Restanta etapa a XXXV-a: Lille - Angers in Ligue 1


Miercuri, de la 19:30 (in direct pe Digisport 4), pe Stade Pierre-Mauroy, se desfasoara partida dintre Lille si Angers, restanta din etapa a 35-a, deoarece gazdele au jucat sambata in Finala Cupei Ligii Frantei cu cei de la PSG, meci pierdut cu 1 la 2 pe Stade de France. In tur, Angers a trecut de Lille cu scorul de 2 la 0, golurile fiind inscrise de Gilles Sunu si Ismael Traore. Lille impresioneaza prin forma recenta, avand 6 victorii consecutive si golaveraj 16:4, in timp ce Angers are o singura infrangere in ultimele 7 etape (0-2 la Nantes). Daca Lille se invarte in jurul lui Sofiane Boufal (11 goluri si 4 pase decisive), Angers se bazeaza pe Cheikh N`Doye (9 goluri si 3 pase decisive).

Sofiane Boufal a fost cel mai bun jucator al lu Lille in Finala Cupei Ligii Frantei contra celor de la PSG, insa nu a fost de ajuns pentru a pune mana pe trofeu. Mijlocasul ofensiv este pe lista mai multor echipe mari pentru perioada de transferuri din vara. 

Pretul biletelor este cuprins intre 10 Euro si 65 Euro in functie de categorie, iar unele VIP ajung chiar si la 310 Euro.
Arbitrul meciului va fi Johan Hamel. El va fi ajutat de Fabrice Plancon si Stephan Luzi la tuse, in timp ce Romain Lissorgue va fi arbitrul de rezerva.


Sofiane Boufal a comentat inaintea acestei etape despre posibilitatea de a parasi clubul si despre selectia la nationala Marocului.
"Bineinteles ca sunt sanse ca eu sa parasesc clubul in aceasta vara. Acest lucru este clar din discursul antrenorului si presedintelui. Nu imi doresc sa gresesc, stiu insa ca trebuie sa progresez. Ma gandesc inainte de toate sa joc. Daca voi fi vandut pe unul, doua sau 30 de milioane, nu este problema mea. Acesta lucru priveste doar cluburile, eu sunt interesat inainte de toate de proiectul pe care il propune clubul. Mie imi place acest club, acest oras, aici am totul pentru a progresa. In concluzie, nu m-ar deranja sa raman aici.
Prima selectie a fost magica. Poporul marocan m-a intampinat foarte bine. Nu regret alegerea mea. Franta mi-a intampinat bine parintii, m-a facut sa devin om. Dar Marocul este tara mea si eu sunt atasat de ea. Eu nu uit ceea ce mi-a oferit Franta, ea m-a format. Si Franta este tara mea si a fost complicat de ales. Selectia la nationala Marocului m-a eliberat de o greutate. Sunt multumit sa imi reprezinta tara".

Pe siteul oficial al gruparii din Pays de la Loire s-a anuntat ca partida din etapa a 36-a ce se va desfasura pe 1 mai, impotriva celor de la Olympique de Marseille, cu stadionul plin. Mai mult de 15.300 de spectatori vor lua parte la partida cu fenicienii.

Statistici
- Doar PSG (35) si Lyon (30) au strans mai multe puncte decat Lille (28) in anul calendaristic 2016
- Lille a legat 6 victorii consecutive, fiind cea mai buna forma pe care o traverseaza echipa din ianuarie 2010.
- Angers este neinvinsa in ultimele 4 etape de campionat.
- Lille a inscris in fiecare din cele 13 partide jucate pe teren propriu, doar Monaco inscriind avand o serie mai buna acasa (15).
- Doar PSG (26) si St. Etienne (22) au inscris mai multe goluri in prima repriza decat Lille (20) in actualul sezon de Ligue 1.
- Angers este pe primul loc (la egalitate cu Monaco) in ceea ce priveste golurile marcate din faze fixe (cate 21).

Loturile celor 2 echipe 

Lille  
Portari: Enyeama, Elana 
Fundasi: Corchia, Sidibe, Souamaoro, Sunzu, Basa, Beria, Y. Kone 
Mijlocasi: Mavuba, Balmont, Obbadi, Amadou, Amalfitano, Rony Lopes, Boufal, Mbemba 
Atacanti: Benzia, Tallo, Eder 
Antrenor: Frederic Antonetti 
Absenti: Bautheac (accidentat), Civelli (suspendat), Maignan, Butez, Nangis, Yeboah, Guillaume, Pavard, Martin (alegerea antrenorului)


Angers 
Portari: Letellier, Petric 
Fundasi: Andreu, Angoula, Bourillon, Thomas 
Mijlocasi: Auriac, Benrahma, Bouka-Moutou, Capelle, Diers, Mangani, N`Doye, Saiss 
Atacanti: Dore, Ketkeophomphone, Sunu, Yattara
Antrenor: Stephane Moulin 
Absenti: I. Traore (suspendat), Petitgenet, I. Diallo, Serin, Eudeline, NGosso, Manceau, Laidouni, Sissoko, Nsame, Karanovic, Bnou Marzouk (alegerea antrenorului) 


Sugestie pentru pariuri 
Interval Total Goluri 2-4 (1,62). Ne asteptam sa ii vedem titulari pe Boufal si Eder pentru gazde si pe N`Doye si Ketkeophomphone pentru oaspeti. Cu asemenea oameni de atac putem astepta la un meci spectaculos si cu ceva reusite. 

Mai jos aveti link catre rezumatul meciului tur dintre cele 2 echipe:
http://www.dailymotion.com/video/x3g0zms_angers-sco-2-0-lille-osc-all-goals-28-11-2015-hd_sport



Articol scris de Vlad Dobroteanu

Comentarii

  1. Scor final 0-0. Destule sanse de a marca pentru ambele echipe, insa inspiratia jucatorilor la finalizare a lipsit de fiecare data.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu