Ronaldo brazilianul si Cupa Mondiala



Ronaldo Nazario, unul dintre cei mai buni atacanți brazilieni din toate timpurile este omul care a adus ultima Cupă Mondială Brazilei. Cariera lui a fost întreruptă de câteva ori de accidentări urâte la genunchi, dar rămâne unul dintre cei mai spectaculoși atacanți pe care i-a avut Naționala Braziliei. 

Unul dintre cele mai importante meciuri din cariera lui Ronaldo a fost finala Campionatului Mondial de fotbal impotriva Germaniei. În finala Cupei Mondiale din 2002, Germania a avut 2 ocazii mari la începutul meciului. Însă, în minutul 18, Ronaldo primește o pasă de la Ronaldinho printre fundașii nemți și în loc să tragă la poartă, centrează în fața porții și mingea se duce în afara terenului. Brazilia a avut 2 oportunități mari de a înscrie în finalul primei reprize, o bară și un șut din careul de 16 m apărat de Oliver Khan, portarul Germaniei. 

 Germania începe mult mai bine repriza a 2-a și are o bară și încă o ocazie mare la o lovitură de colț. Însă o greșeală mare a lui Khan, duce la deschiderea scorului. Portarul Germaniei respinge prost un șut din afară careului, iar Ronaldo urmărește mingea și marchează din apropiere. Brazilia 1-0 Germania din minutul 67. În minutul 79, Ronaldo înscrie din nou după o fază spectacol realizată de brazilieni și acesta va fi scorul final. Rezumatul meciului Brazilia 2-0 Germania de la Cupa Mondială din 2002 îl găsiți pe YouTube. 

 Iată ce a declarat Ronaldo Nazario despre finala Cupei Mondiale, Germania 0-2 Brazilia din 2002: 

 Înainte de finala împotriva Germaniei, s-a întâmplat ceva uimitor. Când am ajuns în vestiar înainte de meci, Luiz Felipe Scolari a vrut să ne arate ceva la televizor. Ne-am uitat unii la alții, nefiind siguri ce avea să se întâmple. Un televizor în vestiar nu era un lucru obișnuit.

"Stați jos!”, ne-a spus Luiz. "Vreau să vedeți ceva". A deschis televizorul și a dat play. Era o înregistrare de la Globo, un canal brazilian. Nu apucasem să vedem știrile din țara noastră de când jucam în Japonia, așa că era prima dată când vedeam sau auzeam oamenii de acasă.

Dar aceasta nu a fost doar o emisiune obișnuită. În acel show, s-au dus în fiecare dintre orașele noastre natale, pentru a arăta cum sărbătoreau cartierele și statele. În cele din urmă, au ajuns la Bento Ribeiro și, chiar în fața mea, am văzut străzile pe care am crescut jucând, am văzut pereții pe care i-am lovit cu mingea. Și am văzut puștii care stăteau lângă picturile murale colorate pe care le făcuseră pentru noi, la fel cum obișnuiam și eu să fac. A fost ultimul lucru pe care l-am văzut înainte să ieșim pe teren.

Comentarii