Emil Sandoi este noul antrenor al echipei Chindia Targoviste

Emil Sandoi la Chindia

Azi, Emil Sandoi a fost prezentat oficial ca noul antrenor al echipei din Targoviste. Chindia a avut 2 rezultate slabe in ultimele 2 etape, infrangeri cu Poli Iasi si Academica Clinceni, iar Viorel Moldovan a fost nevoit sa plece de la echipa.

Emil Sandoi are un CV impresionant pentru echipa din Targoviste. A fost selectionerul echipei nationale de tineret si antrenorul echipelor de club: Universitatea Craiova, Pandurii Targu Jiu, FC Vaslui, Concordia Chiajna si FC Arges. 

Ca jucator, Sandoi a debutat in Divizia A in 1983 la Universitatea Craiova. A imbracat si tricoul Nationalei Romaniei pentru prima oara in 1987 impotriva Greciei si a facut parte din lotul Romaniei care a participat la Campionatul Mondial de fotbal din 1990. 

La acel Mondial de fotbal din 1990, in grupe, Romania a invins URSS cu 2-0, a facut egal 1-1 cu Argentina care era o forta in fotbalul mare si a pierdut cu 2-1 in fata echipei Camerun. Ne-am calificat in optimi unde am pierdut la lovituri de la 11 metri in fata Irlandei. A fost primul Mondial al Generatiei de Aur, iar in urmatorii 10 ani, jucatori ca Hagi sau Ilie Dumitrescu ne vor scoate in strada sa sarbatorim rezultate memorabile, cum a fost victoria impotriva Argentinei la Cupa Mondiala din 1994, din SUA.

Cand echipa Chindia Targoviste juca in Liga a 2-a, Sandoi era antrenorul echipei FC Arges si la un meci a pus piedica unui jucator advers care plecase pe contra-atac. A fost trimis in tribune de catre arbitrul partidei, iar faza asta a ajuns pe multe canale de stiri de sport din intreaga lume.

Emil Sandoi poate fi antrenorul care o va salva pe Chindia de la retrogradare, dar are nevoie de jucatori buni si de sprijinul total al autoritattilor din Targoviste. Sunt satul de promisiuni si de machete de stadioane de fotbal. Daca politicianul roman are avea o porecla, ar trebui numit Ion Macheta.

Comentarii