Ultima etapa din Premier League


Arunc o scurtă privire asupra ultimei etape din Premier League care a echilibrat lupta pentru titlu: City 19 puncte, Arsenal 19, Tottenham 18, Liverpool 17 și, cu voia voastră, Chelsea 16, Everton 15, United 14. Ce am văzut etapa asta?
Am văzut campioana en-titre a Angliei dezmembrată de un Chelsea care crește după înfrângerile cu Arsenal și Liverpool. 3-0 sec, urmat de o a treia victorie consecutivă pentru vulpi în Liga Campionilor. Leicester nu contează, în Premier League, în clipa asta. Între timp, Chelsea dă golgeterul campionatului și se va bate pentru titlu în continuare. Toate se vor încurca, nu mai credem în Moș Crăciun,nu?

Manchester City vs Everton a început ca o întrebare: câte încasează Everton? Cu două penalty-uri apărate de Stekelenburg, echipa lui Koeman (care pur și simplu i-a înviat din moartea clinică instaurată de Martinez) are a doua apărare (6 goluri încasate) din Premier League, după Tottenham (4). City e într-o primă criză și, după pauza internațională, Aguero a jucat doar 45 de minute în două meciuri importante. De ce oare?
Arsenal livrează a șasea victorie consecutivă și cu greu ne mai amintim că a început sezonul încasând 4 goluri acasă, de la Liverpool. Walcott a dat 5 goluri, Sanchez 4, Ozil 3 și crește în joc (hattrick în UCL, la antrenamentul cu bulgarii).

Southampton câștigă a treia oară în ultimele patru etape și Austin are deja 4 goluri în ultimele 4 meciuri, cu o rată de goluri pe minut mai bună decât a lui Aguero, Lukaku și Diego Costa. Cine mai credea că învie în Premier League? Southampton e pe 8, la jumătatea distanței dintre tilu și primul loc retrogradabil, adică exact unde anticipam că va fi.
Bournemouth o zdrobește pe Hull cu 6-1 (Stanislas are 3 goluri și 3 pase decisive în ultimele 4 meciuri, e o opțiune pentru Fantasy, zic eu), Stoke câștigă prima oară în acest sezon (2-0 cu Sunderland), iar Middlesbrough pierde a patra oară în ultimele 5 runde (0-1 cu Watford). West Brom frânează puțin Tottenham în cursa pentru tilu (1-1, iar gol Chadli!).

Așteptările tuturor pentru derby-ul Liverpool vs Manchester United au fost înșelate de un 0-0 extrem de strâns, în care omul meciului s-a ales cu greu între De Gea și Herrera (în sfârșit joacă unde trebuie și ce trebuie!!!). Un duel în care pressingul lui United (pe care nu l-am mai văzut vreodată făcut atât de bine) n-a lăsat multe șanse echipei lui Klopp să se exprime. Știu că n-o să fiți de acord cu mine, dar eu nu văd cum ar fi putut câștiga United acest meci la forma lor actuală. E doar al patrulea 0-0 în 80 de meciuri de Premier League în acest sezon.

După ce se joacă și meciurile de Europa League în seara asta, urmează o etapă de Premier League care se va încheia cu un Chelsea vs Manchester United.

Comentarii