Ce este CVV la card bancar?


Denumirea de CVV vine din limba engleza si este prescutarea de la Card Verification Value. Daca pariati online si folositi la depuneri si retrageri un card bancar, de fiecare data vi se cere sa introduceti CVV ca sa finalizati tranzactia. Unele case de pariuri online cer un mic comision la fiecare depunere, altele nu. Ar fi bine sa verificati termeni si conditii inainte sa faceti o depunere sau o retragere ca sa stiti exact la ce sa va asteptati. 

Nu iti cere nicio casa de pariuri CVV la retrageri, doar la depuneri. Inainte de prima retragere, se face verificarea identitatii pentru ca minorii nu au voie la jocuri de noroc. Iti va cere copie de pe cartea de identitate, copie de pe card si o copie de pe o factura mai veche pentru a verifica daca datele introduse cand ai deschis contul online este corect. Daca stai cu parintii si nu este numele tau pe factura, poti sa trimiti acea factura fara nicio problema.

Ce reprezinta CVV la un card bancar?

CVV este numarul din 3 cifre de pe spatele cardului si este un numar de siguranta pentru fiecare depunere la o agentie de pariuri online. Sub banda megnetica de culoare neagra de pe spatele cardului se afla un numar, iar ultimele 3 cifre sunt importante pentru ca reprezinta CVV. E posibil sa gasiti si si alte denumiri, in functie de casa de pariuri si de cardul foloist, de exemplu CVV, CVC, CVC2 sau CVV2, dar toate reprezinta acelasi lucru.

Daca trec cativa ani de cand ai folosit cardul bancar si CVV se sterge din diferite motive, ai scos si ai bagat cardul bancar des in buzunar, exista o solutie.  Poti sa te duci la banca si sa ceri alt card bancar pentru platile online. Ca sa iti asiguri spatele si mai bine si sa te feresti de hackeri, ar fi bine ca la fiecare tranzactie sa dai accept si de pe telefonul tau mobil. O dubla verificare iti face bine le buget pe termen lung.

Acest cod de 3 cifre nu il vei folosi doar la depuneri la case de pariuri online, ci la orice tranzactie cu un card bancar pe care o faci in mediul online: cumperi adidasi sau orice obiect de imbracaminte, cumperi bijuterii sau vacante exotice, cumperi carti sau ultimul model de iPhone sau Samsung, cumperi pizza si bere daca nu ai chef sa gatesti, cumperi jucarii pentru cei mici, cumperi parfumuri si multe altele.

Daca pierzi cardul bancar, ar fi bine sa suni imediat la banca sa fie blocat rapid si niciodata sa nu dai datele cardului bancar daca te suna cineva care spune ca este de la o anumita autoritate. PIN-ul si CVV sunt doar ale tale si nu trebuie sa le stie nimeni altcineva.

Comentarii