Miscare in aer liber

Romania a avut ani de zile sportivi care au dominat Olimpiada sau Campionatele Mondiale. A fost o perioada lunga de timp unde gimnastica din Romania a distrus sperantele rusilor, americanilor sau chinezilor pentru medalii de aur. Handbalul masculin a avut parte lui de glorie, dar acum se pare ca se zbate in anonimat. Fotbalul a avut o generatie de aur in anii 90, atunci cand Hagi si ai lui il faceau sa planga pe Maradona in tribune. Am castigat Cupa Campionilor in 1986 cu Steaua si apoi a fost finalista in 1990 cu marele Milan. Dar lucrurile au inceput sa se schimbe in sportul romanesc si nu in bine.

Gimnastica nu mai sperie pe nimeni, la fotbal am terminat pe locul 4 cu Nationala in grupa de calificare pentru Mondiale, iar la handbal doar fetele mai fac o figura frumoasa prin cupele europene. De aceea trebuie ca toti sa ne implicam in promovarea sportului pentru cei mici pentru ca de acolo vin campionii. Daca o fetita sau un baietel isi doreste sa fie campion mondial la gimnastica, atunci trebuie sa il ajutam si noi. Sa ii cumparam saltele speciale pentru gimnastica de genul air mats for tumbling unde sa se antreneze cat e ziua de lunga.


Aceste saltele se pot pune in salile mari din scoli sau licee sau chiar si in aer liber, vara, toamna sau primavara daca timpul o permite. Stiu ca acum ploua in toata tara si nu e vreme de asa ceva, dar cand va da caldura toti preferam sa stam afara. Iar cei mici se pot juca pe aceste saltele air tracks cat vor ei de mult. Campionii nostri pentru 2030 sau 2036 trebuie sa aib aun loc al lor unde sa se antreneze. Stiu ca sunt sporturi unde este nevoie sa bagi bani multi ca parinte, cum ar fi tenisul, dar in cazul gimnasticii nu e cazul. Faci o investitie pentru o saltea de antrenament pentru fata ta sau o dai la scoala de gimnastica din Romania. Stiu ca noi avem antrenori buni la toate nivelele de performanta pentru ca SUA a angajat fosti antrenori ai echipei Nationale a Romaniei de gimnastica ca sa antreneze sportive din America.


O saltea air track mat poate costa de la 200 de dolari in sus, depinde de marime, de materialele din care este confectionata si multe altele. Transportul este gratis in Europa, deci si in Romania. Daca aveti un copil si vrea sa se apuce de gimastica, nu mai stati pe ganduri si achizitionati o saltea unde sa faca tumbe si poate peste cativa ani va purta o medalie de gat la Olimpiada.

Comentarii