Cariera lui Neymar


Neymar, cel mai scump fotbalist din toate timpurile, omul pentru care s-au platit 222 de milioane de euro, s-a transferat de la Barcelona la PSG ca sa devina cel mai cunoscut si apreciat jucator profesionist din toate timpurile. Isi dorea sa iasa de sub umbra mare a lui Messi.

Dar la ceremonia pentru cel mai bun fotbalist din 2018 acordat de FIFA, Neymar nu a prins nici macar lista de 10. Din aceasta lista fac parte: Modric care a carat in spate intreaga echipa a Croatiei si a ajuns pana in finala Cupei Mondiale, Thibaut Courtois, cel mai bun portar si cel care a aparat buturile Belgiei la Mondiale a castigat medalia de bronz, Mohamed Salah este cel care a facut mereu diferenta pentru Liverpool in meciurile importante sau Kylian Mbappe care a fost decisiv pentru Franta si a castigat Cupa Mondiala la doar 19 ani.

Neymar nu a facut diferenta la Cupa Mondiala, iar cu PSG mai are mult de luptat ca sa castige Champions League. Iar in ultimul meci din Liga Campionilor din acest sezon, brazilianul a fost transformat intr-un jucator de duzina de fundasii si mijlocasii lui Liverpool.

Nebunul, de care a ras toata lumea la Mondiale pentru ca se tavaleste pe jos prea des, a plecat de la Barcelona la o echipa mai mica PSG, dar si intr-un campionat mai slab decat cel din Spania. In Primera Division sunt Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid si toate 3 reprezinta o forta in fotbalul european. Daca nu ma credeti pe cuvant, aruncati o privire spre cine a castigat ultimele 5 trofee de Champions League si Europa League.
Degeaba castiga Neymar campionat dupa campionat in Franta pentru ca nu este un record cu care sa te lauzi la banii pe care ii arunca PSG pe transferuri in fiecare an. Ar trebui sa castige meciuri decisive la Cupa Mondiala sau in Champions League.

Si mai vine o veste proasta pentru Neymar. In Qatar 2022, la Cupa Mondiala, brazilianul va avea 30 de ani. Iar timpul ne transforma pe toti in ruine, iar fotbalistii au viata scurta din punct de vedere profesional.
Nu este un articol de ura impotriva brazilianului pentru ca este un jucator spectaculos, dar cred ca a luat cea mai proasta decizie cand a plecat de la Barcelona. Iar eu am luat multe decizii proaste in viata asta.






Comentarii