Celtic este campioana Scotiei


Celtic este noua campioana a Scotiei

Titlul de campioana a Scotiei ii va reveni echipei Celtic care era pe primul loc cu 80 de puncte, cu 13 peste echipa unde joaca Ianis Hagi, Glasgow Rangers. Federatia de fotbal din Scotia a decis intreruperea campionatului pe 13 martie din cauza epidemiei de coronavirus.

In unele campionate de fotbal se joaca pe teren pentru a desemna campioana nationala, cum se intampla in Bundesliga unde deja s-au disputat primele meciuri fara spectatori. In alte tari, federatiile de fotbal impreuna cu cei din clasa politica au decis ca orice competitie sportiva sa se incheie din cauza acestui coronavirus care a paralizat intreaga planeta din punct de vedere economic si sportiv. Fiecare tara face cum crede ca este mai bine, iar UEFA a incetat cu amenintarile prin care impunea tuturor cluburilor de fotbal din Europa sa termine sezonul fotbalistic pe teren.


The Telegraph a anuntat ca sezonul fotbalistic 2019/2020 a fost incheiat, iar titlu ii va reveni echipei Celtic

Cu 8 etape inainte de finalul sezonului, Celtic a fost desemnata pentru a 9-a oara consecutiv campioana Scotiei. Cele 13 puncte avans din fruntea clasamentului au determinat Federatia Scotiana sa-i acorde al 51-lea titlu din istorie si sa o apropie la doar trei trofee distanta de Rangers.

La polul opus se afla Hearts. Unul dintre cele mai importante cluburi scotiene a fost trimis in liga secunda pentru a doua oara in ultimii 40 de ani. Ghinionul lui Hearts este ca intreruperea sezonului a prins echipa pe ultimul loc in clasament la doar 4 puncte de salvare. 

Cu 3 meciuri ramase din sezonul regulat si cu alte 5 partide in play-out, Hearts nu poate fi incantata ca merge gratuit in divizia a doua. Locul ii va fi luat de Dundee United, liderul din liga secunda cu un avans de 14 puncte fata de urmatoarea clasata.


Daca decizia oficialilor scotieni de a incheia sezonul dupa clasamentul actual ramane neschimbata, atunci clubului Partick Thistle i s-ar face o mare nedreptate. Echipa este ultima in clasamentul ligii secunde, la doua puncte de salvare si cu un meci mai putin disputat. Regretul lui Partick este ca nu a apucat sa joace urmatorul meci impotriva lui Alloa, o echipa aflata doar doua pozitii mai sus in clasament. In cazul unei victorii, Queen of South i-ar fi luat locul in liga a treia. Dar dupa 15 ani, Partick se intoarce nedrept in a treia divizie.

Scotienii care vor sa vada in continuare fotbal britanic pot arunca un ochi peste gard pentru ca englezii au fost incurajati de sistemul german si din aceasta saptamana se vor relua antrenamentele in grupuri restranse de jucatori. O data oficiala pentru reluarea Premier League urmeaza sa fie anuntata. Cel mai probabil in 3 saptamani vom avea fotbal britanic.



Comentarii