FCSB se distruge din interior

Gigi Becali

Ultima oară când FCSB a câștigat un titlu de campioană, Gigi Becali executa o pedeapsă cu închisoarea în dosarul schimburilor de terenuri cu MApN, iar influența la echipă era minimă. În perioada 2012-2015, FCSB a câștigat 3 titluri de campioană și a avut rezultate memorabile în cupele europene. Din 2016 și până în 2019, echipa lui Gigi Becali a fost abonată la locul 2.  
  
 Pentru rezultatele slabe din ultimii ani există doar un singur vinovat. Gigi Becali va distruge acest club, la fel cum distruge încrederea jucătorilor FCSB după fiecare meci. E ca și cum ți-ai lua o mașină sport scumpă pe care a doua zi să o zgârii cu cheia.  

FCSB a făcut doar un egal cu Gaz Metan și este foarte departe de locul 1 ocupat de CFR Cluj care are un antrenor serios, un lot valoros și un plan bine pus la punct. FCSB a înscris pentru 2-1 din penalty în minutul 93 și a fost egalata de Gaz Metan în minutul 94. Aceste 2 minute reprezintă filozofia de joc a lui Gigi Becali. 

Pentru a 5 a oară la rând echipa patronată și antrenată de către Gigi Becali ratează trofeul intern suprem, câștigarea campionatului.

Cu jucători care la alte echipe aveau un randament bun sau foarte bun, cu salarii date la timp, peste media Ligii 1, cu niste condiții de pregătire excelente, FCSB continuă să se distrugă din interior.
Cauzele sunt simple, vizibile și cel mai probabil imposibil de corectat.
Antrenorii schimbați ca șosetele, jucători preferați impuși în primul 11, decizii luate ca la piață fără o bază și un fundament logic.

Degeaba aduci an de an vârfurile campionatului intern dacă prin ceea ce faci efectiv le scazi din potențial.
Degeaba ai mai mereu cel mai valoros lot dacă pe bancă stau Bogdan Andone, Virgil Andronache sau Bogdan Argeș Vintilă. Antrenorii cu personalitate sunt dați la o parte pentru că știi ca nu poți sa-i subordonezi vorba lui mister Ilie Dumitrescu.

Atitudinea patronului spune multe despre starea mentală a jucătorilor, spune multe despre situația din clasament. Antrenorii sunt aduși doar pentru că au licență, nu pentru atitudine și caracter. Se discută doar despre sume exorbitante din viitoarele vânzări ale jucătorilor pe toate posturile, însă fotbalul pe care îl joacă în acest moment FCSB lasă de dorit. 

FCSB traieste alt deja-vu și e în rolul alcoolicului care refuză să se lase de băut, deși știe că intr-un timp relativ scurt va ajunge rău.


Comentarii