Multi jucatori de tenis refuza participarea la Jocurile Olimpice din Brazilia




Mulți jucători de tenis refuză participarea la Jocurile Olimpice din Brazilia din cauza virusului Zika. Organizatorii Jocurilor Olimpice din Brazilia au declarat că se fac toate eforturile ca riscul contaminării cu acest virus să fie la minim. Dar asigurările acestora nu sunt de ajuns.

Mulți jucători din ATP și-au anunțat retragerea de la JO din 2016

Milos Raonic, numărul 7 mondial, a declarat: Cu părere de rău va anunț că nu voi participa la JO din Brazilia. După câteva discuții cu antrenorii mei și familia mea, am hotărât acest lucru datorită incertitudinilor care au apărut în jurul virusului Zika. Este o decizie grea, dar este o decizie personală.

Tomas Berdych, numărul 8 mondial în ATP, și-a anunțat oficial retragerea de la Jocurile Olimpice din acest an. Cine nu își mai aduce aminte, Berdych l-a învins Roger Federer în 2004 la Jocurile Olimpice de la Atena. A fost o surpriză uriașa.

Dominic Thiem, numărul 9 mondial, are o altă abordare în evitarea acestor Jocuri Olimpice. Dominic Thiem vrea să participe la turneul de tenis de la Los Cabos, care e în același timp cu JO din Brazilia. Și pentru că la JO nu primești puncte ATP, Thiem a declarat că vrea să câștige meciuri în turneul de la Los Cabos ca să urce în clasamentul ATP.

John Isner, locul 16 mondial, are aceeași soluție elegantă că Thiem. Vrea să participe la turneul de tenis de la Atlanta ca să câștige puncte ATP. Turneul de la Atlanta e în aceeași săptămână ca și meciurile de tenis de la JO din acest an.

Nick Kyrgios, locul 18 mondial, nu va fi la JO din 2016 din cauza unei dispute cu Chiller, care este un membru important al Comitetului Olimpic din Australia.
Nick Kyrgios e un jucător foarte bun de tenis, dar un om nebun care înjură lumea, vorbește despre femeile altor jucători de tenis cu care s-a culcat el, se crede cel mai frumos și cel mai telentat jucător din lume. Și asta o să îi aducă multe neplăceri pe viitor.

Bernard Tomic, locul 19 mondial, va participa ca mulți alți jucători la turneul de tenis de la Los Cabos. Așa că participarea la JO nu mai este de actualitate pentru Tomic.

Feliciano Lopez, locul 20 mondial, a declarat că este momentul să se gândească la el și la cariera lui. Trebuie să se pregătească pentru turneele importante de la Cincinnati și US Open. Iar participarea la Jocurile Olimpice a trecut pe planul 2.

Kevin Anderson, locul 30 mondial, și Dolgopolov, locul 33 mondial, vor participa la turneul de la Atlanta, în loc de JO.

La WTA, si-au anuntat retragerea cateva jucatoare de top, printre care si Simona Halep.

Simona Halep: Regret să vă anunț că am decis că nu voi participa la Jocurile Olimpice de la Rio. Motivul deciziei mele este îngrijorarea vis-a-vis de pericolul pe care îl poate implica virusul Zika.
După numeroase discuții cu medici și familia, am ajuns la concluzia că riscurile sunt mult prea mari pentru cariera mea sportivă și pentru sănătatea mea, mai ales ca femeie. Familia este mult prea importantă pentru mine, nu pot risca să nu îmi pot clădi una proprie, după încheirea carierei în tenis.

Victoria Azarenka, numarul 6 WTA, a anuntat ca este gravida si nu va participa in niciun caz la JO del a Rio.

Pliskova, numarul 16 WTA, nu va juca tenis la Jocurile Olimpice din Brazilia, datorita virusului Zika.









Comentarii