Yerry Mina a marcat in fiecare meci in care a jucat la Cupa Mondiala


Yerry Mina, fundasul echipei Columbiei si al Barcelonei, a inscris de fiecare data cand a jucat la Campionatul Mondial de fotbal. Omul are o lovitura de cap necrutatoare. Yerry Mina a jucat 3 meciuri la Cupa Mondiala si a marcat de 3 goluri, mult mai multe decat intreaga echipa a Germaniei, fost campioana mondiala, care a reusit doar 2 in tot turneul. De fapt statistica suna cam asa: 3 suturi pe poarta, 3 goluri reusite de columbian, procentaj 100%. Iar golul egalizator al Columbiei din minutul 93 contra Angliei a fost realizat la primul corner al sud-americanilor.

Stiu ca va intrebati de ce a jucat Yerry Mina doar 3 meciuri pentru ca echipa Columbiei a iesit din grupe cu capul sus, deci 4 meciuri la Cupa Mondiala. Acest fundas columbian nu a jucat meciul impotriva Japoniei din grupe, atunci cand asiaticii au castigat cu 2-1 prin golurile marcate de Kagawa din penalty in minutul 6 si Osako in minutul 73. Columbia a jucat cu un om in minus inca din minutul 6, atunci cand Carlos Sanchez Moreno a facut hent in careu si a primit cartonas rosu direct, o greseala de incepator.

Acest fundas columbian a jucat la Santa Fe(67 de aparitii ca titular si 7 goluri) din 2014 pana in 2016, apoi s-a transferat la Palmeiras(28 de aparitii in primul 11 si 6 goluri) unde a jucat un sezon, iar acum este jucatorul Barcelonei. Sunt zvonuri ca echipa catalana vrea sa se desparta de columbian, dar sper sa nu faca aceasta greseala. Barcelona are nevoie cateodata de un om in careul advers care sa inscrie cu capul pentru ca nu poti sa desfaci toate apararile cu pase multe si dese. Si in afara de Pigue si Suarez, rar vezi goluri inscrise din faza fixa la echipa lui Messi. Iar Pigue nu mi-a dat siguranta la acest Mondial pentru ca a facut hentul in careu din meciul cu Rusia. Asa ca Yerry Mina este o solutie buna in centrul apararii.

Sursa poza football365.com










Comentarii