"Vulturii", deasupra tuturor
Sport Lisboa e Benfica sau pe înțelesul tuturor, Benfica Lisabona este fosta și noua campioană a Portugaliei, după o luptă crâncenă cu rivala și concitadina, Sporting. Mai mult decât atât, campioana ultimelor trei sezoane din Portugalia a stabilit un record care le-ar face invidioase și pe cele mai galonate echipe de pe continent. Vorbim despre echipa care a câștigat de-a lungul istoriei sale de 112 ani, numai puțin de 35 de titluri de campioană națională, în fața Bătrânei Doamne, Juventus Torino, campioană în Serie A de 34 ori, a belgienilor de la Anderlecht și a "lăncierilor" de la Ajax, ambele cu câte 33 de campionate la activ.

În ultima etapă din Portugalia, Benfica a învins pe Nacional cu 4-1. Golurile marcate de Benfica au fost realizate de Nicolas Gaitan în minutele 23 și 65, Jonas în minutul 39 și Pizzi în minutul 84. Golul de onoare marcat de Nacional a fost reușit de Salvador Agra în minutul 90.
Benfica a terminat campionatul cu 88 de puncte la 2 puncte diferență de Sporting CP și la distanță mare de Porto care a ocupat locul 3 cu 73 de puncte.

Benfica este in top 3 echipe cu cei mai multi socios din toata lumea. Clasamentul cluburilor în funcție de numărul membrilor cotizanți:
1) FC Barcelona
222.980 socios. Stadion: Camp Nou. Capacitate : 99 300

2) Bayern Munchen
217.000 membri. Stadion: Allianz Arena. Capacitate: 71 137

3) Benfica
197.877 socios. Stadion: Da Luz. Capacitate: 65 600

Socios sunt cei care aleg să plătească anual o sumă de bani pentru a deveni membri ai clubului. În schimb, primesc reduceri la bilete şi abonamente sau produse de-ale clubului. Pe lângă aceste avantaje, cei care au carnet de socio au dreptul să voteze la alegerile pentru preşedinţia clubului de fotbal.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce inseamna GG la pariuri?

Ce inseamna PsF1?

Ce reprezinta pariul pauza/final?