Nume haioase de echipe de fotbal din Romania

Prinși cu griji concrete, probleme presante și tot soiul de complicații prozaice, nu mai lăsăm loc în viețile noastre pentru poezie. 

Unde stă răbdătoare și-așteaptă să ne bucure? În fotbalul din Liga a IV-a.

Doar în județul Teleorman se înfruntă CS Viața Nouă Olteni, CS Metalul Peretu, AS Spicpo Poroschia, CS Flacăra Talpa, AS Atletic Orbeasca, AS Tineretul Crevenicu și AS Beirut Siliștea.

La Botoșani strălucește Nord Star Pomârla, în Arad se evidențiază prin imaginație AS Semleanca Semlac, CS Păulișana Păuliș și CS Șiriana Șiria.

În Neamț se desprind din mulțime Voința Ion Creangă și Energia Pîngărați; în Constanța - CS Poseidon Limanu și Sparta Techirghiol. În Mureș - Ateltico Sânger de Pădure, la Călărași - Avântul Pietroiu.

Mehedințiul se mândrește cu Blahnița Pătulele, în Giurgiu fac legea Dragonii Ogrezeni, iar Gorjul e categoric: Internațional Bălești. Cât despre Caraș Severin, județul a dat omenirii AS Croația Clocotici.

Există și o specie privilegiată: în Ilfov planează deasupra tuturor AS Vulturii Pasărea; în Gorj - Vulturii Fărcășești, la Cluj - Vulturii Mintiu Gherlii și chiar Vulturii Vultureni.

Favoritul meu a fost și rămâne cuplul campioanelor zămislite de Brăila copilăriei: Star Corolla Movila Miresei și Viitorul Însurăței.

Comentarii