Spania este surpriza neplacuta la EURO 2020?

 


Spania are 2 meciuri fara victorie la EURO 2020 si jocul prestat nu ofera sperante. In ultimul meci cu Polonia, Spania a ratat un penalty la scorul de 1-1 prin Moreno care a lovit bara, iar tot meciul jucat de iberici a fost de slaba calitate. La inceputul acestui Turneu Final, multa lume credea ca Italia, Franta, Germania, Anglia si Spania sunt favorite la castigarea trofeului, dar pana acum doar Italia arata ca o forta de temut. 

Italia a terminat grupa A fara sa primeasca gol, cu punctaj maxim de 9 puncte, golaveraj 7-0, prin victoriile impotriva echipelor Elvetia, Turcia si Tara Galilor. Daca Franta s-a incurcat cu Ungaria, Spania cu Polonia, Germania a pierdut cu Franta, apoi a distrus Portugalia cu 4-2, Italia nu se joaca cu nimeni si a luat fiecare meci ca o finala si este echipa cea mai solida de la EURO 2020.

Spaniolii stiu ca nu mai merge acest stil tiki-taka. Stiu, insa nu pot juca altfel. Asa au fost invatati si asa practica fotbalul. Problema lor este ca atunci cand practica un asemenea joc, trebuie sa ai si niste oameni in fata care sa valorifice presiunea. Asa stau lucrurile, de exemplu, la FC Barcelona unde exista presiune constanta si ruperi de ritm ale lui Messi. La nationala Spaniei nu prea exista oameni care sa rupa ritmul. Morata este un atacant bun, dar nu prea poate duce singur aceasta munca. Oricum, este putin, daca vrei sa obtii rezultate. Ai nevoie de mai multi asemenea jucatori. 

Daca ai doar unul, lucrurile sunt simple pentru un adversar inteligent. Pune 2-3 oameni sa pazeasca acel jucator si a rezolvat problema. Ai nevoie de mai multi oameni care sa fie un pericol permanent pentru adversar. Il pazesti pe unul, te loveste altul. Asa se intampla, de exemplu, in cazul Frantei. Te feresti de Benzema si te loveste Mbappe. Te feresti de amandoi, te loveste Griezmann.

Dupa ce ati vazut meciurile de la acest EURO 2020, ce echipa credeti ca va castiga acest Turneu Final?

Comentarii