Meciuri tari in acest weekend


După ce am văzut România 0-0 Danemarca, e timpul să uităm acest meci urât și plictisitor și să ne întoarcem la fotbalul adevărat din campionatele puternice din Europa. Sâmbătă și Duminică vă așteaptă câteva derby-uri de tradiție în Franța, Anglia, Germania, Portugalia.

Meciuri tari în acest weekend

SÂMBĂTĂ
1. Liverpool-Everton
Liverpool este pe locul 4 în Premier League, are 56 de puncte după 36 de meciuri și are nevoie de victorie pentru că Manchester United îi suflă în ceafă. Echipa lui The Special One se află pe locul 5 cu 52 de puncte.
Pentru cei care iubesc fotbalul din Anglia, mai este un derby important(festival derby) în liga secundă între Reading și Leeds. Echipa de pelocul 4 și echipa de pe locul 5 din Championship se luptă pentru promovare în cel mai puternic campionat din lume.

2. Schalke 04 - Borussia Dortmund
Este unul dintre cele mai tari meciuri din Germania, dar diferența de valoare dintre aceste 2 echipe în acest sezon se vede în campionat. Gazdele sunt pe locul 9 în Bundesliga, iar oaspeții pe locul 3. Borussia se luptă cu RB Leipzig(surpriza plăcută din Germania) pentru locul 2.

3. AS Monaco-PSG
AS Monaco și PSG se întâlnesc în Finala Cupei din Franța. PSG a trecut peste șocul din Champions League atunci când a pierdut cu 6-1 în fața Barcelonei. Iar Monaco joacă un fotbal atât de ofensiv de zici că e o echipă din Brazilia, nu echipa din Ligue 1 unde se joacă tactic și defensiv. Cred că se vor marca goluri multe. Nu e un meci de ratat.

4. Benfica-FC Porto
O Clássico așa cum îl numesc cei din Portugalia este pe viață și pe moarte. Diferența dintre cele 2 echipe este de doar un punct. Cine câștigă Sâmbătă are șanse mari la titlul de campioană pentru că mai sunt doar 8 etape. Țin să vă reamintesc că Portugalia este Campioană Europeană la fotbal și ar trebui să urmărim și fotbalul de acolo.

DUMINICĂ
1. Arsenal-Manchester City
Arsenal nu are un sezon strălucit. E pe locul 6 la 19 puncte de Chelsea, a fost umilită de Bayern Munchen în Champions League, iar suporterii sunt împărțiți în 2 tabere: cei care încă mai cred în Wenger și cei care îi spun să plece la sfârșitul sezonului. Dacă Arsenal pierde și acest meci, atunci e un sezon ratat.

2. Napoli-Juventus
Mulți spun că Juventus va câștiga titlul in Italia și anul ăsta. Dar am vorbit cu un cunoscător al fotbalului italian și mi-a zis că Juve mai are încă de muncit: trebuie să joace cu Napoli și Roma în deplasare, derbyul cu Torino, plus 2 meciuri foarte grele în Liga Campionilor contra Barcelonei. Și știți că în Champions League nu merge să păcălești fotbalul, iar cei de la Juventus vor avea viață grea în perioada următoare.

Dacă am uitat vreun meci important din acest weekend, aveți secțiunea de comentarii la dispoziție că să îmi dați un semn.

Comentarii