West Ham United - Manchester United, ajung diavolii rosii in preliminariile Ligii Campionilor?


Marti de la 21:45 (in direct pe Eurosport), pe Boleyn Ground, se desfasoara restanta din etapa a 35-a a sezonului 2015/2016 de Premier League intre West Ham United si Manchester United. Aceasta partida se defasoara abia acum, dupa ce s-a incheiat etapa a 37-a, pentru ca diavolii rosii au jucat la sfarsitul lunii aprilie in semifinalele Cupei Angliei (victorie 2-1 cu Everton, golul lui Anthony Martial a venit in minutele de prelungiri ale timpului regulamentar).
Partida din turul campionatului s-a incheiat cu scorul de 0-0, insa nu a fost singura disputa din acest sezon. Ciocanarii si diavolii rosii s-au intalnit in sferturile Cupei Angliei, pe Old Trafford, cele 2 echipe remizand 1-1 (Anthony Martial respectiv Dimitri Payet), fapt ce a condus la rejucarea de pe Boleyn Ground. La Londra, Marcus Rashford si Marouane Fellaini au marcat de 2 ori pentru diavolii rosii, in timp ce James Tomkins a reusit unicul gol al ciocanarilor si a stabilit scorul final 1 la 2. Rezultatul a marcat calificarea lui United in semifinalele competitiei.

Portarul irlandez al ciocanarilor, Darren Randolph este de parere ca atat suporterii cat si jucatorii vor fi plini de emotie la aceasta partida, ultima disputata, pe Boleyn Ground, de West Ham United in Premier League. "Va fi cu siguranta o noapte emotionanta. Este unul dintre cele mai speciale terenuri. Multi oameni au venit aici multa vreme si au multe amintiri, insa asta nu va fi o distragere a atentiei pentru noi. Vom da totul pentru a reusi un rezultat mare impotriva lui Manchester United".

West Ham se dueleaza cu Southampton pentru locul 6 din campionat, ce ar putea conduce in preliminariile Europa League.
Incepand cu viitorul sezon al Premier League, West Ham United isi va disputa partidele pe Stadionul Olimpic (60.000 locuri), cu o capacitate aproape dubla fata de Boleyn Ground (35.016 locuri). Siteul oficial al ciocanarilor anunta ca pentru viitorul sezon s-au vandut mai mult de 50.000 de abonamente si ca cererea este in continuare mare.
Manchester United depinde doar de rezultatele sale in obtinerea locului 4, fapt ce sperie multii dintre fanii diavolilor rosii. Rivala Manchester City (locul 4 inaintea acestei restante) va disputa ultima etapa in deplasarea de la Swansea, in timp ce 6 puncte din partidele ce urmeaza (deplasarea de la West Ham si acasa cu Bournemouth) ii asigura locul 4 si prezenta lui United in preliminariile Champions League.


In lipsa lui Anthony Martial, Wayne Rooney trebuie sa gaseasca buturile lui West Ham pentru a mentine sperantele lui United la locul 4. (sursa poza: telegraph.co.uk)

XI-le probabil al celor 2 echipe
West Ham United XI (4-2-3-1): Randolph - Cresswell, Ogbonna, Reid, Tomkins - Noble, Kouyate - Payet, Lanzini, Antonio - Caroll
Antrenor: Slaven Bilic
Manchester United XI (4-1-4-1): De Gea - Fosu-Mensah, Rojo, Smalling, Valencia - Carrick - Mata, Herrera, Rooney, Lingard - Rashford
Antrenor: Luis van Gaal

Indisponibili
West Ham United: Adrian
Manchester Untied: Keane, Schweinsteiger, Darmian, Martial (accidentati), Fellaini (suspendat), Jones, Shaw (nerecuperati dupa accidentare).

Partida va fi arbitrata de Mike Dean la centru, Simon Long si Simon Bennett la margini, in timp ce Roger East va fi rezerva.

Statistici 
- West Ham a pierdut o singura data in ultimele 11 etape (1-4 acasa cu Swansea).
- 9 din ultimele 11 meciuri in Premier League ale ciocanarilor s-au incheiat cu cel putin 3 goluri marcate.
- O singura partida pierduta acasa in ultimele 16 meciuri din campionat a inregistrat West Ham (1-4 acasa cu Swansea).
- West Ham a inscris de fiecare data in ultimele 10 partide jucate pe Boleyn Ground in Premier League.
- Manchester United a pierdut o singura data in ultimele 7 etape (0-3 pe White Hart Lane in fata celor de la Tottenham Hotspur).
- Diavolii au pierdut in 3 din ultimele 5 deplasari in Premier League (0-3 la Tottenham Hotspur, 0-1 la West Bromwich Albion si 1-2 la Sunderland).
- In 8 din ultimele 9 meciuri ale diavolilor rosii in Premier League s-a inregistrat semnul "under 2,5 goluri".
- Manchester United nu a pierdut niciuna din ultimele 14 partide cu West Ham in campionatul englez (11 victorii si 3 egaluri).
- Dimitri Payet a fost implicat in 9 din ultimele 11 aparitii in tricoul ciocanarilor in Premier League (3 goluri si 6 pase decisive).
- Manchester United a tinut poarta intacta de cele mai multe ori in acest sezon de Premier League (18).

Ce merita incercat
Sub 2,5 goluri (1,85). In 4 din ultimele 6 partide directe s-au marcat cel mult 2 goluri, astfel ca tinand cont de emotia gazdelor cu privire la ultima partida pe aceast stadion, cat si de dorinta oaspetilor de a castiga si de a nu scapa ocazia obtinerii locului 4 in clasament, ne asteptam la cel mult 2 goluri.  

Comentarii

Trimiteți un comentariu