi doreste sa incheie pe podium pentru a accede cel putin in fazele preliminarii ale Champions League.In tur, partida dintre cele 2 a fost deosebit de spectaculoasa, incheiandu-se cu scorul 6-1 pentru Nice. Golurile au fost marcate de Germain, Le Bihan, dubla lui Ben Arfa, Mendy, autogolul lui Pallois pentru Nice respectiv Plasil pentru Bordeaux. Meciul va fi in direct pe Digisport 4 de la ora 21:30. 


Statistici
- Nice a casitgat ultimele 2 meciuri directe impotriva celor de la Bordeaux in campionat, insa nu a mai castigat 3 partide impotriva girondinilor din 1978;
- Echipa de pe Coasta de Azur este neinvinsa in ultimele 4 deplasari in campionat la Bordeaux (2 egaluri si 2 victorii), cea mai buna serie impotriva echipei din Aquitania in Ligue 1;
-  Bordeaux a pierdut doar in 2 randuri in ultimele 10 etape in Ligue 1 (5 victorii, 3 egaluri), impotriva lui Lyon si a lui St. Etienne.
- Girondinii au pierdut doar 2 meciuri din ultimele 12 in campionat jucate pe teren propriu (7 victorii si 2 egaluri), fiecare infrangere incheiandu-se cu scorul de 1-4 (in fata lui Caen, respectiv St. Etienne).
- Nice a castigat o singura data in ultimele 4 etape de campionat (1-0 acasa impotriva lui Toulouse).
- "Vulturasii" nu au castigat niciuna din ultimele 6 deplasari in Ligue 1 (3 egaluri si 3 infrangeri), reusind sa marcheze doar 4 goluri. Este cea mai slaba serie a lor intr-o campanie in campionatul francez din februarie 2014, cand ajunsesera la 10 meciuri "afara" fara succes.
- Girondinii au primit 9 goluri in ultimele 3 etape, la fel de multe ca in precedentele 9 etape.
- Nice a tinut poarta intacta de 2 ori in jocurile din deplasare in acest sezon, (1-0 la Marseille si 0-0 la Lorient).
- Diego Rolan a fost implicat in 2 din ultimele 3 goluri marcate de Bordeaux in poarta lui Nice in campionat. (1 gol si o pasa decisiva). Totodata el a participat si la 2 din ultimele 3 goluri ale echipei sale in Ligue 1 (1 gol si o pasa decisiva).
- Vincent Koziello a fost implicat in 3 din ultimele 4 goluri ale lui Nice (1 gol si 2 pase decisive).
- Nice a jucat de 4 ori vinerea in acest sezon si a inregistrat 3 victorii si o infrangere. 

XI-le probabil al celor 2 echipe 
Bordeaux XI (4-3-3): Bernardoni - Poundje, Yambere, Guilbert, Debuchy - Vada, Arambarri, Chantome - Ounas, Diabate, Rolan
Nice XI (4-3-1-2): Cardinale - Pied, Le Marchand, Baysse, Pereira - Seri, Mendy, Koziello - Bodmer - Germain, Plea 

Indisponibili
Bordeaux: Plasil, Sertic, Maulun, Carrasso, Maurice-Belay, Contento, Biyogo Poko (accidentati), Pallois, Crivelli (suspendati), Pablo, Thelin, Gajic (nepregatiti fizic 100%), Prior (probleme de alta natura)
Nice: Le Bihan, Pouplin, Ben Arfa (accidentati), Mallmann, Lloris, Puel (incerti)

Ce merita incercat
Tinand cont ca ambele echipe au multi accidentati, unii chiar de baza, nu ne putem astepta la un spectacol ca in tur. Astfel ca mizam pe 2-3 goluri, la o cota de 1,97. In ultimele 3 meciuri acasa, girondinii au marcat de 6 ori si au primit de 4 ori gol, adunand 6 puncte, in timp ce ultimele 3 deplasari pentru Nice au fost dezamagitoare, reusind sa atinga tinta o singura data si sa primeasca 4 goluri, strangand un singur punct.
Ca bonus mai merita incercat un gol oricand venit din partea atacantului lui Bordeaux, Cheick Diabate (cota 2,50), care a reusit in acest sezon 6 goluri (3 acasa, 3 afara) in 14 aparitii pentru clubul din Aquitania. 
Diabate va fi principala amenintare pentru poarta lui Cardinale. 

Articol scris de Vlad Dobroteanu.

Comentarii

  1. Scor final 0-0, ambele predictii sunt eronate, insa Diabate si Rolan au ratat din toate pozitiile pentru Bordeaux.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu