Pariul pierdut


Acum câteva luni de zile, eram cu prietenii mei apropiați la o bere. Bătea un vânt rece care deranja covorul de frunze uscate de pe străzi. Și vorbeam despre fotbal, femei și politică. Faceam glume despre orice și ne bucuram de viață. Și R, unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, îmi zice că Naționala României nu are nicio șansă să se califice la Cupa Mondială din Rusia. Asta se întâmpla înainte să se joace vreun meci din grupă de calificare din care face parte și România. Iar eu credeam că o să ajungem la baraj. NU era o grupă infernală cum e cea în care se aflau Italia și Spania.
Și am făcut atunci un pariu. Eu am spus că România va termina pe locul 2 în grupă, iar el că va fi pe locul 4. Pariul consta într-o sticlă de Jack Daniel's Tennessee Whiskey. Chiar credeam că o să ajungem măcar la baraj. Eu visam frumos.

Iar acum România este pe locul 4 în grupă, cu 9 puncte după 8 meciuri din care doar 2 victorii. Și doar un succes a fost fără drept de apel(cel împotriva Armeniei când le-am dat cu terenul în cap). În rest ne-am chinuit in toate partidele de fotbal jucate pana acum. La înfrângerea cu Polonia de acasă am fost chiar pe stadion. Dacă nu era bătaia dintre galeria lui Dinamo și suporterii din Polonia, era o seară ratată. Mai târziu, s-au bătut rapidiștii cu forțele de ordine. Am avut ce să văd. Dar fotbal prea puțin. Mă uităm la jucătorii din Polonia cum jucau cu noi pase din prima sau pase cu călcâiul. La noi acasă, unde în trecut distrugeam echipe de renume mondial. Dar acele vremuri s-au dus.

Când o să îi dau sticla de Jack Daniel's prietenului meu va fi ca la pomană. Ultima pomenire a fotbalului românesc. Fotbalul nostru este mort și îngropat. Are loc de veci și coroane mari de flori ca în filmele cu mafioți. Cuvântul Corleone vă spune ceva? Trebuie să bem pentru că vor trece ani buni, dacă nu zeci de ani, până o să vedem iar o Națională puternică a României ca în anii 90.




Comentarii

  1. eu zic ca un astfel de deznodament era inevitabil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Echipa Romaniei ar fi trebuit sa ocupe unul din primele 2 locuri. Nu locul 4 ca o echipa de pluton. Poate am eu prea multa incredere in fotbalul romanesc.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu