Cum se numesc cele 15 echipe nationale calificate deja la Cupa Mondiala


Echipele nationale din toata lumea un porecle sau super denumiri care reprezinta istoria lor sau culorile steagului national. Pana acum s-au calificat 15 echipe la Cupa Mondiala din Rusia.

1. Rusia - Echipa nationala. E o lipsa de imaginatie la rusi, cam la fel ca la echipa nationala a Germaniei.

2. Brazilia - Canarinho care se traduce in Micul Canar. Varietaile domesticite de canar sunt disponibile intr-o paleta generoasa de culori, de la galben la portocaliu, maro, negru, alb si rosu. Echipei Braziliei i se mai spune si Seleção. Sau Seleção Verde-amarela. Dar preferatul meu super nume este Pentacampeões - de 5 ori Campioni Mondiali.

3. Iran - Echipa Melli sau Leii Persiei.

4. Japonia - The Samurai Blue. Cred ca acest super nume este cel mai reusit alaturi de Furia Roja de la spanioli. Samuraiul este reprezentativ pentru istoria Japoniei si reprezinta onoarea, curajul si loialitatea. Iar daca sunteti interesati de istoria Japoniei ar fi bine sa cititi tot despre Miyamoto Musashi, cel mai puternic samurai care a provocat toate marile scoli de sabie din Japonia. Si se lupta pe viata si pe moarte. A fost neinvins in 60 de dueluri cu mari maestri ai armelor din acele vremuri.

5. Coreea de Sud - Razboinicii Taeguk

6. Arabia Saudita - Soimii Verzi

7. Mexic - El Tri. Este o referinta la cele 3 culori de pe steagul acestei tari.

8. Costa Rica - Los Ticos. Dintr-un anumit motiv toate tarile din America Centrala au porecle. Guatemala este Chapin, El Salvador este Guanaco, Honduras este Catracho, Nicaragua este Nica si Costa Rica este Tico. Cei din Costa Rica ii mai spun echipei nationale La Sele. Este prescurtarea de la La Selección.

9. Germania - Die Mannschaft

10. Anglia - Cei Trei Lei. In secolul 12, in Anglia, a aparut pe un camp de lupta un steag cu 3 lei de aur pe un teren rosu ca sa ridice moralul soldaților. Tricoul echipei Nationale de fotbal a Angliei are 3 lei pe emblema. In istoria Angliei, primul leu pe un steag a fost folosit de Henry I atunci cand a ajuns la putere în anul 1100. Henry I s-a casatorit cu Adeliza. Tatal Adelizei avea pe scut un leu. Ca sa comemoreze evenimentul, Henry I a mai adaugat un leu pe steag.
Al treilea leu a aparut pe steag atunci cand Henry al II-lea s-a casatorit cu Eleanor Aquitain. Eleanor avea tot un leu in emblema familiei.

11. Belgia - Les Diables Rouges sau de Rode Duivels. Dracii Rosii. Multi spun de cativa ani ca aceasta echipa va castiga un Campionat European sau Mondial. Dar inca nu formeaza o echipa puternica, desi Belgia are jucatiori de top in toate campionatele puternice din intreaga lume.

12. Spania - La Furia Roja. Acest super nume impune respect in fotbalul mondial. Spania a dominat cativa ani buni Campinatele Europene si Mondiale de fotbal. In plus, La Furia Roja suna ca o familie veche din serialul Game of Thrones.

13. Polonia - Vulturii

14. Nigeria - Super Vulturii

15. Egipt - Faraonii. Faraon este titlul folosit pentru desemnarea conducatorului Egiptului din perioada pre-crestina si pre-islamica.

Comentarii