Cum a pierdut Mourinho victoria printre degete


Meciul Manchester United-Arsenal(scor final 1-1) a fost dezamăgitor. Gazdele nu au forțat victoria decât spre final în ultimele 20 de minute, iar Arsenal s-a mulțumit cu 1 punct până a primit gol. De fapt, pe Ozil(omul invizibil) l-am văzut că atinge mingea abia în minutul 85. Acest meci a fost unul dintre cele mai urâte pe care le-am vizionat în 2016. Iar Wenger face din nou greșeala de a se baza pe jucătorii lui favoriți. Ramsey a jucat prea puține meciuri în acest sezon, dar a fost titular, a greșit zeci pase, a fost lent și a primit și un cartonaș galben în minutul 86.

Până în minutul 85, The Special One a gândit bine tactica partidei, dar apoi a făcut o greșeală. Cum a pierdut Mourinho victoria printre degete?
Unde s-au pierdut două puncte, într-un meci în care Arsenal a avut un singur șut pe poartă, și acela gol?
Greșeala a fost la schimbarea lui Mata cu Schneiderlin, apoi trecere în joc ultra defensiv, cu prima linia din Pogba și Schneiderlin și a doua, din Carrick și Herrera la închidere. Această mutare care îi transformă pe cei patru fundași în patru centrali. Blind se retrage în centru, coboară Rashford, care nu are reflexele pentru a-i bloca centrarea, pătrunderea și spațiul lui Ox. Apoi vine centrarea într-un careu supra-aglomerat în care, pentru United, nimeni nu mai știe pe cine marchează și aproape că toți fundasii lui United se blochează între ei. Iar Giroud se înalță peste toată apărarea lui Mourinho și înscrie cu o lovitură de cap.

Comentarii