Germania a castigat Cupa Confederatiilor


Germania a câștigat Cupa Confederațiilor învingând Chile cu 1-0. Golul a fost marcat de Lars Stindl în minutul 20 după o greșeală în apărarea sud-americanilor. După meci, Arturo Vidal a declarat: "Am învins Argentina care este una dintre cele mai bune echipe din lume în ultimii 2 ani. Am învins Portugalia la acest turneu, care este Campioana Europeană. Și am fost învinși de Germania care este Campioană Mondială. Chile, după aceste rezultate, este a doua echipă națională din lume ca valoare".

Îl respect pe Vidal pentru că este un jucător mare. E agresiv, pune suflet, tehnic, lider de echipă. Dar câteodată vorbește gura fără el. La Cupa Confederatiilor, Germania a venit cu echipa a 2-a sau echipa B, cum vreți voi să o numiți. Iar celelalte echipe au venit cu cei mai buni jucători posibili. În plus, dacă vorbim despre valoare, Germania U21 a câștigat finala de la Campionatul European, învingând Spania U21 cu 1-0. Iar Spania U21 cred că poate sa treaca de multe echipe naționale mari din Top 20 Clasament FIFA Coca-Cola.

Statistic, echipa care câștigă Cupa Confederațiilor, nu mai are nicio șansă la următoarea Cupă Mondială

  • 1997: Brazila câștiga Cupa Confederațiilor. Nu câștigă Cupa Mondială în 1998.
  • 2001: Franța câștiga Cupa Confederațiilor. Nu câștigă Cupa Mondială în 2002.
  • 2005: Brazilia câștigă Cupa Confederațiilor. Nu câștigă Cupa Mondială în 2006.
  • 2009: Brazilia câștigă Cupa Confederațiilor. Nu câștigă Cupa Mondială în 2010.
  • 2013: Brazilia câștigă Cupa Confederațiilor. Nu câștigă Cupa Mondială în 2014.
  • 2017: Germania câștigă Cupa Confederațiilor. Ce se va întâmpla la Cupa Mondială din 2018?


Se zice ca antrenorul Germaniei a folosit echipa B ca să preia blestemul Cupei Confederațiilor. Iar echipa A a Germaniei să poată câștiga trofeul suprem în Rusia.

Comentarii