VAR sau arbitrajul video va fi folosit in Champions League in etapele eliminatorii


Multe campionate puternice din Europa folosesc deja VAR sau arbitrajul video, dar sefii UEFA nu se grabeau sa il introduca in cupele europene decat din sezonul viitor. Dupa greselile arbitrilor din grupele Ligii Campionilor din acest an, cei de la UEFA au hotarat folosirea VAR imediat dupa ce se termina grupele si se stiu echipele calificate mai departe. Din 16 februarie 2019, arbitrii de la centru vor fi ajutati de camere video in luarea celor mai bune decizii.
Au fost echipe puternice ca Bayern Munchen care au fost dezavantajate clar in trecut in sferturi sau semifinale din Champions League, iar introducerea arbitrajului video este un pas in plus spre normalitate.

Comitetul Executiv al UEFA a mai hotarat ca VAR sa fie folosit in viitor in finala UEFA Europa League din 2019, meciurile importante din Liga Natiunilor 2019 si Campionatul European Under-21 din 2019.
Arbitrajul video va mai fi folosit in tot sezonul viitor din Champions League, dar si in Super Cupa Europei din 2019. Sunt discutii pentru introducerea VAR pentru Campionatul European de fotbal din 2020.

Pentru ca imi place sa dau sursa cand scriu articole importante pentru iubitorii de fotbal din Romania, aveti pe siteul UEFA toate informatiile necesare in aceasta privinta.

Comentarii