CSM Bucuresti a castigat Cupa Challenge la Volei Feminin

CSM Bucuresti (Clubul Sportiv Municipal Bucuresti) a fost infiintat prin hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti in 2007. Clubul este sustinut din fondurile Primariei Municipiului Bucuresti si ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti dar si din cele ale sponsorilor si partenerilor ( Electromontaj SA, Diangi Grup, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Federatia Sportului Scolar si Universitar, Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti, WorldClass Fitness Romania, Macron, Kempa, Toyota, Pilates Fit, Apa Bucovina, Daimon Club, Rin Grand Hotel, Katlyn Trans SRL). 
Clubul dispune urmatoarele sectii de sport: atletism, baschet, handbal (feminin si masculin), motociclism, rugby, sah si volei (feminin si masculin).

Confederatia Europeana de Volei (CEV) organizeaza in fiecare sezon 3 competitii europene: Liga Campionilor, CEV Cup si Cupa Challenge. Desi CSM Bucuresti nu a castigat decat ultima dintre acestea fiind cea mai putin valoroasa din cele 3, trebuie remarcat ca este primul titlu european castigat de o echipa de club din Romania.


Castigatoarea CEV Challenge Cup 2016 este CSM Bucuresti


Traseul campioanelor 

CSM Bucuresti a intrat in competitie in faza preliminara, unde au intalnit echipa bosniaca ZOK Bimal-Jedinstvo Brcko si de care au trecut cu scorul de 3 la 1 la seturi, in timp ce in retur, romancele s-au impus cu 3-0. 
In faza 16-imilor, CSM Bucuresti s-a duelat cu echipa ceha Kralovo Pole Brno. Echipa din capitala a trecut cu greu, 3-2 la seturi, dupa mai bine de 2 ore de joc. In schimb, in deplasare, echipa romana s-a impus cu un sec 3-0, neintampinand mari probleme in obtinerea acestui rezultat. 
In optimele competitiei, CSM Bucuresti a dat piept cu grecoaicele de la Olympiakos Pireu, acesta fiind primul adversar cu adevarat redutabil. La Pireu, CSM Bucuresti a suferit prima infrangere in competitie, scor 3 la 0 la seturi, in mai putin de 80 de minute, insa in capitala, CSM Bucuresti a castigat duelul si a fost necesar un set de aur, pe care romancele l-au castigat cu 15 la 13, dovedindu-se un adversar de temut pentru celelalte echipe ramase in competitie.
In sferturile comepetitie, o alta echipa buna, de aceasta data din Germania avea sa iasa in drumul romancelor spre victoria finala. Este vorba despre VBC Wiesbaden, care nu avea sa ii puna mari probleme lui CSM Bucuresti, necastigand niciun set in dubla mansa. 
In semifinalele competitiei au ramas 2 echipe din Turcia (Trabzon Idman Ocagi si Bursa BBSK), una din Rusia (Zarechie Odintsovo) si una din Romania (CSM Bucuresti). 
CSM Bucuresti avea sa o infrunte pe Bursa BBSK, invingand-o in 4 seturi (3 la 1) in deplasare si fara drept de apel (3 la 0) pe teren propriu, calificandu-se astfel pentru ultimul act al competitiei.  
In cealalta semifinala, Trabzon Idman Ocagi au reusit sa se impuna cu greu in deplasarea de la Zarechie Odintsovo (3 la 2) si sa le zdrobeasca pe rusoaice acasa cu 3 la 0.
Iata-ne ajunsi in faza finalei, unde CSM Bucuresti avea sa se dueleze cu marile favorite de la Trabzon Idman Ocagi. Contrar tuturor asteptarilor, romancele au invins cu 3 la 1, atat in tur, la Bucuresti, cat si in retur la Trabzon si au castigat primul trofeu european pentru o echipa de club din Romania.

De mentionat ca toate partidele de pe teren propriu ale lui CSM Bucuresti s-au desfasurat in Sala Elite & Performance Sport din cadrul Sun Plaza.
La intoarcerea din Turcia, CSM Bucuresti a fost primita in salonul oficial al Aeroportului International Henri Coanda de catre primarul interimar al municipiului Bucuresti Razvan Sava (centru).


Lotul de volei feminin al lui CSM Bucuresti pentru sezonul 2015/2016 este urmatorul:
- Tamara Susic (Centru - Croatia) 
- Jole Ruzzini (Libero - Italia)
- Laura Pihlajamki ( Centru - Finlanda)
- Mariya Karakasheva (Extrema - Bulgaria) 
- Diana Carbuneanu (Extrema - Romania) 
- Giulia Pincerato (Ridicator - Italia) 
- Adina-Maria Rosca (Extrema - Romania) 
- Mihaela Ozun (Libero - Romania)
- Florentina Ivanciu (Extrema - Romania)
- Georgiana Fales (Centru - Romania) 
- Jasna Majstorovic (Extrema - Serbia) 
- Diana Tataru (Ridicator - Romania) 
- Roxana Bacsis (Tragator Fals - Romania)

- Francois Salvagni (Antrenor )
- Bogdan Paul (Antrenor) 


Asa arata trofeul castigat de voleibalistele de la CSM Bucuresti.

Antrenorul italian Francois Salvagni a venit in aceasta postura abia la inceputul lunii februarie cand a semnat un contract pana la finalul sezonului 2015/2016. El a mai castigat Cupa Challenge la volei feminin alaturi de Robur Tiboni Urbino (Italia) in sezonul 2010/2011. Ultima formatia pe care a antrenat-o italianul este Lokomotiv Baku (Azerbaidjan) in actuala editie a Champions League.
Din faza preliminara pana in optimile competitiei inclusiv, echipa a fost condusa de pe margine de Bogdan Paul, acesta fiind ulterior inlocuit cu antrenorul italian.

Felicitari campioanelor noastre! Bravo CSM Bucuresti!

Comentarii