Atentie la contul de twitter Verifed0704




Toată lumea își dorește un cont de twitter verificat ca al marilor vedete din toată lumea pentru că înseamnă recunoaștere oficială și respect.
Azi am primit un mesaj privat pe contul meu de twitter de la @Verifed0704 în care îmi transmitea să dau click pe linkul de pe pagină lui de bio și să urmăresc instrucțiunile de acolo.
Trebuia să completez numărul de urmăritori, mailul, iar apoi se deschidea o pagină în care îmi cerea să bag datele de la un card bancar pentru că trebuie să plătesc o taxa de 4,99 de euro dacă vreau să am un cont verificat oficial. E țeapă! Dacă va băgați datele personale și bancare o să vă uitați lung după banii voștri.

Există un cont oficial twitter care este acesta @verified , iar @Verifed0704 este doar un cont fals care vrea să vă afle informațiile voastre bancare.
Deja au apărut mesaje pe twitter de la alți membri ai acestei rețele de socializare care au anunțat că Verifed0704 este un cont fals.
Ați fost avertizați.

Înşelătoriile pe Twitter pot lua diverse forme, în funcţie de scopul înşelătoriei. Aproape toate înşelătoriile pe Twitter se bazează pe păcălirea unui utilizator să facă clic pe un link. În anumite cazuri, linkul poate fi rău intenţionat, iar după un clic va instala programe malware pe computerul victimei. În majoritatea cazurilor, linkul duce la un site cu intenţii rele subtile sau, în anumite cazuri, către un site web care face reclamă unui produs.

Cele mai frecvente înşelătorii pe Twitter păcălesc utilizatorii prin promisiuni financiare, de economii, promit un produs sau un serviciu sau promit câştigarea de urmăritori. În aceste cazuri, escrocul va trimite o postare pe Twitter care conţine un mesaj scurt asociat cu subiectul înşelătoriei, însoţit de un link. După ce utilizatorul face clic pe link, acesta va fi direcţionat către site-ul web al escrocului. Acest site web va încuraja victima să-şi introducă informaţiile, să plătească o anumită sumă de bani sau ambele, pentru a obţine acces la ceea ce a promis escrocul. În cazul site-urilor cu reclame, o reclamă de tip banner poate fi afişată şi poate genera profit suplimentar pentru escroc.

Comentarii