Mourinho si Inter au facut istorie

 

Sunt sigur ca va aduceti aminte de Inter-ul lui Mourinho din sezonul 2009-2010 care a facut istorie castigand toate trofeele puse in joc: campionatul in Serie A, cupa Italiei si Champions League. In drumul spre trofeul Champions League a jucat impotriva echipei FC Barcelona care era o forta in fotbalul mondial, iar in finala a trecut de Bayern Munchen. Treble in Serie A a fost realizata doar de Inter, desi Juventus a incercat de cateva ori sa egaleze acest record.

Ce nu stiti, o sa cititi in acest articol. Sunt momente si declaratii care nu au ajuns in presa din care se distinge legatura puternica dintre Mourinho si jucatorii echipei Inter.

Mourinho despre Maicon: "Maicon lua întotdeauna al 5-lea galben înainte de Crăciun pentru a merge în Brazilia devreme. Am vorbit cu el și i-am spus că de data asta nu se va mai întâmpla asa ceva. M-a întrebat de câte goluri are nevoie pentru a avea o vacantă, i-am răspuns 2. A marcat 2 goluri, și-a scos tricoul și a primit al 5-lea galben."

Dejan Stankovic despre José Mourinho

"În perioada de transferuri în care a fost adus Mourinho, presa mă transfera în fiecare zi. Președintele <Moratti> făcuse deja o alegere, Mancini și Mihajlovic plecaseră și toți se gândeau că voi pleca și eu. Eram în vacantă în America, am dat niște telefoane. Mi-au spus: îl asteptăm pe José. 

Pe 16 Iulie, José mă oprește și-mi spune: Te așteptăm. M-am gândit că vrea să-mi spună că trebuie să-mi fac bagajele. În schimb, el mă ia deoparte și-mi zice: îl vreau pe Lampard, dar este dificil, tu vei fi pariul meu, vreau să pariez pe tine. Nu mă interesează că este prietenul lui Roberto <Mancini>, cine spune că nu putem deveni prieteni în 3 luni? Cu acel discurs, José m-a cucerit pentru toată viața. Apoi s-a văzut raportul pe care îl avea cu toți, reușea să scurgă și ultima picătură de sudoare de la oricine, reușeai să joci mereu mai bine dând totul pe teren. Nici măcar nu pot să-mi explic cum reușea". 

Sezonul extraordinar 2009-2010 al echipei Inter si perioada de transferuri care a dus la aceste rezultate remarcabile

Mourinho a jucat in sistemul 4-3-3, dar si-a dorit ca echipa lui sa faca presing sus, iar apararea sa nu mai stea asa aproape de careul de 16 m. Pentru asta avea nevoie de un fundas central mobil si l-a adus pe Lucio de la Bayern Munchen.

Inter nu dorea sa il vanda pe Zlatan Ibrahimovic, dar Barcelona a facut o oferta greu de refuzat: 46 de milioane de euro plus Samuel Eto’o. Mourinho l-a luat pe Milito de la Genoa si avea in lot 2 atacanti de top in locul unui singur atacant important - Zlatan. 

Sneijder a venit pe 28 august, a intrat in primul 11 al echipei Inter si 4 zile mai tarziu echipa lui Mourinho distrugea Milan cu 4-0. Inter s-a bazat pe creativitatea lui Sneijder, iar Mourinho a jucat in sistemul 4-3-1-2 care a avut succes in meciurile de acasa, dar in meciurile din grupele Champions League nu a dat rezultate.

Mourinho stie cum sa vorbeasca cu jucatorii,  vezi declaratiile de mai sus, si a reusit sa il convinga pe Samuel Eto’o sa joace in banda stanga. Snijder a zis ca ar ucide pentru Mourinho, iar Dejan Stankovic a declarat ca s-ar arunca in foc pentru antrenorul care a facut istorie cu Porto si Inter. Jose a schimbat sistemul in  4-2-3-1 care a dus la un sezon incredibil. 

Inter a avut si parte de noroc cand a intalnit Barcelona in Champions League. Eruptia vulcanului Eyjafjallajökull din Islanda i-a obligat pe catalani sa vina cu autocarul in Italia. Inter a castigat cu 3-1 prima mansa si cred ca a fost cel mai bun meci al echipei din Italia in acel sezon.

A venit returul cu Barcelona si eliminarea lui Thiago Motta si Sergio Busquets privind printre degete la ce se intampla. 62 de minute trebuia sa reziste Inter, chiar daca avea 2 goluri avantaj din tur. Inter daca recupera mingea, nu pleca pe contra-atac ca sa nu isi desfaca propria defensiva beton. Chivu si Samuel Eto’o au jucat magistral si au pierdut doar cu 1-0 impotriva Barcelonei.

Dupa ce au castigat Champions League, Materazzi si Mourinho s-au luat in brate si au plans. E o scena care a ramas in mintea suporterilor echipei Inter. Materazzi i-a spus ca nu il va ierta niciodata ca pleaca la Real Madrid si ca ii paraseste. 

Intr-un final, l-a iertat...





Comentarii